Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Crezi că te tragi din daci?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 2 ore, The Unknown a spus:

Tu esti relaxat???   daca erai, ai fi inteles cate ceva ca pan-acum,  esti sub stress .... ia sapaliga si aliaza-te intre ruine la sapaturi dupa dovezi ... e linistitor. 

ok! imi iau sapaliga si ne vedem acolo.:smile:

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe teritoriul tarii noastre erau triburile trace: Dacii (Ardealul), Getii (Valahia), Carpii (Moldova), de la care avem numele muntilor nostri, Bessii (pe ambele maluri ale Dunarii) si Agathyrsii despre care Densusianu scria: " Dupa traditiunile culese de Herodot de la grecii de langa Marea Neagra, Agathyrsus, protoparintele agathyrsilor de langa raul*  (azi are denumirea de Mures), a fost fiu al Echidnei; iar, dupa Hesiod, Echidna era din Tara Arimilor".

Numeroase "Dacii" care au avut stapanire politica si militara peste diferite alte triburi tracice, mai ales a celor sud-dunarene, moesi, iliri, dardani, macedoneni, bessi etc., nu schimba specificitatea etnica a acestor triburi, ci intareste constiinta apartenentei la acest mare neam al antichitatii, din care noi suntem o ramasita destul de viguroasa. De multe ori diferenta dintre aceste triburi consta doar in felul in care se  autodenumeau. Asa ca nu este vorba despre diferente in structura etnica fundamentala, ci doar onomastica si dialectica.

Zeii Tracilor(care erau politeisti) sunt socotiti in mod eronat zei exclusiv ai grecilor! Aceasta "realitate" nu este deloc magulitoare pentru urmasii acestui mare neam al antichitatii, mai ales ca cercetatorii de buna credinta afirma ca primele triburi grecesti ionienii, dorienii si aheii au coborat in Balcani de peste Dunare: "... Oamenii de stiinta sunt de parere ca obarsia acestora trebuie cautata in tinuturile pamanturilor negre ale Rusiei meridionale, ale Basarabiei si Transilvaniei". (Levecque Pierre: " Aventura greaca", pag. 18).

Bun, luand in considerare ca slavii, in speta rusii, au venit aici dupa doua milenii si jumatate, putem socoti ca originile mitice ale grecilor sunt comune cu ale locuitorilor stravechi ai Carpatilor si nordului Marii Negre. " Cand ionienii, primii greci, au migrat acum 4000 de ani, din spatiul carpato-danubian, au traversat in mod sigur Balcanii" ("Aventura greaca", pag. 29) ducand cu ei si zeii stramosilor nostri comuni, din Kogaion in Olimp. " Primii greci sunt ionienii, care recunosteau drept strabun eponim (mos) un zeu fluvial tamaduitor numit ION." (" Aventura greaca", pag. 31). Mitul vorbeste  despre urmasii lui ION, care s-a stabilit in Ahaia, ducand cu ei si cultul aryan al lui Uranos (Varuna). (...pag. 35). Aceasta " Tara a lui Ion", numita si "Tara Dorului" este Europa lui CadMos(MosDac) de pe langa Dunarea care a fost "coloana vertebrala" a lumii tracice si a celei pretracice guvernata de frumoasa "IO"(cu vestita si misterioasa  ei:  "Casta IO") de care s-a indragostit insusi DIAUR PITAR (DUMNEZEU PITA- de aici avem expresia "Pita lui Dumnezeu").

IO, ION, DOR, PITA, MOS, BABA si TARA sunt cea mai completa definire a multimilenarului NEAM ROMANESC!

Tracii ocupau Balcanii pana in Muntele Olimp, la nord pana langa Moscova de azi, la vest pana in Cehia si Slovacia, unde se gasesc urmele lor si la est pana in Levant. Cuvantul Capadochia inseamna "Capul dacilor": " Cap daky", numele provenind de la jertfele "bucefalice" aduse de vestitii "Pileati". Chiar si numele unei culturi neolitice de la noi atesta 'bucefalismul": " Cultura Garcea- Gura Baciului".(credeti ca-i intamplatoare detinerea acestei titulaturi: "Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei " = este un titlu onorific deținut de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române."...?! Nu, nimic nu-i intamplator! 

Editat de LuciaD
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 27.08.2018 la 19:43, Vriies a spus:

Foarte frumos spus și-ți face cinste că gândești astfel.

