Sari la conținut
Forum Roportal
Equilibrium Girl

De ce fac oamenii copii?

Postări Recomandate

Femeile dau nastere din diverse motive, de cand e lumea. Unele doar ca sa se afle in treaba, altele, din instinct matern.

 

Iată ce spun specialiștii și orice părere contrară nu poate fi argumentată decât pe hârtie de budă:

 

Orice copil care nu este rezultatul dragostei neconditionate in cuplu devine o anomalie a mediului social (o entitate non-reala, conform cu Eric Berne, un copil al minciunii, conform cu Scott Peck, adică oameni care nu pot deosebi minciuna sentimentală de afectul real, ceea ce e fatal pentru ei).

 

Instinctul matern nu e nimic altceva decât pură patologie psihică în absența dragostei între soți. Femeile aflate în pragul decompensării psihice "se scot" făcând un copil (fără acordul real al partenerului, de cele mai multe ori e vorba de un acord mincinos, din vf buzelor ca ei sa nu-si piarda obiectul placerii, iar ele să-și obțină statutul de "muiere" așezată la casa ei, adică a...lui), copil căruia îi paseaza propria lor milă de sine făcând din el încă un "mioritic". Ele zic și altora, sugestiv, fă și tu un copil dacă vrei să ai cui să-i plângi de milă (sau cum îi ziceau lui Elaine în Seinfeld acele grețoase specimene ale sexului femeiesc, "Elaine, you gotta have a baby already!")

 

O femeie care nu e iubită de soț nu are ce oferi în plan afectiv copilului ei decât milă de sine, proiecții narcisice și incest emoțional.

 

Căsătoria din interes este o gravă nepăsare şi negare de sine, alături de o estorcare sau exprimare automanipulată (de faţadă) a trăirilor autentice zi de zi, ani în şir. Efectul negării de sine se proiectează inconştient asupra progeniturilor şi se exprimă în structurarea ataşamentului primar nesigur sau ambivalent. Copiii nu sunt doriţi şi iubiţi la fel ca dacă ar fi rodul dragostei împărtăşite, emoţiile faţă de soţ contrazic instinctul matern iar frica inconstienta fata de oprobiul public (cel mai puternic după incestul emotional fata de copilul de sex opus) vine din aceia că mama nu-şi iubeşte firesc copilul (ci vede in el un substitut compensator de partener la relatia nesatisfacatoare cu tatal copilului). Nivelul anxietăţii le rămâne mereu crescut şi, în compensaţie, la aceste mame este caracteristic comportamentul excesiv hiper-protector (ceea ce-l poate transforma pe copil într-un mic tiran și viitor narcisist). Totodată, oboseala hiper-ocrotirii excesive, a reprimării şi a falsificării emoţiilor le face pe astfel de mame să reproşeze mai târziu copilului că s-au sacrificat pentru el, că au fost martire (Howard Halpern - Cutting Loose), că aparţin speciei masochismului feminin şi că bărbaţii sunt agresorii amatori de nectar, ca fluturii…

 

Dacă vreți să știți de ce fac oamenii copii, nu întrebați niciodată o femeie. E ca și cum ai întreba un hoț de ce fură.

 

Iată realele motive:

- sa aiba cui sa isi pasese responsabilitatea pentru propria viata ("te-am facut ca sa aiba cine sa ne dea o cana cu apa la batranete")

- sa aibe cu cine se juca (copilul vazut ca o papusa, marioneta, motiv pentru care-i cumpără haine, jucării in absenta acestuia si fara nici o legatura cu preferintele copilului, mai tarziu asa fac si cand îi cumpără daca-i cumpără o mașina; este comportamentul infantil perpetuat la varsta adulta, de pe vremea cand copilul isi dichisea papusa cum voia el, ca doar era doar o papusa, nu un om, iar cei care fac astfel de daruri, nu le fac copiilor lor, ci si le fac de fapt lor insi-le prin copii, dupa care le spun acestora, vezi ce mult te iubesc? si copilul zice, ce plm e asta ce mi-ai luat tu? mi-am dorit eu asa ceva?)

- sa aibe asupra cui sa-si manifeste autoritatea

- sa isi rezolve toate complexele de inferioritate sociala, morala, sexuala prin copii (femeile ratate isi doresc baieti, tații ratați fete, in speranța desarta ca soarta se va schimba, dar dupa teoria scriptului din analiza tranzactionala, soarta copilului de sex opus se va agrava)

- sa aibe o clona personala, cu fizicul, sufletul si numele (pentru ca genul asta de oameni nu pot iubi un copil daca nu le poarta genele si nu le seamana fizic, ei nestiind ca nevasta sau copiii lor, nu sunt ai lor, ci le-au fost dati doar in administrare, o vreme)

- sa traiasca viata prin copil (furtul vietii copilului)

- sa aibe pe cine santaja la batranete cu mostenirea casei contra serviciilor de azil (casa părintească nu se vinde, zicea Dolănescu, știa el bine de ce)

- sa aibe o garantie ca sotia le ramane fidela in calitate de prostituata neplatita (bărbaţii)

- sa aibe un motiv temeinic pentru a fi intretinute material (femeile care isi marcheaza teritoriul in casa barbatului prin copil)

- sa existe o destinatie finala pentru mostenirea materiala a familiei (in copil ca delegat al ego-ului parental)

