Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Trevor Bolder 62, a murit

Postări Recomandate

Trevor Bolder: a murit basistul trupei Uriah Heep

Scris de : D.P.

2013-05-22 19:45

 

Trevor Bolder, basistul trupei Uriah Heep şi un vechi colaborator al muzicianului britanic David Bowie, a murit marţi, la vârsta de 62 de ani, din cauza unui cancer.

 

 

Trevor-Bolder.jpg

Trevor Bolder

 

Muzicianul britanic a făcut parte, în anii 1970, din trupa Spiders From Mars, care îl acompania pe David Bowie, informează bbc.co.uk.

 

A devenit cunoscut după lansarea în 1972 a albumului "The Rise and Fall of Ziggy Stardust", care i-a adus lui David Bowie celebritatea pe plan mondial, şi a înregistrat partiturile de bass pentru alte două albume hit lansate de David Bowie, "Aladdin Sane" şi "Pin-Ups". "A fost un muzician minunat şi o sursă de inspiraţie pentru toţi membrii trupelor cu care a colaborat", a declarat David Bowie.

 

Decesul său a fost anunţat de trupa rock Uriah Heep. Trevor Bolder, care a fost inclus în acest grup britanic în 1976, s-a retras din activitatea concertistică în urmă cu câteva luni, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate.

 

"Trevor a fost un muzician minunat, unul dintre muzicienii uimitor de buni ai generaţiei sale şi unul dintre cei mai influenţi basişti pe care i-a dat vreodată Marea Britanie", se afirmă în comunicatul emis de Uriah Heep.

 

Fondată în 1969, Uriah Heep este una dintre cele mai faimoase trupe rock britanice. Printre piesele de succes lansate de acest grup se numără "July Morning", "Lady in Black", "Easy Livin" şi "Gipsy Queen". Trupa Uriah Heep a venit pentru prima dată în România la festivalul Rock '92, iar zece ani mai târziu a fost invitată de onoare la concertul aniversar "Iris 25 de ani". De atunci, formaţia a revenit de multe ori în România.

 

 

 

 

http://www.ziuaveche...eep-169059.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×