Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Deserturi, Dune si Oaze

Postări Recomandate

Wednesday, 15 May 2013

 

RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO

Autor: Alexandra Ciliac

 

Localizată la aproximativ 6 kilometri de orașul Dunhuang, în vestul Chinei, oaza Yueyaquan din deșertul Gobi atrage mii de turiști anual.

 

 

Oaza15PRINC_27f147d03c_thumb_630_380.jpg

 

Lacul care înconjoară această așezare a început să se micșoreze începând cu anul 1970, iar acum a ajuns la o treime din dimensiunea inițială. Pentru a păstra această comoară, în 2006 guvernul Chinez a intervenit, alocând sumele necesare reumplerii cu apă a lacului care era pe cale de a seca.

 

SUMARUL ARTICOLULUI

 

  1. RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO
  2. Oază 1
  3. Oază 2
  4. Oază 3
  5. Oază 4
  6. Oază 5
  7. Oază 6
  8. Oază 7
  9. Oază 8
  10. Oază 9
  11. Oază 10
  12. Oază 11
  13. Oază 12
  14. Oază 13
  15. Oază 14

 

Citiţi mai mult: RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO - Camera foto > EVZ.ro http://www.evz.ro/de...l#ixzz2TWVyh9AK

EVZ.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hawley Lake, Arizona ...acolo merge fiul pentru o saptamana la pescuit cu prietenii ... i-am spus sa-mi aduca macar un peste ca deja prepar mujdeiul ... admirati locurile din natura!!!

 

 

https://www.google.com/search?q=hawley+lake&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1RuJVfSgO4ergwS-hIGICQ&ved=0CCUQsAQ&biw=911&bih=470

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doi francezi au murit intre dunele desertului american, copilul a fost salvat

 

desert_635x250_1439139599.jpg

 

Turism periculos fara ghid sau macar informatii precise despre zona respectiva.

Parinti neglijenti care intra sa exploreze dunele cu 500 ml de apa cand temperaturile la ora pranzului sint la 38*C. 

 

http://news.yahoo.com/sheriff-french-pair-died-us-desert-likely-saved-235924719.html

http://news.yahoo.com/boy-survivor-us-desert-hike-killed-parents-returns-174450570.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hiker dies after 1,000 bees attack at Usery Mountain, Arizona

 

 

Un alt dezastru s-a intimplat ieri in Arizona, un tanar de 23 de ani din Louisiana a fost atacat de 1000 de albine africanizate si a murit de la intepaturi la care a fost si alergic.

Atacul n-a fost o provocare din partea tinerilor, doar un caz izolat si unic intr-una din localitatile suburbane, Mesa.   Aceste albine migreaza incet din Brazilia spre Nord America si sint peroculosi si daca nu se atinge de ei nimeni, la mine sub streasina gasesc mereu inceput de "cuibul" 'or dar il disrtug inainte sa prinda contur ca n-am chef de stories de horror!!!   Pacat ca tanarul a venit cu motocicleta pentru acest week end lung aici si s-a terminat asa de tragic, e de necrezut aproape.   Se plimba pacific in desert intre coline si nici macar ursul grizly say ceva fiara de temut n-a atacat, doar peste 1000 de albine ... i-a pus capat vietii, mai greu de imaginat cand in Arizona nu mori de arma de foc, in ce zodie sa fi nascut saracul.   

 

http://www.cnn.com/2016/05/27/us/bee-sting-death/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

?url=http%3A%2F%2Fewscripps-brightspot.s3.amazonaws.com%2F76%2F87%2Fae54f50f4be3b0636bf4a8762328%2Fdownload-2.jpeg

https://www.abc15.com/news/state/shh-secrets-of-the-chapel-of-the-holy-cross-in-sedona-arizona#report-a-typo

"PHOENIX — Sedona's Chapel of the Holy Cross is considered one of the seven man-made wonders of Arizona!   

