Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Ciobani atacați de urși, de Paste

Rate this topic

Recommended Posts

Monday, 22 April 2013

 

 

Ciobani atacați de urși: unul este grav rănit, altul este dat dispărut

 

Autor: Cătălina Constantin

 

 

Un cioban în vârstă de 49 de ani a fost grav rănit după ce a fost atacat de un urs, în zona Secu din nordul judeţului Harghita, iar un coleg al său este căutat de jandarmi, poliţişti şi pădurari, bărbatul supravieţuitor afirmând că acesta ar fi fost ucis de urs.

 

Cei doi ciobani, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, care se aflau la păşunat cu oile din localitatea Bilbor, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de comună, au fost atacaţi de un urs, duminică seară. Bărbatul de 49 de ani a fost grav rănit, însă a reuşit să scape din ghearele animalului şi a ajuns în satul Secu, unde a cerut ajutor, afirmând că celălalt cioban ar fi fost omorât de urs.

 

Ciobanul a fost operat și se află în stare stabilă și s-a început acțiunea de căutare a celui de-al doilea cioban.

 

În timp ce o parte din vânători susțin că proasta gestionare a populaţiei de urşi, dar şi lipsa vaccinării vulpilor pentru rabie sunt motivele pentru care sunt îngresitrate tot mai multe asemenea atacuri, cealaltă parte spun că sunt prea mulți urși în România, iar administratorii fondurilor de vâînătoare nu asigură hrana necesară lor, astfel că aceștia sunt flămânzi.

 

 

Citiţi mai mult: Ciobani atacați de urși: unul este grav rănit, altul este dat dispărut - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ciobani-atacati-de-ursi-unul-este-grav-ranit-altul-este-dat-disparut-1033967.html#ixzz2RBJ8KfXs

EVZ.ro

 

* a fost gasit mort al doilea cioban din nefericire.

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×