The Unknown 15042 Raportează post Postat Iulie 30, 2013 Azi am pregatit pentru uscat thyme sau cimbru salbatic ca nu-mi plac mirodeniile cumparate de gata ca sint foarte vechi pe aici. Doar de Thanksgiving se gateste ca lumea ... atunci se vinde orice daca este scris intr-o reteta de mancare/prajitura, altfel deloc. Se vindea in legaturi mari foarte ieftin ca sint in sezon si nu rezista prea mult in frigider si erau foarte ieftine, asta este momentul oportun de aprovizionare pentru 1 an, dar se va termina mult mai repede ca eu-l folosesc foarte des. Pana le-am spalat si ales sa nu fie ceva putrezit intre ele credeam ca-mi expira actele, acum stau in cuptorul rece la uscat. Folosesc acel loc sa fie ferit de praf!!! ca tot e nevoie de cateva zile pana se usuca bine sa-l pot separa frunzulitele de tulpina. Miroase frumos in casa!!! 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
acces realitate 1081 Raportează post Postat Ianuarie 31, 2014 (editat) O sa incep cu cea mai recenta boacana. Ieri trebuia sa fac friptura de pui la cuptor. Toate bune si frumoase, numai ca asteptand eu sa se rumeneasca friptura, am adormit. La un moment dat ca prin vis, am simtit un miros de ars (eu aflandu-ma in dormitor iar usa de la bucatarie fiind inchisa). Am sarit ca ars, dar... arsa era si friptura, dar nu arsa asa pe alocuri, era trei sferturi scrum, stiti ce e aia scrum? Si care e problema? Pai problema e nevastu meu ca are un cult al lucrusoarelor, pe langa alte chestiute. Asa ca, analizata rapid fiind situatia, mi-a rezultat necesitatea substituirii puiului cu un altul. Am mers repejor la piata, am cumparat alt pui (de fapt piept) si (eram in criza de timp) l-am transat, l-am fiert, l-am prajit in tigaie iar la final intrucat mai era asa pana intr-o ora, l-am mai pus si o leaca la cuptor ca sa semene cu ceeea ce trebuia sa fie. Si cratita? Moama ce am mai frecat la ea, dar a iesit acceptabil tinand cont ca era una dintre cele pe care frecvent le utilizam la cuptor, mai ales ca am fiert apa cu detergent in ea. Uitasem efectele secundare: Cand am intrat in bucatarie (3m x 3m), fumul era asa de dens incat nu se vedea fereastra, am dat de ea pe pipaite. Am aerisit la maxim si tot mai mirosea, dar la intrebarile ei m-am facut ca nu stiu nimic. Cand o sa fim odata relaxati "la iarba verde", o sa-i povestesc si ei tarasenia, acuma situatia nu permitea. Intrucat nu am observat la timp (scuze), rog un moderator sa uneasca topicul cu "Ce nazdravanii facem in bucatarie". Editat Ianuarie 31, 2014 de suntnusunt 1 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Kelso 1 Raportează post Postat Februarie 6, 2015 (editat) Am facut o mancare pe care mi-o doream foarte mult si la final am pus zahar in loc de sare...... :) Editat Februarie 6, 2015 de Kelso 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat August 24, 2015 Curatati Gresit Portocala? 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat August 31, 2015 (editat) Secretul gospodinelor! De ce nu se aruncă niciodată ZEAMA de la CASTRAVEȚII MURAȚI Nu mai arunca zeama de la castraveții murați. Nu ai idee cât de benefică este! Deși crezi că bunătatea și utilitatea se găsește doar în castraveți, te-ai înșelat! Zeama rămasă poate fi, la rândul ei, extrem de utilă: frăgezește carnea pentru friptură (înmoaie carnea în zeama rămasă şi las-o aproixmativ 30 de minute, înainte de a o băga la cuptor); păstrează pastele delicioase (toarnă câteva linguri de zeamă peste paste și vei îmbunătăţi atât aromă cât şi aspectul acestora); dă savoare hummusului (adaugă câteva linguri de zeamă și vei obţine un gust acrişor); conservă alte legume (zeama este perfectă în conservarea cepei, a usturoiului sau a roşiilor). http://observator.tv/inedit/zeama-castraveti-murati-157892.html Editat August 31, 2015 de The Unknown 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Septembrie 2, 2015 Am desfacut cu masina electrica o conserva de masline de 170 grame, l-am lasat sa se invarteasca, de obicei se opreste dar mai inainte a cazut in chiuveta unde aveam un pic de apa intr-o cratitia care trebuia sa-l spal si m-a stropit si in gura ... peste tot plus zburau maslinele care unde apuca ... zeama aia neagra e peste tot acum pe pereti, counter, geam pe tricoul meu care nu conteaza, pe jos!!! O sa am ce curata dimineata, dar a trebuit sa desfac alta ca duce Hombre la munca cu el langa sandvici. N-am mai patit asa ceva!!! 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Septembrie 2, 2015 Suna distractiv. Mi-aduce aminte de o sticla de suc de rosii fermentat la bunica mea; am auzit un zgomot ca de petarda explodata si cand am intrat continutul era pe tavan si pe pereti. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 Cu vin facut in casa am patit si eu la fel, totul s-a lipit de tavan, doar de o lingura a ramas in sticla sa aflu cat de grozav a fost creatia personala ceea ce n-am reusit sa-l gust ca lumea ... vin alb mai duuuuuulce ca mierea!!! Am desfacut sticla sa gustam ca a venit o cunostinta in vizita ... 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Noiembrie 6, 2015 Cautam lingura de lemn peste tot, doar ca l-am folosit si era disparut ... era in cratita cu supa, fierbea, a cazut ca este mai scurt decat diametrul cratitei, n-a fiert mult decat 2-3 minute asa ca-l mai pot folosi si altadata. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Ianuarie 27, 2016 Am taiat ceapa pe un tocator mare si surplusul a ramas pe lemn o vreme buna ca am avut multe de facut ... insa dupa o vreme mirosea prin bucatarie asa de urit si pana mi-am dat seama de unde vine mirosul ... l-am spalat dar tot mirosea asa ca l-am scos in curte la aerisit ... e deja de cateva zile si tot miroase. O sa-l oparesc intr-o zi dar inainte o sa-l frec cu coji de portocale si un grapefruit intreg in speranta ... ca nu sint ieftine pe aici acest obiecte din lemn masiv. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri