Jump to content
Forum Roportal

Rate this topic

Recommended Posts

Remedii naturiste împotriva înțepăturilor de insecte

 

honeybee-lavender-insect-277367-o-650x560.jpg

 

 

Odată cu venirea căldurii creşte riscul de a fi înţepaţi de insecte. Durerile, usturimile sau mâncărimile provocate de gângănii se pot combate cu remedii naturiste. Iată care sunt cele mai eficiente:

 

- Levănțică împotriva mușcăturilor de păianjen

 

Aplicaţi pe zona afectată de două-trei ori pe zi ulei volatil de levănțică: se amestecă trei picături de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi două picături cu ulei esenţial de muşeţel şi se aplică de trei ori pe zi pe zona cu probleme.

 

- Comprese cu gălbenele

 

Gălbenelele se infuzează (5 grame de inflorescenţe uscate într-un litru de apă clocotită timp de cinci minute). Înmuiaţi şi aplicaţi comprese de 3-4 ori pe zi.

 

- Pătalagină

 

Cu frunze de pătlagină se masează zona afectată sau se aplică o cremă cu extract de pătlagină.

 

- Ceapă și usturoi împotriva înțepăturilor de albină

În cazul înţepăturilor de albine se pot folosi frunzele de ceapă sau de usturoi, după ce s-a spălat locul cu apă şi săpun şi s-a scos şi acul insectei. De semenea, se freacă două minute locul cu pricina, apoi se înfăşoară frunze de varză sau de pătrunjel într-un tifon şi se aplică pe locul afectat, pentru a dezinfecta şi cicatriza mai repede.

 

- Baia aromată calmează umflăturile

 

Dacă aţi fost înţepaţi de ţânţari, iar pielea se umflă şi simţiţi mâncărimi de nesuportat, vă puteţi calma neplăcerea în următorul fel: adăugaţi zece picături de ulei de mentă, cinci picături de ulei volatil de cimbru şi 250 ml de suc de lămâie în apa de baie şi cufundaţi-vă zece minute.

 

- Aromaterapia, o soluţie eficientă

 

Pentru a ţine la distanţă ţânţarii, muştele, fluturii şi alte insecte ce pot pătrunde vara în interiorul casei, se folosesc esenţe volatile de plante, care se pun în lampa de aromaterapie. Iarba de lămâie, melisa, menta, levănţica şi cimbrul, folosite sub formă de uleiuri esenţiale pentru odorizarea locuinţei, sunt foarte eficiente.

 

 

http://www.doctorulz...lor-de-insecte/

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebare

- Unde se gaseste la Bucuresti seminte de Fenugreek (in engleza , Schinduf (in romana) si  Görögszéna  (in maghiara)???

A fost sora mea la un Plafar si i-au zis ca nu vand asa ceva, desi este o planta Mediteraniana, foarte folosit si la gatit, la aromat mancaruri.

Cuvantul greek/grec este in numele plantei, deci este in Grecia foarte cunoscut si sa nu fi ajuns in Romania cu restul marfurilor pe piata asta libera, nu-mi vine sa cred.    

I-am recomandat sorei mele ca si eu am inceput sa-l folosesc de curind, ca nu mai vrea medicamente de nici un fel, e cam satula de chimicale in corp care te opresc

din activitatile zilnice si te pun intr-o stare de moleseala, gata de intrat in cosciug  :o:

Apreciez foarte mult daca puteti sa-mi indicati o adresa de magazin unde s-ar vinde aceste seminte marunte.

As trimite in pachet, insa nu este permis si-mi fac doar probleme cu legile.  Chiar daca m-as duce personal, n-am voie sa transport asa ceva!!!

Multumesc frumos!!! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In cateva cuvinte, ce am observat dupa o scurta perioada de folosire al acestei seminte.

Nu ma mai dor incheieturile  :lol2:  ma misc mult mai usor si fara durere, ceea ce este foarte apreciat de cei care sufera si nu intind mana dupa medicamente.

Nu credeam chiar asa de repede sa aibe efect ca sint si medicamente pe reteta care dupa o luna de folosire, a 3-a luna isi face efectul ... :sad: 

Folosirea nu necesita mare stiinta.   Se pune o lingura mare dar fara varf intr-un borcan cu 20 dl de apa, cu un cutit se trage peste lingura sa cada excesul de boabe.

