Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

10 Mai Ziua Naţională a Rom

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Friday, 10 May 2013. 35 vizualizări, 0 comentarii, 0 voturi

 

 

Ziua de 10 mai, sărbătorită la Bucureşti

Autor: Laura Negoiţă

 

Evenimentele publice organizate de Casa Regală au început astăzi la ora 8.00 cu maratonul regal şi se vor încheia pe 18 mai.

 

24Regele_arhiva_evz_42fbcfa4a9.jpg

 

Startul maratonului a fost dat la ora 8.00 în faţa Palatului Elisabeta din Bucureşti. Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, la eveniment, organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României, va lua parte principele Nicolae. Ceremonia de premiere a câştigătorilor este programată la ora 15.00, în prezenţa principesei moştenitoare Margareta.

 

Tot astăzi, academicianul Dan Berindei va susţine în Aula Academiei Române conferinţa Rolul Monarhiei în modernizarea României", urmată de lansarea lucrării Academia Română şi Casa Regală a României - două destine paralele 1866 - 1947/8".

 

Principele Nicolae va fi prezent la cele două evenimente şi va dezveli, în Aula Academiei Române, tabloul Regele Ferdinand", opera pictorului Valentin Tănase. Ziua de 10 Mai se va încheia la Palatul Elisabeta, cu evenimentul anual Garden Party", la care au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor comunităţilor şi profesiilor din România.

 

Familia Regală a României va fi reprezentată de principesa moştenitoare, principele Radu, principele Nicolae şi sora sa, Elisabeta Karina. Manifestările dedicate zilei de 10 Mai, care vor avea loc în perioada 10 - 18 mai, vor cuprinde decorări precum cele ale actriţelor Carmen Stănescu şi Olga Tudorache, un dineu oficial în onoarea SRR, precum şi ceremonia de învestire a regelui Mihai cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", principesa moştenitoare urmând a-l reprezenta pe fostul suveran.

 

Cu o triplă semnificaţie, 10 mai s-a impus în perioada modernă drept cea mai bună alegere pentru Ziua Naţională a României, fiind sărbătorită din 1867 până în 1947. Pe 10 mai 1866 Carol I a devenit domnitor al României. 11 ani mai târziu, tânărul stat îşi oficializa independenţa iar la 10 mai 1881 România devenea regat.

 

 

Citiţi mai mult: Ziua de 10 mai, sărbătorită la Bucureşti - Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/de...l#ixzz2Srw1OhMy

EVZ.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×