Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ingrid.alina

Sebopsoriazis - copil 13 ani

Rate this topic

Recommended Posts

Buna seara,

scriu pentru prima oara pe acest forum, sunt in cautarea unor raspunsuri pe care, se pare ca la medic deocamdata nu le-am gasit. Am un baiat in varsta de 13 ani, caruia in urma cu o luna i-au aparut niste pete rosii pe scalp, care il mancau. Am fost la dermatolog, ne-a dat sampon (Nizoral), dupa care petele i-au disparut. mentionez ca baiatul transpira foarte mult, mai ales atunci cand poarta fes, caciula...petele ii aparea de regula dupa o zi in care avea sport, transpira si purta fes. Dupa un astfel de episod, cand au reaparut acele pete, mai accentuate insa, am hotarat sa schimbam dermatologul. De data aceasta, dupa un control foarte sumar, aproape ca nici nu s-a uitat la pielea copilului, i-a pus diagnosticul de "dermatita seboreica", dandu-i tratament cu Ketoconazol (pastile), Kerium (sampon), Xamiol (gel). Dupa prima zi, petele si mancarimile au inceput sa dispara, totul revenind la normal dupa aproximativ a saptamana. Am continuat asa cum ni s-a spus, timp de 3 saptamani. Spre finalul tratamentului insa, petele au reaparut, mai accentuate, si mai mult decat atat, pe acele pete au aparut mici cosulete, bubite mici, cu puroi (au exact aspectul unor cosuri). Sunt multe, mai ales in zonele laterale ale capului (tample) si la ceafa. Am intrerupt imediat tratamentul, si am facut programare la medicul care ne daduse acel tratament. Ajunsi la el, s-a mirat de ceea ce i-am zis, s-a uitat rapid la zonele cu probleme,si a pus imediat diagnosticul de "sebopsoriazis". Va dati seama ce am simtit cand am auzit acest diagnostic....Ne-a intrebat daca avem "istoric" in familie legat de aceasta boala, i-am spus ca nu, s-a mirat iarasi, si ne-a prescris un nou tratament: antibiotic Cefalexin, Triderm (crema) si sampaonul Kerium.

Am plecat foarte dezorientati de la el...de 2 saptamani facem tratamentul lui, insa rezultatele sunt aproape zero. Aceleasi bubite, nu mai stiu ce sa facem. Am inceput sa il tamponez eu cu Betadina, nu stiu cum sa procedez. Intre timp am decis sa merg cu copilul la Bucuresti (noi suntem din Constaanta), la dr. Ioan Nicola, insa asta va fi abia saptamana viitoare, atunci am putut face programarea.

Nedumerirea si teama mea este aceasta: mie imi pare a fi o foliculita de toata frumusetea, si cred ca Xamiolul prescris i-a facut rau, prospectul lui e infiorator de-a dreptul :blink: ...Deci, aveti idee ce ar putea fi, s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Poate arata psoriazisul asa?

Va multumesc!

:flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×