- pentru un transfer impus de cariera

- sa existe cine sa le multumeasca in permanenta parintilor (gen reclama "Mulţumesc mami") ca si cand copilului i s-a facut un favor pentru faptul că a fost adus pe lume

- pentru a primi dragoste şi supunere necondiţionată, ca înlocuitor de pisic, câine etc. şi implicit pentru a se hrăni din această dragoste necondiţionată a copilului

- să primească ajutor social de la stat (banii primiti sunt bauti si fumati de "parinti" la birt, care dau apoi suc si ceai pe biberon copiilor)

- în mod bizar, unele femei consideră că a avea un copil le oferă un statut social, ca şi cum copilul ar fi dovada calificării la locul de muncă (în loc să construiască o identitate copilului, părinţii îl folosesc pe copil pentru a-şi construi lor înşile o identitate)

-copilul văzut ca o investiţie (investiţia e cand plăteşti pentru ceva cu intentia ca mai tarziu să scoţi banii înapoi şi chiar şi profit);

- sa aibe cine sa-i cheme in America (cam greu ca niste copii neiubiti sa plece asa departe de langa casa parinteasca, pentru ca nu au suficienta incredere in sine si nu stiu să relationeze in alt mediu decat cel in care s-au format)

.....................................................

- și ce se mai naște de acum încolo, se naște pentru sabie (dar asta veți pricepe la vremea cuvenită, sau poate nu, oricum nu contează).

 

Ca fapt divers, femeile au devenit adevărate mitraliere în țările sărace unde sexul e singura plăcere, devenită compulsivă, astfel că 14 mii de copii mureau de foame pe zi in 2009, acum probabil s-a ajuns la 20 de mii pe zi.

 

Cine vrea să se îmbete cu psihologie de 2 bani, să cumpere cărțulii cu 30 de lei de la librăria din colț. Cine vrea să cunoască adevărul să caute cărți de criminal psychology, psihologie judiciară, dar astea nu sunt pentru pussy face sau bărbați efeminați care se hrănesc pe biberonul acustic cu sounduri lascive (a se intelege curve masculine).

Editat de ONΞIRΘS
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu caut motive ca sa nu-i fac, alea sunt evidente(pentru mine)....caut motive ca sa-i fac. :spiteful:

 

Ma asteptam sa-mi sariti in cap sa ziceti ca din iubire facem copii, nu cea trupeasca....una asa universala, metafizica, de creatie in general.

 

E drept ca am folosit doar motive strict logice, rationale....ca or fi si unele legate de suflet nu neg dar cred ca putini le constientizeaza.

 

Si, ca sa inchei intr-o nota optimista, revin la ideea mea ca mai important e ce facem cu ei dupa ce-i facem :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai, dupa specialistii lu' peste prajit, toti suntem nebuni, inclusiv ei. :crazy:

Copii facem si tot vom face pana la sfarsitul omenirii, cand si daca va fi vreodata. :yes: Este in legea firii. Asa e, conteaza mai mult ce facem cu copiii dupa ce ii aducem pe lume.

 

Equilibrium Girl, nu este obligatoriu sa faca toate femeile copii. Mai bine nu ii faci, decat sa iti para o povara de nesuportat cresterea lor. Fiecare femeie e libera sa aleaga daca da sau nu nastere unui copil.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu caut motive ca sa nu-i fac, alea sunt evidente(pentru mine)....caut motive ca sa-i fac. :spiteful:

Si, ca sa inchei intr-o nota optimista, revin la ideea mea ca mai important e ce facem cu ei dupa ce-i facem

Mai bine faci goblen decat sa aduci pe lume un copil cautand argumente pentru asta.

 

Dupa, il pui in rama. Goblenul.

  • Upvote 8

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu zic nici ca e bine nici ca e rau sa facem copii, poate unii asta ati crezut......zic doar ca daca tot mai multi oameni ar fi mai constienti cand fac copii, ar fi un pas in plus pentru evolutia calitativa a speciei. :o:

 

Mie nu-mi prea place ce vad in jurul meu, nu-mi place cum arata societatea si cred ca de aceea mintea mea incearca, asa cum poate ea, sa caute raspunsuri de ce s-a ajuns aici si mai ales ce s-ar putea imbunatati. Si daca oamenii nu vad neajunsurile societatii de azi, e cu atat mai grav.

 

Stiu ca intrebarea topicului e cat se poate de stupida dar nu m-am putut abtine. :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si, ca sa inchei intr-o nota optimista, revin la ideea mea ca mai important e ce facem cu ei dupa ce-i facem :o:

:good:

 

zic doar ca daca tot mai multi oameni ar fi mai constienti cand fac copii, ar fi un pas in plus pentru evolutia calitativa a speciei. :o:

 

 

 

Nu cred asta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu zic nici ca e bine nici ca e rau sa facem copii, poate unii asta ati crezut......zic doar ca daca tot mai multi oameni ar fi mai constienti cand fac copii, ar fi un pas in plus pentru evolutia calitativa a speciei. :o:

Ai copii?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca tot mai multi oameni ar fi mai constienti cand fac copii, ar fi un pas in plus pentru evolutia calitativa a speciei.

 

N-o sa zica nimeni, niciodata "nu fac copii, pentru ca sunt prea prost si nu ajut cu nimic la evolutia speciei". La ce fel de evolutie te referi, morala?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

toti suntem nebuni, inclusiv ei.

Aşa şi este. Cu amendamentul că termenul colocvial "nebuni" descrie

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pentru că se trezește c

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×