If you have driven through the sunset-streaked geological wonderland, chances are you have seen this magnificent church that is actually built into the red rocks."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E frig si in desertul meu, Sonora-i zice dar nu folosim aceasta denumire decat rar, de identificat ceva.   Pe ecranul computerului arata 11*C noaptea la 2:30 AM 10-13-2021, de aia ma simt ca pe un IceBerg la mine in casa ... cu bratele goale mi-e frig, s-a racit si ceaiul desi A/C nu mai functioneaza de 1 zi.   

Turismul de abia incepe aici, cei din California cu toti cred ca se vor muta in Arizona, ca ne-au spus la TV la stiri ca cineva de acolo cumpara toate casele si le va vinde sau inchiria la pret foarte ridicat, dar va fi oprit acest proces ca deja ieri aratau ca politia scoate din apartamentele sarace oamenii ca n-au platit chiria!!!     

Nu stiu inca pe ce sarlatanisme se bazeaza dar al dracului de diavolic isi planifica vietile din Arizona ca parte din politica democRATS-ilor, si la TV au inlocuit multe prezentatoare cu negrese din Ohio sa fie diversitate, una chiar aseara se arta ca vor mai veni si altii ca ea, adica neagra si in alte departamente ca politie, scoala, deja sint pe drum deja sa scape de gerul de acolo care deja s-a instalat in mare parte al Statelor.    Deja alimentarile locale au patroni din alte State, vor sa scumpeasca si mancarea, una bucata de ardei gras sa fie 7 dolari  ca in Calabasas.  Pe saracii il vor hrani cu cadavre umane sau de au de gand, ca-mi aduc aminte de un film unde am vazut scena asta.   

Eu am casa achitata demult si n-am datorii ca nu merg sa cinez afara pe carne artificiala modelat de talentati tineri asiatici din pasta de Soia condimentat si cafele de 45 de dolari 1 litru cu ceva arome adictive in niste chioscuri unde mereu este coada lunga cu masini, opresc si traficul local ca este mai comfortabil asa cumparatura.   

Ma suna ca vor sa ma invete cum sa-mi manajez finatele, cred ca sint toti a lui Bill Gates agentii, vor sa-i lase si fara para chioara populatia, cred ca undeva in biblie este asa ceva in paragrafele cu evreii in Egypt si imita sa vada care-i reactia populatiei.   Smecherasii turisti ma invita la fripturi pentru sedinte sa ma lamureasca de planul lor care functioneaza excelent!!!  Primesc plicuri scumpe ca pentru invitatii de nunta sau asemnantor cu zeci de adrese si date la care au sedinte, pe langa telefoanele zilnice ca-mi cumpara "casa urata si murdara" la pret de MARKET ca precis am rate multe neplatite ca si alte taxe la Stat de care ei se vor ocupa.   

Multa lume le cade in plasa tesuta de sarlatani si ajung pe strada ca dupa socotelile lor vanzatorul ramane cu ZERO!!!   

Asta e HOTIA cea mai noua cred, n-au nevoie sa mearga pe drumul mare sa atace omul cu un ciomag in mana pentru o ceapa.  Sint religiosi si familisti se recomanda pe telefon.

Vor apare si in Romania in curand sint sigura, mereu am auzit ca dupoa ce au inceput activitatile in State au trecut si oceanele sa se extinda si mai mult pe planeta cum erau cu acele acte originale/diplome care se primea contra toti banii ce aveau multi romani ca se vor imbogati peste noapte cu ceva afacere.    Sora mea urla pe telefon ca este reala treaba ca o prietena de al ei  "s-a bagat in bizniz" si n-are treaba.   Eram atunci sigura ca si ea pierdut tot ce avea strans din ce i-am trimis pentru medicamente contra cancer de ficat/ciroza sau Hep-C, conteaza.

