Jump to content
Forum Roportal
Fansultero

Operat de varicocel st

Rate this topic

Recommended Posts

Salutari!

 

M-am operat de varicocel stang de gradul 3 in urma cu o luna si un pic, pe la sfarsitul lunii martie. Chirurgul m-a informat ca vasele(destul de umflate) se vor retrage in circa 2-3 luni de la interventie. In primele zile s-au mai retras putin, apoi s-au marit, apoi iar s-au retras. Si tot asa. Dar niciodata total. Sunt zile cand le simt acolo, ma jeneaza putin de tot si se vad, sunt zile cand sunt mai retrase. Dar tot sunt existente. De vreo trei zile sunt destul de umflate si asa au ramas.

 

Credeam ca scad in volum incet incet, pe zi ce trece. Dar se pare ca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar trebui sa se constate o imbunatatire a situatiei. Este posibila recurenta varicocelului in urma interventiei chirurgicale, deasemenea ca urmare a varicocelectomiei pot apare complicatii ca hidrocelul sau lezarea arterei testiculare.Varicocelul este adesea o cauza importanta a infertilitatii masculine, dar dupa indepartarea lui ar trebui sa se constate o imbunatatire a parametrilor lichidului seminal, a functiei testiculare si a ratei de fertilitate.

Sfatul meu: sa mergi din nou la medicul care te-a operat. El trebuie sa te consulte, sa vada, sa palpeze si daca considera necesar sa-ti recomnade unele analize si un examen ecografic Doppler (presupun ca ti s-a recomandat si inaninte de interventie), apoi el va evalua situatia actuala si va stabili conduita terapeutica ulterioara.

Edited by Vladyna
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar, pot aparea si recurente, desi sper ca nu e cazul tau. Stiu ca se poate face embolizare, daca nu vrei sa mai faci inca o operatie, dar inainte ar trebui sa faci un eco Doppler, cum a spus Vladyna.

Succes!

Edited by Aditza1988

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×