Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Tratamentul bolilor digestive, căilor urinare, diabet

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa fii sanatoasa ca m-ai facut sa zambesc.

In anul 1947 eram copil cam mic. Familia a mers la viligiatura la Calimanestipentru o luna. Maturii mergeau sa bea apa sulfuroasa de la Caciulata si noi,copii mergeam sa inotam in Olt.Saream de pe un ponton care de obicei trecea oamenii de pe un mal la altul.

Dupa cam doua saptamani am inceput sa am caldura inalta care nu a coborat cu nici un medicament.Mi sa luat sange la analiza si rezultatul a fost ca am febra tifoida,tifos care l-am primit din apa Oltului. Ne-am intors la Bucuresti si numai dupa cam 3 luni m-am dat jos din pat.

 

Cum ai scris? Apa Oltului..... :crazy:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte: afla unde traiesc cei mai longevivi oameni din lume

 

18_61775032_w700_h800_q90.jpg

 

Există un loc în care media de vârstă la care se moare depăşeşte 100 de ani, iar uneori ajunge şi la 140 de ani. Este vorba despre valea râului Hunza, situate între India şi Pakistan; locul mai este cunoscut şi drept “Oaza Tinereţii”.

 

Aici, oamenii sunt veşnic tineri şi, conform cercetărilor unei echipe medicale din Franţa, speranţa de viaţă depăşeşte 120 de ani. Potrivit lui R. Bircher, care a scris o carte despre acest popor, oamenii din Hunza nu se îmbolnăvesc niciodată. Un congres medical din 1977 care a avut drept tema principala cancerul atestă, de asemenea, că în Hunza nu s-au înregistrat cazuri de cancer. Băştinaşii acestui teritoriu disputat deja de 60 de ani între India şi Pakistan fac baie în rău când apă nu are mai mult de 15 grade Celsius şi arată la 40 de ani că nişte puşti de 15. La 65 de ani, încă pot să procreeze.

 

Oamenii din Hunza merg foarte mult pe jos şi escaladează Munţii Karakorum, aflaţi în vecinătatea Văii Hunza

 
img_2974-2.jpg
  
Secretul longevităţii oamenilor din Oază Tinereţii pare să fie alimentaţia. Aceştia consumă foarte multe fructe şi legume crude crescute fără îngrăşăminte şi chimicale. Sarea, alcoolul şi zahărul aproape că nu există pentru oamenii din Hunza, iar în timpul iernii aproape că nu mănâncă nimic timp de două luni, cât nu au la îndemână fructe şi legume proaspete; singurul aliment pe care îl consumă în această perioada sunt caisele deshidratate, însă şi pe acestea le consumă în cantităţi foarte mici. În afară de dieta raw vegan, localnicii merg sute de kilometri pe jos, escaladează munţii şi sunt complet apolitici. Acest lucru îi ajută să nu se certe între ei şi să fie foarte fericiţi în fiecare zi.

 

karakoram-festival-3.jpg


stirile.rol.ro

 

 

Am citit undeva ca exista acolo apa minerala cu numele de Hunza, mai demult a fost un articol despre apa numai, nu cred sa fi vazut si oameni sau poze cu locul unde locuiesc sau longevitatea comunitatii, sa fi uitat?!?!?  

 

Cred ca mai mult dieta vegetariana, aerul curat si posturile intretin viata lunga in aceste localitati montane decat caisele uscate iarna!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da-ma dreaq..

2 luni din iarna ingurgiteaza doar caise deshidratate si mai si fac maraton zilnic.

 

Da-ma dreaq..

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Topul celor mai eficiente alimente afrodisiace

 

Viata sexuala a unui cuplu este de cele mai multe ori influentata de erectiile puternice pe care le are partenerul si de dorinta de a face sex. Iar pentru a fi in forma de fiecare data si pentru ca partenera sa fie satisfacuta pe deplin, uneori trebuie sa consumati alimente afrodisiace.

 

Exista o serie de alimente care sporesc pofta de sex, revitalizeaza organismul și imbunatațesc starea generala de sanatate. Mai mult decat atat, cele mai eficiente alimente afrodisiace au și rolul de a trata unele disfuncții sexuale și de a spori fertilitatea.