Numai că discuția era dacă ne tragem sau nu din daci. Până la urmă, sigur că mai puțin contează asta. Că ne-om trage din ăia sau din ăilalți, tot aia e pentru noi, că mâine tot la serviciu mergem.:laugh:  Însă, nah, e bine de știut adevărul, oricare ar fi el.

Dincolo de rezultate DNA-ului, te simti dac ori nu? Asta e intrebarea topicului. 

Da, ma simt, si am sa-ti spun de ce. Pana nu demult, au existat guri rele (istorici!) care afirmau ca actualii greci, nu si-ar avea radacini in grecii antici, cica sunt urmasii mai multor natii. Stirea a fost preluata de multi si transmisa fara intarziere, ca orice stire falsa si de prost gust, de rea credinta, insa cand au trecut la testul DNA prin care atesta ca 99,5% din populatia greaca isi are origini din vechii greci, nimeni n-a mai catadicsit sa dea de stire. Ciudat, nu? Nu chiar, deloc ciudat. Cumva de asteptat din partea unora care doresc sa rescrie istoria.

E bine de stiut, nu zic ba, dar totodata, e bine sa nu  lasam "prietenii" sa ne strecoare indoiala in suflet. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 8/29/2018 at 9:36 PM, KPB said:

Dincolo de rezultate DNA-ului, te simti dac ori nu? Asta e intrebarea topicului. 

 

Mda.  Întrebarea din capul topicului este „Crezi că te tragi din daci?” și în prima postare se făcea trimitere la studiul genetic făcut de Graham Coop şi Peter Ralph, de la University of Southern California , în care aceștia afirmau: „Ce este cu adevărat remarcabil la acest studiu este faptul că arată cât de înrudiţi sunt oamenii între ei”. Până la urmă, o chestie de bun-simț, tre să recunoaștem.

Mai departe, „Ideea că suntem cu toţii înrudiţi mult mai aproape în trecut decât ne-am putea imagina nu este încă suficient de răspândită, şi este încă surprinzătoare pentru multe persoane, chiar şi pentru unii cercetători ce lucrează în domeniul analizei genetice a popoarelor”, au comentat cei doi autori. „Faptul că avem rude comune ce au trăit într-o perioadă în care puteam recunoşte diferite identităţi etnice arată că suntem ca o familie – există diferenţe între noi, dar suntem cu toţii rude”, au mai spus specialiştii.

 

Deci problema ridicată era dacă te mai crezi dac (tocmai, luând în considerare rezultatele ADN-ului) și nu dacă te simți sau nu dac. 

Problema ridicată, anume că ce ne spune ADN-ul referitor la această chestiune,  mi s-a părut interesantă și d'aia m-am mai băgat și io să zic una și alta pe parcursul acestui topic.

Editat de Vriies
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiind nascuti pe aceste meleaguri, atunci cand apar astfel de descoperiri arheologice, n-au cum sa nu ajunga la noi (si) astfel de "vesti"(cum este-o zicere...)!

"Un tezaur dacic complex, conţinând peste 60 de piese din argint şi trei obiecte din aur, a fost descoperit în comuna Ernei, din judeţul Mureş, specialiştii fiind de părere că datează de la jumătatea secolului I, înainte de Hristos."

stiripesurse.ro/un-important-tezaur-din-perioada-dacica-descoperit-in-comuna-ernei-din-jude-ul-mure_1303069.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dacopatii nu au limite cand vine vorba de minciuni pentru a dovedi ca dacii sunt buricul pamantului.

Musiu Roxin scrie intr-un articol ca regele Richard I al Normandiei, fiul lui William Spada lunga, invatase limba daca si era imbracat in tricolor - rosu, galben si albastru. Toate astea folosindu-se de imaginea lui Richard I al Angliei, Inima de Leu, fiul lui Henric al doilea si al Eleonorei de Aquitaine si care a trait cu vreo 100 de ani mai tarziu.

cunoastelumea.ro/interesant-richard-i-al-frantei-cel-care-invatase-limba-daca-apare-imbracat-in-rosu-galben-si-albastru/

 

Mincinosii si manipulatorii dacopati se bazeaza pe faptul ca cititorii lor NU VOR VERIFICA NICIODATA afirmatiile, drept pentru care nici unul din cele 21 de comentarii la articol nu semnaleaza aceasta eroare. dar deh, asta e publicul care gusta astfel de articole, nu trece niciodata prin filtrul ratiunii informatia, inghite gogosile nemestecate. Comentariul meu la articol probabil nu va fi aprobat la moderare.

iata articolul:

În urmă cu o lună am publicat un articol dedicat normanzilor, atrăgând atenția asupra unor izvoare normande de acum 1.000 de ani în care o parte dintre locuitorii Franței din acea vreme își revendicau rădăcini tracice, troiene… În același timp, prezentam un citat dintr-o lucrare a istoricului normand Dudon de Saint-Quentin, o istorie a primilor duci de Normandia. Acesta ne spune că, în secolul X, William Spadă-lungă, tatăl viitorului Richard I al Normandiei, a dat dispoziție (lui Bothon) ca fiul lui să învețe limba… DACĂ.

