Sari la conținut
Forum Roportal
Vlad_mihai

Cercetare psihologica in Resurse umane - Atasamentul fata de organizatie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut, numele meu este Vlad Mihai, sunt colaborator in cadrul departamentului de Psihologie de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti si lucrez impreuna cu cativa colegi la o cercetare in psihologia resurselor umane.

 

Scopul este de a adapta pentru populatia Romaniei unul dintre cele mai consacrate instrumente de evaluare a comportamentului organizational,

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt interesata de scala de atasament organizational te rog scrie pe adresa de mail cum pot lua legatura- pentru studiile de adaptare pe populatiei

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

NU exista atasament al romanului angajat fata de organizatie.

Romanul nu e atasat de firma la care lucreaza, pentru ca nu crede in ea. Daca i se ofera mai multi bani, pleaca imediat. El munceste cu surasul pe buze, dar in inima cu o injuratura.

Seful ii cere sa munceasca peste program ore suplimentare neplatite. Romanul sau romanca munceste 10-11 ore in timp ce acasa copiii se apuca de fumat pentru ca nu parintele nu poate petrece timpul cu ei.

Romanul munceste ca un sclav pentru cateva sute de euro, in timp ce o femeie de servici in vest castiga lejer de cateva ori mai mult.

Sefii il calaresc cat pot. Colegii il sapa, il barfesc, il saboteaza, ii vaneaza punctele slabe, il hartuiesc ostil pe fata sau voalat. Jobul e obositor, plafonant. Orice idee creativa e sufocata din start (mai ales in institutiile fosilizate).

Chestia cu atasamentul fata de organizatie este o chestie de la americani (fidelitatea fata de firma in care te-ai format, care ti-a platit cursuri de calificare, care te-a trimis la sesiuni de optimizare platite de ea, care ti-a dat prime si bonusuri si te-a luat de tanar pana la pensionare, ti-a facut petrecere de pensionare, etc). Atasamentul fata de organizatie poate face ca angajatul sa refuze plecarea la o alta firma concurenta, chiar daca salariul ar fi mai mare, doar pentru ca e recunoscator mediului de lucru cald, cu colegi si sefi umani.

Nu e cazul in Romania, unde mediul de lucru e toxic in majoritatea institutiilor si firmelor.

In corporatii sau in IT, din cauza salariului mare, am putea incepe sa vorbim de un posibil angajament, pentru ca salariul mare aduce si motivare... insa hai sa fim seriosi... am colegi care au plecat de la firma IT unde primeau 8000 lei pe luna la firma concurenta unde primesc 10 000 lei pe luna... asa ca angajamentul e egal cu zero.

In loc sa studiati chestii care nu exista inca in mediul de lucru romanesc, mai bine ati studia toxicitatea mediului de lucru romanesc...

Editat de tadayosimasahiromidorikawa
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×