Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Diabet - prevenirea și combaterea bolii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Consumul moderat de bere poate ține la distanţă o afecţiune gravă

 

 

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției celei mai răsp

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asta seamana mai mult la o reclama ca sa se bea bere. Cat mai multa.

Cine este destul de atent poate observa ca sursa acestei replici este un site care se ocupa cu publicitate si reclama. Nu am controlat daca intradevar cei din Barcelona au facut intr-adevar asa cercetari despre bere si nu m-ar mira ca ei sa nu cunoasca aceste "cercetari".

 

Berea contine multe "bune lucruri " insa din pacate contine si alcol. Acesta ,in corpul omului se preface in zahar si asta nu prea este sanatos la bolnavii de diabet.

 

Diabetul este de fapt functionarea gresita a pancreasului care nu fabrica destula insulina care sa se ocupe cu descompunerea zaharului,prefacerea lui in glicol si inmagazionarea in ficat. In cazurile de diabet usor,este recomandat numai a facea dieta,a nu manca deloc zahar si alcol. Zaharul de care are nevoie corpul nostru ,se va procura din painea si altele care se mananca. Fara medicamente.

 

Daca vrei sa te pazesti de diabet,nu exagera cu zaharul alb,cu faina alba si alcolul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa te pazesti de diabet,nu exagera cu zaharul alb,cu faina alba si alcolul

 

Nu exagerez ca n-am bani in cont!!! remember :tease: am de mers la pascut iarba/spanac langa gard ... si mai beau o bere fara alcool daca ma serveste vecinul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu exagerez ca n-am bani in cont!!! remember :tease: am de mers la pascut iarba/spanac langa gard ... si mai beau o bere fara alcool daca ma serveste vecinul.

 

Din pacate diabetul este o boala foarte grava cu consecinse foare grave ca de exemplu pierderea picioarelor,a vederii si a vietii. Diabetul nu se simte 90% din timp si daca nu este depistat la timp si tratat cum trebuie,

Timpul care ramane bolnavului este o lunga chinuire.

Diabetul nu se invinge.El poate fii tinut pe loc cu tratament potrivit.

Din cand in cand se ivesc noua medicamente insa cel mai efectiv medicament la diabet inaintat sunt injectii cu insulina.

Cum sa ne aparam de diabet? Deocamdata ce este sigur,principalul vinovat de acesta boala este zaharul alb si obezitatea. Dece zaharul alb? Deoarece el este de fapt un chimical care este greu tratat in corpul nostru.Dece obezitatea? Deoarece pancreasul are o anumita productie de hormoni care poate sa se ocupe de tratarea zaharului care se mananca. Cu cat este masa corpului mai mare,pancreasul ramane in urma si se iveste diabetul nr 2. Diabet nr 1 este o boala genetica si bolnavul de fapt se naste cu ea.

 

Dieta: Cat mai putin zahar alb inclusiv in alte alimente,cat mai putin alcol deoarece acesta se preface in corp -zahar si cat mai putine fainoase si alte carbonate care si ele se prefac in corp -zahar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Diabetul poate fi prevenit din copilărie cu dieta potrivită

 

organicproduce-650x404.jpg

 

În trecut, medicii credeau că doar adulţii pot face diabet de tip 2. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de copii sunt în prezent diagnosticaţi cu această boală. Potrivit doctorilor, de vină pentru această situaţia o poartă alimentaţia nesănătoasă.

 

Iată ce trebuie să introduceţi în alimentaţia celor mici pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru prevenirea diabetului şi a altor afecţiuni.

 

Zeamă de oase

 

Este bogată în calciu, magneziu, potasiu şi alte minerale valoroase care întăresc sistemul imunitar. În plus, conţine gelatină car deşi nu este o proteină completă (conţine doar doi aminoacizi), face ca alimentele gătite alături de care este consumată (inclusiv proteinele animale şi vegetale), să fie mult mai uşor de asimilat.

 

Gelatina este extrem de eficientă şi în tratarea problemelor digestive, de hiperaciditate, colită, inflamaţii ale colonului.

