Sari la conținut
Forum Roportal
The Bitch

Ce fel de turist sunteti ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

1. Genul de turist intelectual caruia ii place sa viziteze o tara pentru obiectivele turistice istorice, arta, cultura, etc. Cel vesnic cu aparatul photo de gat si brosurica in mana, ca asiaticii, in grupulete sau singurei.

2. Din categoria celor care prefera sa mearga cu pachete all-inclusive pe la resorturi si sa leneveasca toata ziua la bar-ul sau piscina hotelului sau sa se distreze in cluburile statiunilor sau ale oraselor. Gen Kim Cattrall in Desperate Housewives.

3. Soiul de turist ambulant, caruia ii place strabata lumea in lung si in lat cu rucsacul in spate, cu buget de calatorie si fara asteptari sau pretentii. Dusi de val si spontani. Gen Brad Pitt in filmul 7 ani in Tibet.

4. Tipul de turist pretentios din cale afara, care se asigura dinainte de 100 de ori ca totul este pus la punct, organizat si de cea mai buna calitate si conditii si nu poate dormi decat in cearsafuri de bumbac egiptean. Gen Paris Hilton cand pleaca undeva pe la 3 km distanta.

5. Turistul care stramba din nas la aspecte culturale straine lui, care face mofturi si mereu are cate ceva de comentat sau de reclamat, rigid si greu de scos din cutumele lui natale, care merge totusi pana in China dar mananca hamburger cu cartofi prajiti la McDonalds. Genul americanilor.

6. Turistul realist, intelegator, ne-figurant, care ia totul asa cum este si inceraca sa se bucure de aspectele pozitive ale sejurului. Gen Nea Marin in vizita la Bucuresti.

7. Turistul pentru care satisfactia si distractia personala in concediu sunt eclipsate de compulsia de a-si documenta fiecare aspect din concediu pentru a fi expus altora pe site-uri de socializare. Gen alora de pe Instagram.

8. Turistul aventurier in cautare de sensatii tari si locatii originale, inaccesibile tuturor, periculoase, care incearca aproape tot pe oriunde merge si pe care nu-l asigura nici o agentie de asigurari de calatorie. Gen Bear Grylls. :rot:

9. Turistul care nu vrea sa calatoreasca decat in limitele propriului confort mental, adica acasa la el in tara lui. Omul caruia ii este teama de necunoscut si nu se simte in siguranta in lumea larga. Care nu este interesat de noi experiente si se simte mai bine intre ceea ce ii este familiar. Gen Gheorghe si Saveta care locuiesc in Constanta si fac concediul la Medgidia.

10. Turistul shopaholic care e interesat in mare parte doar de ce poate cumpara, de unde si la ce pret cat mai bun ca sa umple valizele la intoarcere. Ce care tot drumul isi stoarce creierii despre cum sa iasa cu valiza intacta din vama. Gen romanul dupa 1989, in "excursie" la turci. :lol:

Editat de Naeema
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Io sunt cu jumatatiile.

Jumatate de inceput din 1, 3, 4 si 8! :crazy:

 

Imi amintesc ca acum vre-o 20 de ani, voiam sa am card doar ca sa pot pleca cand am chef la Paris, si fara bagaje. Decat cu cardul in buzunar.

Pe vremea aia inca mai zbura Concord-ul peste ocean. :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De fapt la numarul 8 ce inseamna "aventurier"? Dar "locatii originale, inaccesibile, periculoase"?

 

Vad ca trei useri spun ca sunt si tip 8, ceea ce ma confuzeaza.

 

Eu m-am gandit ca tipul 8 este ala care face expeditii cu caiacul in jungla sau macar pe Olt, cu bicicleta in Desertul Mongoliei sau macar pe la Vulcanii noroiosi, escaladeaza munti, face scuba diving sau bungee jumping.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De fapt la numarul 8 ce inseamna "aventurier"? Dar "locatii originale, inaccesibile, periculoase" ?

 

Eu m-am gandit ca tipul 8 este ala care face expeditii cu caiacul in jungla sau macar pe Olt, cu bicicleta in Desertul Mongoliei sau macar pe la Vulcanii noroiosi, escaladeaza munti, face scuba diving sau bungee jumping.

Te-ai gandit bine. :)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×