Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Oui, vive la France! :Roll:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

7514823_b4d6244e-fedd-11e7-9cab-7c6ce2e4

 

La candidature de la France à l’Exposition universelle de 2025 prévoyait qu’un immense globe soit le centre névralgique du village global sur le plateau de Saclay.

 

Expozitia Universala din Paris 2025 la care candida si Franta, prevedea un glob imens, fiind "centrul neurologic" sau inima satului global de pe platoul Saclay

in Essonne de langa Paris, pe care-l vad in forma de arena.

Dintr-un motiv oarecare, Franta a renuntat sa fie gazda Expozitiei.   Arunca pana-n prezent niste motive aiurite, pacat ca n-au vazut oportunitate in acest eveniment.

 

Ce de constructie fabuloasa futuristica trebuia sa fie construit sau este deja pe loc, nu stiu, dar avea vizitori si ieseau banii din turism si vanzari de clatite si alte

amintiri pentru inca cateva globuri din astea.  

 

http://www.leparisien.fr/essonne-91/retrait-de-la-france-pour-l-expo-universelle-2025-furieux-les-elus-attendent-des-explications-21-01-2018-7514823.php

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

French mayor bites back by taking out decree to ban mosquitoes from village

Cred ca si in Paris sint tantari dar intr-un sat mai spre west au fost scosi oficial din comunitate de primarul satului Briollay, in Région Maine-et-Loire care intepau turistii si localnicii si au devenit insuportabili.   Cred ca peste tot ar trebui facut la fel insa nu se poate pe teritorii foarte mari. 

Chiar si la noi sint in actiune pe moment si ma mir cum de nu s-au distrus in caldura infernala cu umiditate doar de 13%, au intrat si in casa pe pisica si pe usa desigur. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bedbugs aren't just in Paris: What to do if they come for you???

France has a problem: bedbugs. The recent outbreak has captured government officials' attention, especially in the run-up to the 2024 Olympics, when millions of visitors are expected to descend on Paris. The deputy mayor recently warned that "no one is safe" from a bedbug infestation, fueling anxiety among residents of the French capital and people planning to travel there.

It's not just France that has an issue with the insects, which prefer to feed on human blood. They are a persistent problem all over the world, from the United States to Australia. And despite their name, the insects are not just found in the bedroom. In fact, they can be found just about everywhere. 

What are bedbugs?

Bedbugs are prehistoric parasites, evolving some 100 million years ago when dinosaurs roamed the Earth. "When dinosaurs died off, bedbugs did not," said David Cain, managing director of Bed Bugs Limited, a British company that battles the insects.

The bloodsucking organisms are incredibly resilient - with an "amazing ability to survive" and "spread pervasively," he added.

df422e20-63b9-11ee-bea2-19cc043195bc.cf.webp   *Se cam extind Plosnitele in toamna asta pe toata Planeta*!!! 

La mine sint foarte multe pasari al cerului care imediat mananca toate insectele.  Am observat ca si dintre sticla si frema geamurilor le scot tot ce se misca desi nu prea se poate ascunde acolo, dar incearca sa gaseasca un refugiu.  Tzantzarii sint altceva dar Paianjeni in toate culorile avem pe aici dar nu sint o problema ca nu intra in casa decat foarte rar, ca si greierii dar ling deja din lichidul care este peste tot langa casa si sint inofensivi.    Doar sa ma simt ceva mai bine sa pot face o oala mare de sarmale si voi chema iar specialistul de Buggs sa-mi stropeasca si contra Plosnite.    N-are miros pentru noi umani sau pisici, caini si altele, pasarile cerului, si ma bucur ca au inventat ceva bun si pentru noi de folosit in gradina.   Cu melci mai avem probleme dar nu in fiecare an, nici fluturii nu ne prea disturba ca nu rezista mult pe aici din cauza caldurii.   Carabusi avem odata la 4 ani parca, dar nici ei nu rezista la caldura.       

https://www.yahoo.com/news/bedbugs-arent-just-paris-come-170304576.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Franța  https://evz.ro/mae-atentionare-romani-franta-alerta.html

Asta ma surprinde, ca nu tin minte sa fi auzit de asa ceva pan-acum, mai ales ca Bucuresti = Micul Paris!!!

Deci nu-i indicat de vorbit limba romana ca sa nu fie recunoscuti, dar nu cred ca acei impotriva romanilor sint atat de educati sa inteleaga romana.   Altfel de unde s-ar afla ca un om e roman si nu bulgar sau maghiar, ceh, rus, etc.   Daca nu ne spune cele mai importante elemente de aparare, parca nici asta nu este adevarat ca boala gimnastei americane.

Eu vorbesc cu Nae romaneste ca asa ne-am obisnuit, dar asta nu ma pune sa renunt la o calatorie daca vreau sa merg in France!!!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×