Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Uleiuri MINUNE care TE SCAPĂ DE BURTĂ

Rate this topic

Recommended Posts

  • Friday, 24 May 2013

Face ceea ce işi DOREŞTE multă lume. Alimentul MINUNE care TE SCAPĂ DE BURTĂ

 

 

Autor: Roxana Roseti

 

 

Oamenii de ştiinţă canadieni şi americani au descoperit un aliment cu o proprietate dorită de mulţi: reduce ţesutul adipos de pe abdomen.

 

Burta_f639d36d0e.jpg

 

Cercetătorii au găsit in sfarşit "minunea" care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale: uleiul de rapiţă! Descoperirea reprezintă rezultatele unui studio indelungat, care a fost prezentat in cadrul un conferinţe ştiinţifice organizate in New Orleans de American Heart Association.

 

Factori de risc

 

Grăsimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par să reducă grăsimea abdominală, ceea ce reduce la randul său factorii de risc ce compun sindromul metabolic", a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.

 

 

Testul clinic a fost realizat pe 121 de participanţi care prezentau factori de risc pentru sindromul metabolic, printre care se numără un nivel mare al grăsimilor abdominale, un nivel mare al trigliceridelor din sange, un nivel scăzut al colesterolului HDL, hipertensiune şi hiperglicemie. Dietă de patru săptămani

 

Participanţii au urmat o dietă de 2.000 de calorii timp de patru săptămani şi au consumat zilnic un fel de "cocktail" cu 40 de grame din unul din următoarele cinci uleiuri:

1. ulei de rapiţă

2. ulei de rapiţă bogat in acid oleic

3. ulei de şofrănaş şi in

4. ulei de şofrănaş şi porumb

5. ulei de rapiţă bogat in acid oleic şi imbogăţit cu acizi graşi omega-3

 

Rezultatele au arătat că participanţii care au consumat ulei de rapiţă sau ulei de rapiţă bogat in acid oleice timp de patru săptămani au inregistrat o reducere a grăsimii abdominale cu 1,6% mai mult decat ceilalţi.

 

Uleiul de rapiţă este bogat in grăsimi mononesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului rău" şi care promovează beneficii pentru inimă. Cercetătorii au concluzionat că uleiul de rapiţă ar putea reprezenta o metodă simplă prin care să reducem nivelul grăsimii abdominale şi riscul de a suferi de sindrom metabolic

 

 

 

www.evz.ro/detalii/stiri/face-ceea-ce-isi-doreste-multa-lume-alimentul-minune-care-te-scapa-de-burta-1038948.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×