 

Stridiile

 

Sunt cele mai bune afrodisiace cunoscute, bogate in zinc si care ajuta la cresterea productiei de sperma si testosteron. Stridiile mai contin si dopamina, un hormon care ajuta la cresterea libidoului si sunt considerate unele dintre cele mai interesante alimente care cresc potenta.

 

Cuisoarele

 

Trezesc dorinta sexuala, maresc libidoul si au efecte benefice asupra virilitatii. Cuisoarele sunt un excelent afrodisiac atat pentru femei, cat si pentru barbati. Din acest motiv, merita consumate ori de cate ori aveti ocazia.

 

Maca (Viagra naturala)

 

Planta cunoscuta si ca Ginseng peruvian, este unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale care creste virilitatea la barbati. Consumul de Maca accelereaza productia de testosteron din organism, ceea ce inseamna ca ea creste si capacitatea de a rezista la eforturi fizice indelungate.

 

Ciocolata

 

Contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine similara celei provocate de endorfine. Cu atat mai mult este unul dintre cele mai eficiente alimente afrodisiace, fiind si un simbol al pasiunii si romantismului. Se spune ca femeile produc de aproape patru ori mai multe endorfine dupa ce mananca ciocolata decat un urma unui preludiu pasional.

 

Ginseng

 

De sute de ani, este folosit la vindecarea multor afecțiuni. Ginsengul este una dintre cele mai bune plante afrodisiace care ajuta la creșterea libidoului. Trebuie sa aveți in vedere ca cele mai benefice tipuri de ginseng pentru stimularea libidoului sunt considerate a fi cel roșu coreean și cel siberian.   

 

Rhodiola rosea (radacina de aur)

 

Intr-adevar, putem spune ca este una dintre cele mai eficiente alimente afrodisiace și este recunoscuta pentru calitațile ei de imbunatațire a starii de spirit. Aceasta planta speciala poate diminua considerabil starea de depresie.Totodata, ea marește performanța fizica și mentala, determinamd secreția de dopamina și de serotonina.

 

Damiana

 

Este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune plante afrodisiace care stimuleaza organele sexuale și sistemul nervos. Pe de alta parte, este faimoasa pentru faptul ca ajuta la reglarea ciclului menstrual. Intrebuințata de mayași, acest aliment minune este un afrodisiac eficient, dar și un tonic, care ajuta la imbunatațirea starii de spirit a unei persoane. Cu atat mai mult, damiana poate vindeca impotența la barbați și frigiditatea la femei.

 

Bananele

 

Au fost privite ca un simbol al fertilitații, datorita formei falice și sunt adesea menționate ca un simbol al sexualitații. Bananele conțin vitamina B, care contribuie la producerea de hormoni sexuali.

 

stirile.rol.ro

 

 

Doamnelor si Domnilor, poftiti la Cuisoare!!!   cate se pot manca din acele cuie???  fara sa ajungi in spital. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dieta cu miere şi scorţişoară te ajută să slăbeşti 2 kg în 7 zile scortisoara.jpg?width=290

Scorţişoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire în combinaţie cu mierea de albine. Amestecul de miere şi scorţişoară va duce la accelerarea ardeilor. Dieta cu scoţişoară şi miere de albine poate fi un punct de plecare pentru a slăbi până la 2 kg într-o săptămână, fără a vă modifica regimul alimentar.

Este important de ştiut că există două specii de scorţişoară:

  • Scorţişoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
  • Scorţişoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scorţişoară au aceleaşi efecte terapeutice, cu precizarea că scorţişoara de China este mai greu tolerată de tubul digestiv, deşi este un mai puternic antibiotic şi antifungic. Pe de altă parte, efectele scorţişoarei de India sunt mai bine tolerate de organism, acţionând mai puternic asupra sistemului nervos central şi a psihicului. Astfel, se va achiziţiona doar scorţişoara Ceylon (autentică) provenită din India, Sri Lanka, Madagascar şi Brazilia.

Folosite separat, atât mierea, cât şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare, datorită multitudinii de nutrienţi pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Un studiu publicat în "Journal of the International Society of Sports Nutrition" a arătat că scorţişoara are un rol semnificativ în reducerea grăsimii corporale. Pacienţilor prediabetici li s-a administrat 500 mg de scorţişoară  (echivalentul a jumătate de linguriţă) dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. În urma acestui studiu. S-a observant că un consum de aproximativ 3 grame (o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire a funcţiilor insulinei.

