Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Alcool de Lux, Bauturi Fine Pentru Cunoscători

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

http://www.youtube.com/watch?v=brYssMN_a_o

 

O bautura cu un buchet bogat, o concentratie de alcool generoasa si-o nuanta ce aminteste de apele limpezi ale Caraibelor. Un rasfat pentru connaisseuri, in orasul meu de bastina aceasta bautura minunata se serveste doar de catre initiatii boemi din cluburile selecte "Le Bosquet" si miscarea avangardista "L'Aurolac", in localurile haute-couture "In the Cathedral's Park" si "LaGarra-PePerron".

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Domnul din videoclip este un artist complet, un boem avant la lettre, un intelectual rasat. Felul in care fumeaza acea tigareta cubaneza fina imi aminteste de Jaques Lacan si scoala pariziana de psihanaliza. Iar grooming-ul sau n

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

... din subcategoria: "Uite asa as vrea sa mor" ... cu podgoria francezului lichidat :drunk:

 

 

 

Tuesday, 14 May 2013

 

 

"Nu ştiu dacă Europa va putea stinge setea chinezilor"

 

Autor: Simona Tapalagă

 

Cererea de vin de pe piaţa chineză a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii ani. Cum producţia internă nu poate acoperi necesarul, exporturile de vin către China au crescut, antrenând şi majorarea preţurilor pe pieţele europene.

 

 

podgorie_3b02480eca.jpg

 

 

Sursa: Theodor Pana

 

Producţia mondială de vin a intrat pe un trend descendent în intervalul 2000-2011. În vreme ce producători tradiţionali ca Franţa, Spania, Italia sau Statele Unite îşi reduc producţiile şi suprafeţele cultivate cu viţă-de-vie, China îşi concentrează eforturile pentru a deveni o putere în acest sector. În 2011, China a urcat pe poziţia a şasea în topul celor mai mari producători de vinuri din lume, cu o producţie de 13,2 milioane de hectolitri de vin, potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Vinului (OIV). Totuşi, cererea de vin de pe piaţa internă nu poate fi satisfăcută de viticultorii locali, astfel că marii producători internaţionali îşi freacă mâinile, gândindu-se la profituri.

 

Cererea în creştere de pe piaţa chineză a condus la scumpirea vinului pe piaţa europeană. China a bulversat piaţa mondială a vinului. Consumul de vin ţine de modă. Dacă s-a creat o modă în rândul chinezilor, nu ştiu dacă Europa va avea de unde să livreze suficient vin pentru a satisface cererea", ne-a explicat Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului Naţional al Vinului (PNVV).

 

Pofta de vin a chinezilor este alimentată şi de creşterea averilor acestora. Numai anul trecut, în cadrul a 9 licitaţii derulate în Hong Kong, Casa de licitaţii Christie's a vândut vinuri de colecţie în valoare de 23 de milioane de lire sterline. Acum, locuitorii celei mai populate ţări din lume nu se mai mulţumesc doar să cumpere vin la sticlă: vor întreaga podgorie.

 

După un program riguros de plantare de viţă-de-vie dezvoltat la nivel local, chinezi au ieşit la cumpărături pe pieţele internaţionale. Casa de licitaţii Christie's a înfiinţat o entitate de sine stătătoare, care se va ocupa exclusive de achiziţia de podgorii de către investitori chinezi. Primele pe lista acestora sunt podgoriile franceze.

 

 

 

Citiţi mai mult: "Nu ştiu dacă Europa va putea stinge setea chinezilor" - Agricultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/de...l#ixzz2TDIJ4cqZ

EVZ.ro

Editat de The Unknown
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Monday, 20 May 2013

 

 

Ce se ascunde în vinurile ieftine

Autor: Simona Tapalagă

 

 

Cei care se așteaptă să dea mai puțin de 15- 20 de lei pe o sticlă s-ar putea să se delecteze cu un amestec de apă, alcool, zahăr și arome ieftine, care este și dăunător pentru sănătate

 

În ultimul timp, rafturile magazinelor s-au umplut cu vinuri ieftine. Numai că, avertizează specialiştii, calitatea acestora este îndoielnică. Vinurile care se vând în vrac la preţuri cuprinse între 3 şi cel mult 6 lei/ litru pot conţine chimicale dăunătoare sănătăţii, avertizează directorul Patronatului Naţional al Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Asistăm la o invazie de vinuri ieftine, care ar putea să nu respecte legea în ceea ce priveşte calitatea", ne-a spus acesta.