De preferat este un borcan cu capac ce se surubeaza sa nu intre nimic si se tine la temperatura camerei de seara pana dimineata, cand se bea pe stomacul gol lichidul care a stat cel putin 10 ore cu boabele de Fenugreek.    Semintele se umfle in apa dar nu se arunca ci se mesteca bine in gura sau in blender cu niste rosii sau alte sucuri si se bea.  Se poate pune tulpini de telina, oricare fruct, apa, sirop pentru o aroma aparte, lamaie, ceai de menta, cine ce are chiar si zeama de varza acra este valabil, orice este placut la baut/mancat pe apetitul personal.

Eu cateodata le prefac in suc boabele dupa amiaza sa beau un mare pahar de jumate litru de toate alea: boabe de fenugreek, bitter melon pentru reducerea zaharului din corp ca si marar verde din congelator ca amandoi servesc acelas interes, ananas tot congelat ca se termina sezonul lor repede si apa, dar orice fruct am in frigider il folosesc.  

Sau il adaug la salata care-i cine mea de obicei.  Tai marunt o rosie ca trebuie sa-i scot pielita/coaja, prepar cu o zi inainte o salata de castraveti unguresc cu otet din belsug, ceapa, piper, sare so boia dulce.  Imi place mai mult a doua zi aceasta combinatie.  Acum cat mai e in sezon folosesc in salata si Asparagus dat intr-un clocot, dar am si in congelator suficient daca asa trebuie sa ne gospodarim,  langa rosii, ceapa taiat gros ca e ceapa dulce si chiar imi place sa-l musc, salata de castraveti si zeama destula dar pun si ulei de floarea soarelui sa aibe gust bun.  Le amestec si e gata de mancat, in otet - folosesc otet aromat cu tarhon, sau din vin francez sau italian, din orez chinezesc, din mere Grenadine dar oricare este valabil ca lamaie mananc cu alta ocazie, am pus si sferturi de grapefruit, mere si piersici acre, ca totul este comestibil si cu cat mai multe cruditati se mananca, este mai buna functionare al organelor.

Oricum o salata poate sa contina la fel orice vrea fiecare sa manance sau are in casa.  Fiecare zi amestec alte ingrediente sa nu fie plictisitor.   Si pentru ca fiecare corp este sensibil, eu nu exagerez cu nimic sa-mi vina rau, ca am observat schimbarea a 3-a zi spre bine.   Am hotarit ca in ptima zi beau jumatate de zeama si mai adaug apa in borcan care intra deja in grigider ca incepe sa fie foarte cald la noi.  A doua zi beau restul de apa, a 3-a zi jumatate din boabe si a 4-a zi restul de boabe cum vreau, suc sau in salata.  Asa n-o sa-mi fie greu de digerat produsul strain pentru corpul meu ca si asta este o problema majora la multi dar nu-si dau seama pana nu-i tarziu.   Apa n-are gust sa reclam dar boabele parca-s fasole cruda care inca nu s-a uscat cu aroma de scortisoara cu cuisoare, dar light.     Cred ca am mentionat toate variantele pe care le-am experimentat pana-n prezent si o zi pe saptamana pauza nu cred ca strica dar daca cineva decide sa procure semintele din magazin Indian sau asiatic, ca ei folosesc foarte mult in mancaruri, la pus muraturi si aromat lichide de baut e bine sa stie cate ceva macar la inceput ca nu sint sigura daca vine cu ceva instructiuni.    

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Image may contain: 1 person, text that says 'LES 12 MEILLEURS MÉDECINS LE SOLEIL L'EAU L'AIR L'EXERCICE PENSER POSITIF Tru Love,, LE REPOS DANSER AIMER MÉDITER RIRE LA NATURE'

Pe ultima poza cred ca este creatorul tabelului cu "12 din cele mai bune medicamente" Dl. Didier Raoult, dar tot foarte trist ... nu se delecteaza cu medicamentele recomandate altora!!!

Noi vom lua doza dubla din fiecare la inceput si vom vedea pe urma rezultatele :lol2:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×