Un alt efect benefic al scoţişoarei în curele de slăbit? S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere de albine

Pentru a  urma această dietă aveţi nevoie numai de trei ingrediente: scorţişoară, miere şi apă.

Ingrediente

  • o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon);
  • o linguriţă de miere naturală;
  • o cană cu apă (250 ml.)

Mod de preparare

Într-un vas se spune scorţişoara, se adaugă cana cu apă fierbinte. Se lasă la opărit 15 minute, iar după ce amestecul s-a răcit se adaugă şi mierea. Bea o jumătate de cană dimineaţa, cealaltă jumătate seara, de preferat cu jumătate de oră înainte de a lua masa sau de a te culca. După preferinţe se pot mări cantităţile, astfel că poţi bea mai mult din amestec pe parcursul unei zile. Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere poate fi ţinută pe o perioadă de 2 săptămâni, iar dacă este necesar, poate fi reluată după o pauză de o lună.

Cum ajută la slăbit amestecul de scorţişoară cu miere de albine?

Administrat în mod regulat, acest amestec duce la pierderea în greutat şi previne depunerea de grăsimi în organism. Ajută la reducerea senzaţiei de foame şi scade apetitul pentru alimente dulci. Reglează activitatea pancreasului, prelungind starea de saţietate, participând în procesul de ardere a grăsimilor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Precauţii şi contraindicaţii

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment. De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge. Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul înainte de administrarea internă a condimentului.

Scorţişoara în doze mari sau sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

Sfaturi practice

Prin gătire, scorţişoara devine amară. Adăugaţi-o la sfârşit.

csid.ro

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O afacere de familie genială, pusă pe picioare de o tânără din Ialomiţa: face bani din castravetele amar, „ciudăţenia” pe care se bat firmele de medicamente
 

http://adevarul.ro/locale/calarasi/o-afacere-familie-geniala-pusa-picioare-tanara-calarasi-bani-castravetele-amar-ciudatenia-bat-firmele-medicamente-1_574d563f5ab6550cb87d0eef/index.html

 

 

De curând, castravetele amar, o legumă consumată frecvent în China, în ţări din Asia şi din Africa se cultivă şi în ţara noastră.

 

 


Proprietăţile terapeutice ale acestei legume foarte amare au fost atestate de Departamentul Sănătăţii din Filipine, care a semnalat că fructul de Momordica charantia (castravetele amar) poate să reducă nivelul glucidelor din sânge.

Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, castravetele amar este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Mai mult, această sursă de insulină vegetală nu are nici contraindicaţii, nici reacţii adverse. Alte studii realizate în cadrul Universităţii Saint Louis din Statele Unite ale Americii au dovedit în urma experimentelor de laborator că extractul de castravete amar previne şi încetineşte evoluţia cancerului de sân şi creşte imunitatea persoanelor bolnave.

Se administrează sub formă de suc proaspăt (un pahar pe zi), de decoct sau de seminţe măcinate adăugate în mâncare. Planta poate fi cultivată şi pe balcon, iar seminţele se găsesc în magazinele Plafar.

 

652x450_106063-pepenele-amar-tratament-i

Dupa ce se taie in lung, se scobesc semintele care la fel se pot folosi, iar restul se poate presa in suc care este extrem de amar, sau se taie felii si se prajesc individual, sa mai iasa din amaraciune si se amesteca cu carne preparat tocanita sau care cum vrea dar tot va fi amar.   Daca e mai bun decat medicamentul contra diabet, merita cultivat si mancat, baut, etc.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 https://evz.ro/beneficiile-nestiute-ale-bicarbonatului-de-sodiu-amestecul-din-batrani-care-te-scapa-de-grasime.html

Pentru a obține o soluție de bicarbonat de sodiu cu lămâie este nevoie de 300 ml de apă caldă, zeama de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de bicarbonat.       Se pot adăuga frunze proaspete de mentă și puțină gheață.      Toate ingredientele se amestecă, într-un bol, iar după ce soluția se limpezește se consumă cu înghițituri mici, cu pauze. Acceasta pentru ca bicarbonatul de sodiu și lămâia să aibă timp să se asimileze.    Se recomandă un tratament cu această soluție pentru 14 zile, odată pe zi, urmată de o pauză de două săptămâni. Se recomandă administrarea după activități sportive sau cu 30 de minute înainte de masă.

 

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×