Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Hormonul care face copii sa se ialte

Postări Recomandate

Zeci de ani se face uz de hormonul care provoaca la copii ca oasele sa se lungeasca (GH)si asa sa se inalte la inaltimea obisnuita la varsta lor. Tratamentul este o injectie cu acest hormon in fiecare zi,uneori,dupa caz si cativa ani,depinde de situatie.

Fiecare copil primeste natural portia de hormon de crestere de la glanda Epifiza care se gaseste in craniu lipita de creier.Uneori, din cauze inca nu descoperite,aceasta glanda nu implineste functia si in asa cazuri copilul ramane scund sau in caz ca glanda da prea mult hormon de crestere si copilul se inalta exagerat de mult.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Growth_hormone

 

Mi-am adus aminte de acest subiect deoarece am auzit la radio ,la noi in Israel ca o mica societate de inalta tehnologie bio-chimica a desvoltat o noua injectie a acestui hormon care se da la fiecare doua saptamani si nu la fiecare zi. Am inteles ca aceste injectii au fost deocamdata acceptate de FDI , ministerul sanatatii a SUA care sunt cei care dau tonulin lume in privinta noilor medicamente. Habar nu am cum se cheama acest medicament si cum se cheama societatea care la desvoltat. Ce stiu inca este ca aceasta mica societate a fost vanduta la SUA cu 480 milioane de dolari.

 

Ma scuz pentru gresala de ortografie la titlu. Trebuia sa fie scris ... "inalte".

Editat de Evreul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×