Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Evolutia Terrei in ultimii 28 de ani

Recommended Posts

Evolutia Terrei in ultimii 28 de ani de monitorizare prin satelit

 

 

saptamana.jpg

 

 

timelapse_google.jpg&width=620&height=460&quality=90

Grupul Google s-a asociat cu NASA şi pune la dispoziţia utilizatorilor săi o nouă aplicaţie, TimeLapse, asociată modulelor sale Maps şi Google Earth, care permite vizualizarea evoluţiei unor diferite zone de pe Glob în ultimii 28 de ani, relatează generation-nt.com.

 

Persoanele care folosesc serviciul Google Maps cu regularitate au remarcat fără îndoială faptul că hărţile prezentate de această aplicaţie prezintă date diferite la care au fost captate imaginile, transmite MEDIAFAX .

 

 

Problema poate fi remediată uşor prin comanda "zoom" sau prin trecerea în modul de observare Streetview. Cu toate acestea, până acum, cu câteva mici excepţii, utilizatorii nu aveau posibilitatea de a înainta pe firul istoriei şi de a vizualiza anumite zone la o dată precisă.

 

 

Aplicaţia Timelapse remediază parţial această omisiune afişând hărţi întocmite între 1984 şi 2012, într-o animaţie realizată imagine cu imagine, care permite vizualizarea felului în care a evoluat planeta.

 

 

Pentru acest proiect, Google s-a asociat cu US Geological Survey (USGS), NASA şi grupul TIME. Proiectul, care combină peste 2 milioane de imagini colectate de sateliţii din gama Landsat, creează astfel o animaţie a planetei şi a evoluţiei sale între anii 1984 şi 2012.

 

 

Nu toate zonele incluse în proiect beneficiază de aceeaşi rezoluţie a imaginilor, însă anumite puncte sunt foarte bine prezentate de TimeLapse. Printre acestea se numără anumite oraşe din deşertul american, insulele artificiale din Dubai şi topirea gheţurilor nordice, asociată încălzirii globale de pe Terra.

 

 

Fiecare an este reprezentat printr-o imagine de 1,78 terapixeli pentru întregul Glob, însă Google lasă fiecărui internaut plăcerea de a descoperi zonele care au evoluat cel mai mult pe parcursul ultimilor 28 de ani.

 

 

http://stiri.rol.ro/...lit-874082.html

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iar se va vedea pe cerul noptii in acest week end ce n-am mai vazut in vietile noastre.   Cele mai strălucitoare ASTRE se vor ALINIA pe cer.

 

FENOMEN ASTRONOMIC EXTREM de RAR, o astfel de apropiere între Venus şi Jupier are loc o dată la 398,88 zile. De data aceasta, cele doua planete vor fi la o distanţă de 16 arc-minute (arc-minutul este a saizecea parte dintr-un grad), ceea ce este un fenomen rar.  

 

Dumincă se vor apropia Venus şi Jupiter, la numai câteva grade, adică, la distanţă de un deget, dacă sunt privite de pe Pământ.

Luni li se va alătura şi Luna, cele trei astre urmând să formeze un triunghi de lumină.

Cel mai bun moment pentru a le observa va fi cu 40 de minute  înainte de  răsăritul soarelui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×