Dar si cand acest sezon se va termina, si vor pleca investorii lasand casele goale si distruse in urma ca n-au cum sa la ia cu ei in California insorita, va fi dezastru in Arizona, cred ei, la asta se lucreaza intens cu satanisti dementi de peste 80 de ani, mormonii sint principalii protagonisti si inventori de noi smecherii.  Nu vor trai destul sa-si numere banii castigati din furt!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ee20de4dea965f0eb89064d6e39c0997

https://news.yahoo.com/grand-canyon-visitor-falls-20-041841018.html

Margaret Osswald, 34, from Salt Lake City, Utah, was hiking through the Grand Canyon when she fell approximately 20 feet/6 meters.

https://www.usatoday.com/story/news/nation/2022/02/14/skier-dies-after-fall-grand-teton-national-park/6786389001/

A 27-year-old skier fell to his death in Grand Teton National Park in Wyoming this week.  

*Pacat ca acei vizitori nu-si vad lungul nasului si se aventuriaza in lucruri la care nu se pricep la nivel profesional si vor sa etaleze tocmai in acest loc periculos talentele.   Eu abia respir de frica acolo si nu vreau sa urc niciunde sau sa cobor in vale unde curge acel rau.   Prefer la TV in Hotel sa le vad astea de mai aproape SAU merg in tur oficial cu gardieni, pe spate de catari, dar nu singura in grup doar cu familia!!!*  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

The once named Crystal Lagoon resort that was slated to open in Glendale in Fall of 2022 has...

https://www.azfamily.com/2022/04/26/largest-hotel-arizona-open-after-2023-super-bowl-project-doubles-size/

Ne pregatim pentru a primi vizitori pentru sporturi, concerte si alte evenimente planetare in mijlocul Desertului transformat in "laguna" ... de asta voia sa ne cumpere bill gates sa fie el proprietar al Statului Arizona si a tot ce se mai poate face pentru distrugerea naturii.     Cel putin de 15 ani n-am mai trecut pe acolo desi nu e foarte departe dar n-am ce sa fac in acea zona ca nu merg la meciuri sau alte ingarmadeli.  Era trafic foarte mare dar au tras si tramvaiul pan-acolo sa ajunga si studentii la evenimente si traficul sa fie mai putin dar nu cred. 

S-au mai construit si case de locuit pentru cei care lucreaza in acea comunitate Glendale, populatia  252,381de locuitori, "according to the 2019 U.S. Census estimates" dar de atunci cel putin cu 1,5 milioane a crescut numarul numarul localitatii cu cei legali din California, care au votat democRATS iar daca mai adunam si ilegalii, depasim cu mult  datele aproximative al ultimului recensamant.   Este o lege pentru cei care lucreaza in functii de politisti, doctori, salvare, pompieri si alte "First Responders" trebuie sa locuiasaca foarte aproape de locul de munca. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A recent survey ranked Phoenix as one of the rudest cities in America.

Phoenix  Arizona  USA 

Intr-o zi cu cerul acoperit de nori este prezentat orasul, desi 360 de zile din an Soarele este pe cer!    Cladirile inalte, zgarie norii sint birouri.   Parca 3-4 din ele la ultimele etaje destinate pentru locuinte private ca intr-un an ne-a aratat la TV cum se schimba un geam din helicopter ca grindina in sezonul musonic a spart geamurile unui cetatean care adora viata la inaltimea de nu mai tin minte al catelea etaj.   Blocurile cu multe etaje nu sint la moda, localnicii din toata America vor sa locuiasca in case individuale, nu la comun cu nimeni. 

Din cauza asta la multi din Romania pare a fi un mare sat la prima vedere si se duc spre New York unde beneficiaza de ceea ce cauta.  Stilul de viata este diferit ca nu mergem la cafea la vecina, care este imposibil de acceptat la multe femei, s-au exprimat revoltator ca n-ar rezista sa stea doar in casa, cand veneau cu Loteria Vizelor sau vizitau doar America.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×