 

Ce preţ are un vin bun Experţii consultaţi de EVZ arată că un vin bun îmbuteliat nu poate să coste mai puţin de 5-10 euro pe sticlă. Somelierul Sergiu Nedelea spune că preţul unui vin cu adevărat bun variază în jurul a 10 euro, echivalent în lei (40-45 de lei), iar Ioan Ştefan, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin (APEV), consideră că nu putem vorbi de vinuri îmbuteliate de calitate, cu un preţ sub 15 lei pentru o sticlă de 750 ml.

 

Nici vinul cumpărat de la ţărani nu mai e ce-a fost odată, spun specialişii. Ca să îl ajute să fiarbă mai repede, îi adaugă zahăr. Pentru a se limpezi şi a nu-şi pierde culoarea, mirosul şi gustul, şi ţăranii adaugă vinului sulfiţi. Problema nu o reprezintă adaosul, ci faptul că nu se respectă indicaţiile şi dozajul. Însă nu numai din calitatea slabă a vinurilor rezultă preţul scăzut. Astfel, Ovidiu Gheorghe spune că există producători sau retaileri care vând ieftin pentru a acapara cotă de piaţă. Sunt supermarketuri care fac promoţii. Vinul îmbuteliat ajunge la sub 3 lei/litru, sub costul de producţie. Nu se respectă codul fiscal", ne-a explicat şeful PNVV.

 

Vin prost made in EU

 

Nici vinurile din import nu au întotdeauna o calitate bună. În supermarketuri, mai ales în cazul retailerilor care se laudă cu preţuri foarte mici, găsim vinuri vândute sub reclame frumoase, de import. Ovidiu Gheorghe atrage atenţia că în Italia şi Spania sunt podgorii care şi-au axat producţia pe cantitate, nu pe calitate. În aceste condiţii, un litru de vin ajunge în România la 28-60 de eurocenţi, adică 1-3 lei. Pe lista furnizorilor de vin de calitate mai slabă se află şi Republica Moldova, spune Ioan Ştefan.

 

Apă cu aromă de vin

 

Chiar dacă este îmbuteliat, aceasta nu reprezintă o garanţie că vinul are o calitate superioară. Cinci sortimente de vin au fost examinate de laboratorul oficial al Uniunii Europene. Experţii au descoperit că, în loc de vin, sticlele erau umplute cu un amestec de apă, zahăr, alcool şi arome. Vinurile analizate au fost Strămoşesc" şi 9 poloboace", produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani, Perla Dunării", produs de SC Vinton Galaţi, Buchet", produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău, Babanul", produs de Murfatlar şi Alb Nobil", fabricat de SC Rom Cas SRL Dâmboviţa.

 

 

 

http://www.evz.ro/de...l#ixzz2ToDFv8Qh

EVZ.ro

Editat de The Unknown
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Saturday, 08 June 2013

 

Cea mai scumpă sticlă de şampanie din lume

 

Autor: Vlad Teodorescu

 

 

Producătorul de şampanie de lux Goût de Diamants este cel care a creat cea mai scumpă sticlă de şampanie din lume. Logo-ul personalizat al acesteia este încrustat cu un diamant de 19 carate în valoare de 1,2 milioane de lire sterline.

 

 

Sampanie_44ab9d76d0.jpg

 

 

A Tribute to Luxury item

 

Realizată din aur de 18 carate, sampania Goût de Diamants poartă de obicei logo cu cristal Swarovski. Sticla cu diamant a fost creată pentru un client al cărui nume a rămas secret. Designerul Alexander Amosu, cel care obişnuieşte să personalizeze obiecte precum telefoane iPhone si BlackBerry, transformându-le în bijuterii este cel care a creat această sticlă de şampanie. Printre altele, designerul este deţinătorul unui record mondial interesant: în anul 2009 a realizat cel mai scump costum, în 80 de ore.

 

 

 

http://www.evz.ro/de...l#ixzz2VbFZkzqg

Editat de The Unknown
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×