 

Grăsimi nesaturate

 

Copiii au nevoie de grăsimi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului şi a sistemului nervos. Aceastea sunt esenţiale şi pentru dezvoltarea sistemului osos şi întărirea sistemului imunitar.

 

Uleiul de măsline şi de cocos este ideal pentru gătit, iar oleaginoasele şi avocado reprezintă gustări sănătoase.

 

Alimente fermentate

 

Aceastea sunt bogate în probiotice care ajută la dezvoltarea bacteriilor sănătoase din intestine, întăresc sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia şi previn alergiile.

 

Fructe şi legume

 

Este important ca cei mici să consume cât mai multe fructe şi legume, pe care, dacă se poate, să le achiziţionaţi de la piaţă sau chiar din zonele rurale. Un morcov românesc de ţară este mai mic, dar are cu siguranţă mai mulţi nutrienţi şi de calitate superioară faţă de cel mai frumos morcov pe care l-aţi putea găsi în supermarket.

 

Părinţii trebuie să-şi educe copiii să renunţe la dulciurile din comerţ şi să prefere fructele natu-rale sau să încerce să le prepare prăjituri de casă, care nu vor conţine niciodată la fel de mulţi aditivi ca produsele de pe piaţă.

 

În plus, majoritatea nutriţioniştilor recomandă ca cei mici să consume cel puţin un litru de lichide pe zi, asta excluzând sucurile din comerţ. Un consum insuficient de apă poate avea aceleaşi efecte negative asupra organismului ca alimentele bogate în colesterol. Opt sau mai multe pahare de apă pe zi pot menţine la limite normale nivelul de zahăr din sânge, arată un studiu francez.

 

Mişcarea este un element propice creşterii armonioase. Deşi copiii fac mişcare în general, este de preferat ca mişcarea să fie în aer liber, într-un mediu mai curat, la munte sau la bunici, la ţară.

 

 

http://www.doctorulz...ieta-potrivita/

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
diabetes-care1.jpg

 

Diabetul zaharat este o boală permanentă caracterizată prin prezenţa unei cantităţi prea mari de zahăr în sânge. Acest lucru este cauzat fie de faptul că organismul nu produce insulină, fie produce o cantitate insuficientă. Insulina este cea care ajută zahărul generator de energie (denumit şi „glucoza”) să intre în celule pentru a fi utilizat pe post de combustibil. În cazul în care există o problemă legată de insulină,glucoza rămâne în sânge şi nu poate fi utilizată în scop energetic şi din acest motiv,vei resimţi o stare de oboseală profundă şi lipsă de energie. În plus, nivelul ridicat de zahăr din sânge poate deteriora vasele de sânge şi nervii.

Un nou studiu arată că o plimbare de 15 minute efectuată după fiecare masă poate ajuta persoanele în vârstă să prevină apariţia diabetului de tip 2.

Plimbările efectuate după masă ajută la menţinerea sub control a glicemiei la fel de bine ca o plimbare îndelungată, arată cercetătorii de la Universitatea George Washington.

Glicemia crescută de după mese poate duce la creşterea riscului de diabet de tip 2, aşadar „a te odihni după masă este cel mai rău lucru pe care îl poţi face”, se arată în noua cercetare.

Loretta DiPietro, autoarea studiului, afirmă că această cercetare este primul efort ştiinţific ce analizează efectele unei perioade scurte de activitate fizică ce are loc în „perioada periculoasă” de după mese, atunci când glicemia poate creşte brusc.

Cercetătoarea afirmă că nivelul ridicat al zahărului din sânge imediat după mese reprezintă un factor de risc ce joacă un rol cheie în progresia de la pre-diabet la diabetul de tip 2 şi afecţiunile cardiovasculare.

Studiul a arătat că trei plimbări de câte 15 minute sunt la fel de eficiente în a reduce glicemia de-a lungul unei perioade de 24 de ore ca o plimbare de 45 de minute efectuate în acelaşi ritm „uşor-spre-moderat”.