Iată citatul: “Pentru că locuitorii din Ruen utilizează mai mult limba romană decat limba dacă, și pentru că cei din Bayeux se servesc mai mult de limba dacă decât de cea romană, eu vreau ca fiul meu sa fie dus cât mai repede posibil la Bayeux ca să fie, Bothon, crescut și format sub responsabilitatea ta cu cea mai mare grijă în limba dacă, învățând-o definitiv ca să poata discuta mai târziu cu oamenii de origine dacă.” Citește articolul aici: Istorie incredibilă.

Ca o continuare deosebit de interesantă la această poveste este faptul că, mulțumită profesorului Avram Fițiu, descoperim că același Richard I, (de fapt, altul, dar nah, daca serveste umflarii spermatozoidului dac, de ce nu?) despre care citatul de mai sus ne spune că a fost trimis să învețe limba dacă, apare îmbrăcat în roșu, galben și albastru pe propriul mormânt. Fără a trage concluzii “protocroniste” sau “dacopate” (mwahahahahaha) și fără a pretinde că geto-dacii au creat Calea Lactee și încă jumătate din Univers + coada la prună, îmi permit doar să semnalez acest lucru.

În condițiile în care, mai ales în acea vreme, simbolurile și culorile erau încărcate de semnificații, în condițiile în care legendele normande vorbesc despre o origine tracică a normanzilor, iar steagul de azi al Franței (Roșu-alb-albastru) are alb în loc de galben, prezența culorilor roșu, galben și albastru pe hainele lui Richard I al Franței este un motiv de meditație și un îndemn la o cercetare aprofundată.

Daniel Roxin

 

In afara de asta, daca nu ar fi scos citatul din context, si l-ar fi coroborat si cu alti autori ai vremii, si daca ar fi urmarit putin argumentarea eronata a autorului textului, ar fi vazut ca 1- lingua dacisca era de fapt o limba teutonica, 2 alt autor al vremii (Benoit e Sainte-Maure) spune clar ca e vorba de limba daneza, 3 - asocierea dintre daneis (limba daneza) dacisca si danaoi (adica grecii cum erau numiti in Iliada) se face doar in baza simplului fapt ca toate trei incep cu silaba Da. Se pare ca amatorii de jocuri de cuvinte si asocieri aleatorii existau si pe atunci.

 

Edit.  Page not found (404) It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Avand in vedere ca au scos articolul, probabil dupa ce au vazut comentariul meu si au verificat, le acord circumstante atenuante, o fi fost o gresala facuta din graba, si probabil nu au verificat nici ei despre care rege Richard I era vorba. Acum ne putem pune intrebarea, cate din articolele lor contin astfel de greseli (facute cu stiinta sau fara), lasate sa persiste pentru ca nu verifica nimeni si nu le atrage atentia?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca tu crezi ca dacofilii sunt culmea, stai sa vezi ce parere au albanezii despre ei.....

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:lol2: sunt convinsa ca peste tot sunt exaltati din astia convinsi ca din neamul lor se trage intreaga omenire si ca limba lor materna e mama tuturor limbilor de pe pamant.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
5 hours ago, Enki said:

Dacopatii nu au limite cand vine vorba de minciuni  

Mincinosii si manipulatorii dacopati  

 

Ok, apreciez atât intervenția cât și pregătirea ta.

O întrebare, totuși. Având în vedere că deja s-a încetățenit și e uzual termenul de dacopați, crezi că în egală măsură este îndreptățit și cel de latinopați?

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Latinopati nu prea am intalnit, pentru ca nu e nevoie sa se agite nimeni ca sa argumenteze punctul de vedere, realitatea vorbeste singura intr-o limba romanica.

Dar da, daca cineva ar face din originea latina un motiv de batut cu pumnul in piept si de nu stiu ce superioritate asupra altora si ar pune latinitatea in centrul universului, atunci ar fi latinopat, banuiesc.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×