Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Stema Casei Regale pe tricolor

Rate this topic

Recommended Posts

Sambata, 25 mai

 

 

Fostul premier Victor Ciorbea, actual senator PNL, propune schimbarea tricolorului romanesc, prin includerea pe steag a emblemei Casei Regale.

 

 

In cadrul sedintei liberalilor privind propunerile pentru noua Constitutie, Victor Ciorbea a ridicat problema schimbarii steagului Romaniei, prin desenarea in centrul sau, pe culoarea galbena, a siglei Casei Regale, scrie Libertatea.

 

"Monarhia a reprezentat o parte importanta din istoria Romaniei si sunt sigur ca foarte multi romani si-ar dori ca drapelul sa aiba si stema Casei Regale", a declarat Victor Ciorbea.

 

Ideea senatorului liberal a fost apreciata de multi dintre colegii sai, insa au fost si voci care au spus ca aceasta nu poate fi pusa in practica. Motivul este faptul ca stema regala are coroana inchisa si nu poate fi folosita decat pe steagul unei monarhii.

 

Victor Ciorbea a venit cu solutia si pentru aceasta problema. "Sigur gasim o solutie, poate specificam in Constitutie ca steagul Romaniei va contine si o stema reglementata printr-o lege separata. Sau poate Casa Regala va fi de acord cu o mica modificare adusa coroanei", a declarat fostul premier.

 

In 2011, Ciorbea a fost decorat de regele Mihai cu cea mai inalta distinctie a Casei Regale, Nihil Sine Deo, pentru ajutorul dat familiei regale atunci cand aceasta a revenit in Romania.

 

 

http://stiri.rol.ro/...t.php?id=876215

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×