Cercetătorii au descoperit că plimbările efectuate după masă erau „mult mai eficiente” în „atenuarea acelor creşteri periculoase ale nivelului glicemiei ce apar după masă la persoanele în vârstă”.

Oamenii în vârstă sunt predispuşi la probleme cu glicemia după ce mănâncă deoarece au dezvoltat rezistenţă la insulină în muşchi, iar pancreasul secretă puţină insulină, subliniază cercetătorii.

Studiul arată că momentul cel mai bun pentru o plimbare este după cină, care de multe ori este cea mai mare masă a zilei, provocând astfel cea mai mare creştere a glicemiei.

Această creştere „se menţine adesea până dimineaţa”, se arată în noul studiu, „însă scade în mod considerabil” îndată ce oamenii încep să se plimbe.

Cercetătorii au studiat 10 persoane cu vârste de 60 de ani sau mari ce prezentau un risc de a dezvolta diabet de tip-2 din cauza nivelului prea ridicat al glicemiei şi ca urmare a activitităţii fizice insuficiente.

Dr. DiPietro afirmă că rezultatele acestui studiu ar putea duce la o „strategie ieftină” de prevenire a diabetului de tip 2, însă a subliniat că rezultatele trebuie să confirmate de studii mai ample.

Scăderea în greutate şi activitatea fizică sunt acceptate pe scară largă ca metode cheie de prevenire a diabetului de tip 2, ce apare atunci când corpul nu mai produce suficientă insulină pentru a funcţiona normal sau atunci când celulele corpului nu mai reacţionează la insulină.

Dr. Matthew Hobbs, şeful departamentului de cercetare din cadrul organizaţiei Diabetes UK, afirmă că studiul subliniază că activitatea fizică „este extrem de importantă” în ceea ce priveşte reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. „Mesajul-cheie al acestui studiu este că orice tip de mişcare, chiar şi cu o intensitate redusă, este benefică”, a explicat Hobbs.

 

 

http://www.doctorulzilei.ro/un-gest-simplu-pe-care-ar-trebui-s-l-facem-dup-fiecare-mas-previne-apariia-diabetului-de-tip-2/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cantitatea zaharului in sange se controleaza numai dupa 10-12 ore de post,de obicei dimineata inainte de ce se mananca sau in mijlocul zilei 3 ore dupa masa si in aceste ore nu se mananca nimic si se bea numai apa.

 

Medicamentele contra diabetului de tip 2 ,nu se refera la injectii de insulina,au uneori efecte neplacute.

Pana la o anumita marire a zaharului in sange se prefera de a trata diabetul numai cu schimbarea alimentelor consumate.Nu-i vorba de dieta ci de schimbari a mancarii obisnuite. Multe alimente sunt complect excluse si altele ,cantitatea lor este micsorata sensibil. De exemplu, consumarea a numai doua feli de paine pe zi,afara de asta, excluderea fainii de grau din alimentatie cum si toate alimentele care contin zahar ca prajituri ,socolata s a m d.

Excluderea grasimii de toate felurile afara de untdelemn,de preferat de masline. Si inca multe alte directive.numai zaharina sau Stevia.

In majoritatea cazurilor,se pierde din greutate si instantaneu,nivelul zaharului scade. Fara nici un medicament.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Operaţia care poate vindeca diabetul
diabetes-650x432.jpg

 

Operațiile de micșorare a stomacului sau de montare a inelelor gastrice în cazul persoanelor obeze mai au un efect nebănuit.

În urma ultimelor studii, medicii au ajuns la concluzia că aceste intervenții îi ajută și pe cei cu diabet de tip II.

Diabetul de tip II este o afecţiune epidemică, la nivel global, asociată cu obezitatea şi lipsa exerciţiilor fizice. Prin operaţia de micşorare a stomacului, nivelul amino-acizilor scade dramatic, un lucru important în tratarea diabetului şi rezistenţei la insulină.

Rezultatele intervenției sunt de-a dreptul spectaculoase: nivelul glicemiei începe să scadă chiar din primele zile după operație.

