The Unknown 14,690 Report post Posted February 27 Am curatat 4 pesti, peste 4 kg avea pachetul si ma dor degetele foarte tare, pentru ca am avut cu un cleste sa le tai de pe spate acele chestii din oase care ajuta la inot parca, nu-mi place sa le prajesc cu toate alea ca ocupa loc in cratita degeaba. Se vand curatati pestii de solzi 95% si de alea de dinauntru dar ramane sub un strat de grasime sange coagulat pe sira spinarii care iar nu este pe apetitul meu. Au iesit foatre buni dupa prajit, enorm de bun gust aveau chiar si fara sare sau altceva, dar am avut de luptat ca nu-mi plac fileurile din magazine. Mananc rar peste dar le vreau cum imi plac. Doar 2 am prajit, restul pentru alta data sa fie proaspeti din congelator. ***** Ieri am curatat 2 kg de Ginger si le-am taiat felii subtiri, am cutite care taie de minune dar e munca multa, insa ne trebuie. Am gasti ieftin, 99 centi pe 0,454 grame, in alte magazine cu 4-5 dolari costa mai mult acea cantitate. Noi le mancam si crud, cateva felioare deodata sau in ceai, din borcane de sticla, nu plastic sta bine in frigider. Si munca asta m-a distrus, dar n-a fost tot ce am facut zilele astea in bucatarie. Si pentru ca iarna si frigul inca este actual si la noi, iar supa s-a terminat, dimineata incep iar cu oala mare Supa de Pui, sa avem zeama de baut ca este un medicament impotriva racelii. Am cumparat si 10 kg de ceapa Lila, le-am curat iar primul rand dupa coaja, intra in oala de supa ca sint tari insa nu-i arunc niciodata, am aproape totul pregatit deja, curatat si spalat, decongelat care la fel n-a fost o terapie pe mainile mele. Am frecat si oala in curte pe un ger aproape sa fie mai repede limpezit cu furtunul. Aproape undeva a nins mult si mai ninge. Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14,690 Report post Posted March 17 Parca n-am DREPT nici sa ma bucur de un eveniment, desi lucrez mult cu mancarea sa fie buna. Prepar carnea in stil Irlandez conservat, pentru ultima oara in viata mea!!! Nu s-a fiert dupa 24 de ore. precis este de caine sau din ce, ca mereu am facut acest fel de mancare decand in America si de asa bucata n-am mai dat. Am observat eu o schimbare de ambalaj si pret foarte ridicat dar nu m-am asteptat la animal atat de obosit sa am de gatit, din care trebuia sa faca sapun de rufe foarte murdare!!! Obiele din opinci de exemplu. Asta n-a fost deajuns ... ... a urmat intre timp sa prepar si Béarnaise Sauce, cumparat alaltaieri la pret de 2,79 dolari pachetelul, altadata era 2 la 3 dolari in preajma sarbatorilor. Nu conteaza evenimentul ca aproape toata america mananca la fel ca totul se gaseste si sub forma de Glatt Kosher, Halal pentru islamisti iar restul mananca ce a mai ramas la abator!!! Ador aroma de Tarhon al acestui Sauce am cumparat 3 pachete sa le satur vegetabilele dar cand am pus in cratita si al 3-lea pachetel viermisorii au inundat totul, desi era cu data valabila insa daca l-au scumpit nu mai cumpara nimeni din ultima vreme si asta se va intampla cu mai multe produse. Abia am reusit sa ies pe usa cu cratita fierbinte si-mi venea sa plang ca deja am ramas si fara idei cu ce voi continua aventura asta. Doar cu nervi, dar m-am calmat sa nu lesin singura in casa ...am reusit totusi 5 bucati sa inghit, parca mancam pietre, nici un gust nu aveau, era si radacina de telina care-i "parfumat" placut dar n-am simtit nici o placere in mancare. Vreau sa uit si de alte sarbatori. Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14,690 Report post Posted Sunday at 11:06 AM Am avut de ales/curatat, sortat, 8 legaturi de Marar verde si 4 de Patrunjel ... credeam ca nu se mai termina. Le-am si spalat si acum sint in strecuratori si castroane in cuptor fara foc, doar ca un loc unde nu li se intampla nimic pana dorm si pe urma muncesc iar foarte puternic. Am cumparat azi aceste verdeturi ca le-am gasit foarte proaspete si ieftine, dar departe de casa, de aceea am cumparat mai mult sa economisez si la benzina. Legaturile americane nu sint mici deloc, in cel de marar sint 50 de fire mature de marar cu cozi lungi, in patrunjel la fel, care arata la prima vedere ca telina, este doar mare la frunze. Cozile la pastrez tot in congelator pentru supa sau altceva, dar este foarte plictisitoare munca deja pentru mine si repetativa. Majoritatea intra in congelator dar asta parte al muncii am de preparat mai tarziu, noroc ca este frig iar la noi si nu se intampla nimic pentru cateva ore la scurs apa de pe frunze. Fiecare legatura a costat doar 50 de cents, ceapa a costat 1,36 kg = 99 cents, ardei unguresti $2.99/0,454 grame. Pentru mine urmeaza o noapte buna ... Share this post Link to post Share on other sites
The Unknown 14,690 Report post Posted 23 hours ago Sfaturi pentru curățenia de Paște: - ori ce chimical se foloseste doar cu geamuri si usi deschise, fara copiii mici in apropiere sau animale, pasari in colivie, pisicute, etc.!!! Asa procedez eu dar folosesc si masca din material gros ca nu simt NIMIC. In frigider nu se recomanda decat bicarbonatul sa nu infecteze alimentele. Eu incep cu frigiderul de sus in jos, imi ia 6 ore sa-l termin inauntru si pe dinafra, il si misc din loc sa fie curat daca tot lucrez. Termin si peretii de spalat din coltul in care este special facut pentru acest aparat. Urmeaza peretele cu aragazul, pe urma peretele cu chiuveta sub geam, cele 2 usi mobile care intra in perete, cabintete nenumarate, dar trec prin toate sertarele si selectez, doar cele folosite vor ramane pe loc. Vasele pe care le folosesc zilele astea, doar perfect frecate intra in masina de spalat vase, intre timp mereu frec si tilele pe jos sa nu transport ceva in alte incaperi ca nu sint descaltata nici in alte incaperi. Ma dor deja degetele si mainile de abia mai stiu de mine cand realizez ca omu' a dat portia de sarmala al unei prietene la cineva si Sambata am de mers la ea si asteapta sarmalele ca stia cu ce ma ocup si l-am intrabat special daca vrea!!! Maine/azi dupa amiaza spre seara iar am de facut special pentru ei 2 ca nu se stie cand vine si ceasul ei ca deja Statul l-a pus in acea ingrijire speciala de duca = Hospice Care la domiciliu = anticamera mortii, sala de asteptare al marelui eveniment, cum este si fostul presedinte american Jimmy Carter. Multi mi-au cerut sarmale, parintii prietenilor copiilor mei, veterani de armata, bolnavi grav, au vrut ca ultima mancare sa fie sarmele. Asa ma voi simti si cand le fac pentru ea. https://evz.ro/cele-mai-mari-greseli-la-curatenia-de-pasti-ai-mare-grija-consecintele-pot-fi-grave.html Share this post Link to post Share on other sites