Nevoia de tratare cu insulină sau antidiabetice orale se modifică în sens descrescător, începând cu primele zile după operație. Cei mai mulți dintre ei nu mai au nevoie de tratamente în acest sens în prima săptămână.

Aceste intervenții nu funcționează însă pentru toată lumea. Rata de remisiune a diabetului este cifrată între 75 și 80 % dintre pacienții care au diabet. De ce nu toți pacienții care au diabet reușesc să înregistreze astfel de succes? Pentru că o parte dintre ei, cam 5 %, au diabet zaharat de tip I, adică insulino-dependent, ei s-au născut cu o afecțiune la pancreas și nu poate furniza insulina de care corpul are nevoie.

Alt procent îl reprezintă pacienții care și-au epuizat deja resursele de producție ale pancreasului, e vorba de pacienții care au diabet zaharat de tip II insulino sau noninsuliono dependent necesitant, dar care au o suferință de 15-20 de ani.

Pentru acești pacienți, rata de remisiune este mai redusă, însă și ei au șansa de a scăpa de diabet.

În România, aproximativ 30 % dintre pacienții care se operează pentru obezitate au și diabet.

La nivel mondial, peste 280 de milioane de persoane suferă de diabet zaharat de tip II, iar mai mult de jumătate din acestea sunt din Europa. În România sunt aproape 600.000 de diabetici, care pot beneficia de aceste operații.

Singurul dezavantaj este prețul: în jur de 6.000 de euro.

 

 

http://www.doctorulzilei.ro/operatia-care-poate-vindeca-diabetul/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aceste operatii nu sunt numai scumpe ci si cam periculoase. Fiecare operatie este periculoasa insa aceasta in special.

"Micsorarea" stomacului se face cu ajutorul de clpsuri de titanium care imparte stomacul in doua si-l face sa contina mai putina mancare. Riscul cel mai mare este ca dupa anumit timp stomacul micsorat se intinde si umfla. Stomacul are propietatea ca se poate umfla de 8 ori marimea initiala a sa.

 

Azi se fac alte operatii,si ele nu prea simpatice. Se taie din stomac 90% si se lasa numai ca o "intrare " la intestin .Problema este ca acidurile raman in cantitati ca si cum stomacul este intreg si pacientul/a trebuie sa manance numai anumite alimente si sa ia medicamente toata viata. Nu prea vad romanul care va fii obligat sa se lipseasca de bere ,palinca,tuica si rachiu.

 

Un om nu sa simtit bine si a mers la doctor. Acesta la examinat si la urma i-a zis:Daca vrei sa traiesti, sa incetezi cu femeile,cu cartile de joc si cu bautura. Sa uitat pacientul la doctor si ia zis:Fara femei,carti de joc si bautura....pentru ce imi trebuie sa traiesc..?.

 

Mai bine diabetul. In loc de operatie sa se manance nmai putin si sa se "arda" multe calorii in activitate sportiva zilnica.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Durerea în talpă poate fi un semn al diabetului. Iată şi alte probleme de sănătate pe care ni le dezvăluie picioarele

Numeroase probleme de sănătate, pornind de la diabet şi până la deficienţe nutriţionale, pot fi depistate dacă îţi studiezi cu mare atenţie picioarele.

Împreună, picioarele conţin un sfert dintre oasele corpului şi fiecare picior are 33 de articulaţii, 100 de tendoane, muşchi şi ligamente; o multitudine de nervi şi vase de sânge care fac legătură cu inima, măduva spinării şi creierul. Iată câteva indicii despre starea organismului dezvăluite de picioare:

Picioarele veşnic reci

Există femei care au mereu extremităţile reci – atât mâinile, cât şi picioarele. Acest lucru poate indică o problema de funcţionare a glandei tiroide, care reglează temperatura corporală şi metabolismul. O altă cauza a picioarelor reci este circulaţia sangvină deficitară, care poate fi reglată prin mişcare – exerciţii fizice susţinute pe termen lung – şi, evident, prin încălţăminte şi şosete cât mai călduroase.

O inflamaţie de care nu reuşim să scăpăm

O zona inflamată pe picior sau chiar şi o rana care se vindecă foarte greu poate fi un semn al diabetului zaharat. Nivelul crescut al glicemiei – zahărul din sânge – îngreunează vindecare leziunilor la nervii picioarelor, care – netratate – pot duce chiar şi la amputarea membrelor.

Unghii îngroşate şi galbene la picioare

Unghiile galbene, exfoliate, crăpate sau îngroşate de la picioare indică o infecţie fungica în zona. Dacă persoana cu o astfel de problemă suferă şi de diabet zaharat, de artrită reumatoidă sau alte deficienţe al sistemului imunitar, unghiile bolnave pot fi o consecinţă a bolii. Atenţie, însă! Situaţia se poate agrava dacă nu mergeţi la un medic specialist în dermatologie.

Picioare amorţite

Înţepăturile şi amorţeala de la nivelul picioarelor pot indică neuropatia periferică. Afecţiunea constă în daune la nivelul sistemului nervos periferic, adesea întâlnite la bolnavii de diabet sau la cei care abuzează de alcool.

Absenţa pilozităţii la nivelul piciorului

Semnificaţie: circulaţia periferică proastă, de obicei determinată de boala vasculară, poate determina dispariţia pilozităţii de pe picioare. Când inima îşi pierde abilitatea de a pompă sânge suficient la extremităţi din cauza aterosclerozei, corpul trimite sângele în unele regiuni, cu prioritate. Degetele de la picioare sunt ultimul loc unde sângele este împins.

Alte semne: reducerea vascularizatiei ar putea implica, inclusiv dificultatea de identificare a pulsului la nivelul piciorului. Când pacientul stă în picioare, picioarele pot avea o culoare roşu deschis sau cenuşie, dar când sunt ridicate devin imediat palide. Pielea este lucioasă. Pacienţii cu circulaţie periferică proastă, de obicei, ştiu că au o problema cardio-vasculară (o afecţiune cardiacă sau a arterei carotide) dar nu ştiu că au şi probleme circulatorii periferice.

O durere surdă persistenţa la nivelul plantei (talpă)

Semnificaţie: acesta este un semn major al diabetului. Nivelul crescut al glicemiei poate determina leziuni ale nervilor picioarelor – astfel cele mai mici zgârieturi, tăieturi sau iritaţii datorate presiunii sau frecării de obicei trec neobservate, mai ales de către persoanele care nu ştiu că au diabet. Netratate, aceste ulcere se pot complică cu infecţii ce pot duce la amputarea piciorului.

Durere ascuţită în călcâi

Semnificaţie: Fasceita plantară – inflamatia unei fascii de la nivelul plantei – este o întindere anormală a acestei bande de ţesut dincolo de extensia să normală.

Alte semne: durerea apare la primii paşi dimineaţă şi deseori se intensifica de-a lungul zilei. De obicei durerea este concentrată în călcai (unul sau ambele) dar poate fi simţită şi în curbură piciorului sau în spatele piciorului. Poate fi determinată de alergări şi sărituri excesive dacă nu există suficient support. Cel mai mare risc pentru această afecţiune îl au persoanele care merg mult desculţe sau poartă pantofi vechi sau papuci pentru mult timp, persoanele supraponderale şi cele care merg mult pe suprafeţe dure.

Rezolvare: dacă durerea persistă mai mult de câteva săptămâni sau tinde se să agraveze, este bine că pacientul să se adreseze medicului. Purtarea de pantofi fără toc şi cu un suport plantar bun pot fi de folos până la consultul medical. Tratamentul poate include antiinflamatoare şi diverse inserţii ortopedice, speciale introduse în pantofi.

 

 

http://www.doctorulzilei.ro/durerea-in-talpa-poate-fi-un-semn-al-diabetului-iata-si-alte-probleme-de-sanatate-pe-care-ni-le-dezvaluie-picioarele/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×