Jump to content
Forum Roportal
Darianna

Locatarii care locuiesc la bloc şi deţin mai mult de doi c

Rate this topic

Recommended Posts

http://www.mediafax.ro/social/locatarii-care-locuiesc-la-bloc-si-detin-mai-mult-de-doi-caini-sau-pisici-vor-fi-amendati-10606094?utm_source=Facebook&utm_medium=Cross&utm_campaign=Mediafax

 

 

O decizie total ilogica, daca ma intrebati pe mine. Cu ce ii deranjeaza pe concitadinii mei ca eu am 4-5 animale STERILIZATE in casa?! Ar trebui sa ii intereseze aspectul asta, mai degraba, sterilizarea animalelor cu si fara stapan, ca aia e problema. Aceasta masura nu va face decat sa sporeasca numarul animalelor abandonate, ca timisorenii vor prefera sa le arunce in strada, decat sa plateasca amenzi. Deci, mdaaa... Eu ii admiram, la un moment dat, ca voiau sa implementeze un program cu ajutorul caruia sa detina controlul numarului animalelor din oras, sa oblige proprietarii de animalute sa le sterilizeze si, daca refuzau, sa plateasca o taxa. Dar si-au dat cu stangu'n dreptu'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

O decizie total ilogica, daca ma intrebati pe mine. Cu ce ii deranjeaza pe concitadinii mei ca eu am 4-5 animale STERILIZATE in casa?!

 

Sunt iubitor de animale si am cateva dar stau la curte. Consider ca la bloc nu sunt nici conditii sa cresti nici macar un caine ce sa mai vorbim de 3-4 chiar sterilizati. Poate la pisici problema este mai de discutat dar in cazul cainilor acestia creaza disconfort celorlalti locatari prin latraturi.

In privinta sterilizarii lor iti dau dreptate.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

La un moment dat miroase foarte urit, la mine doar se freaca de usi si-l negresc pisicii si-l mai si stropesc pe unde trec ca nici otetul nu scoate mirosul. Am dat cu vopsea de Craciun si acum o sa dau la fel ca deja-mi vine sa-mi vars matele de putoare, sint foarte sensibila la asta. Curios locul unde dorm noaptea in casa nu miroase!!! Am cutii mari cu bicarbonat peste tot si otet in bai si bucatarie. Daca la bloc unde nici nu se poate aerisi pe casa scarii si urca-coboara atitea animale imaginez ca nici nu se poate respira.

Insa asta nu e treaba nimanui daca cineva poate tine 4 animale mici de companie pana si curata dupa ele!!! Daca apare murdarie, se schimba totul ca sint si alergici la animale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisicile sterilizate NU MIROS. Nu isi mai marcheaza teritoriul si nici nu le mai miroase urina. Stiu ce zic, am 4 sterilizate si singura problema ar fi parul, dar banuiesc ca vecinii nu ar trebui sa se simta deranjati de parul de pe covorul meu, nu? Ca, in cazul asta, ar trebui sa puna o taxa si pentru parul care imi cade mie, ca am inceput si eu sa naparlesc.

 

Impreuna cu fratele meu, detin 6 animale, TOATE luate de pe strada. Ar trebui sa ma plateasca autoritatile pe mine, ca le-am luat 6 poveri din strada si le hranesc, ingrijesc, tratez, castrez pe banii mei. Bine, primarul de la Timisoara, inteleg ca vrea sa puna taxa si pe rufele intinse pe balcon, deci ce pretentii sa mai ai de la el... :doh:

 

 

Aa si legat de miros, am o vecina care avea O catea (ca a murit. Cateaua, nu vecina) care putea ingrozitor de la 50 de metri. Deci poate deranja si un caine, daca stapanul e indolent si nesimtit, nu e nevoie sa ai doi sau mai multi.

 

Sa platesc o taxa ca nu e castrat animalul... ok, cu placere. Catelul meu face 18 ani si nu il voi castra la varsta asta nici daca ma platesc ei pe mine, nu mai poate suporta anestezia acum. Dar sa ma amendezi?! Ma amendezi ca ce? Ce-am facut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisicile sterilizate NU MIROS. Dar sa ma amendezi?! Ma amendezi ca ce? Ce-am facut?

 

Eu nu doresc sa fie cineva amendat ca detine animale gasite sau cumparate, doar sa curete dupa ele sa nu provoce histerie in bloc ca sint multi si bolnavi de astma. In State la blocuri doar unde este permis poti tine 1 animal pe araptament insa ai de plata la chirie inca $100 pe luna si o garantie materiala din care vor schimba carpetul si vor zugravi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se pare normal sa mentii apartamentul, in care locuiesti alaturi de 4-5-6-20 de animale, curat. Dar, atata vreme cat strazile sunt pline de animale vai se steluta lor, iar noi le ajutam (si ii ajutam si pe cei care nu le mai doresc pe strada, pana la urma) luandu-le la noi in casa, nu mi se pare normal sa ma amendezi. In primul rand, termenul "amenda" e jignitor. Ma amendezi cand incalc cu ceva legea, cand deranjez, cand gresesc, dar sa ma amendezi ca am mai multe animale decat vor ei... in ce baza? Cine decide de la cate animale in sus, nu mai reusesc eu sa fac fata cu curatenia si incep sa deranjez vecinii? Vino in control la mine in casa si decide la fata locului, ca, asa cum ziceam, la mine in casa, cu 5 animale, poate e mai curat decat la vecina care are unul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand, termenul "amenda" e jignitor.

 

Da, si mie mi se pare la fel.

In mod normal, se numeste impozit, nu amenda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vino in control la mine in casa si decide la fata locului, ca, asa cum ziceam, la mine in casa, cu 5 animale, poate e mai curat decat la vecina care are unul.

 

 

Just, trebuie luptat contra acestei legi ca strada si locurile publice nu sint ingrijite ci infestate si ei incearca sa adune amenzi de la cetatenii cu suflet opentru animale abandonate. Daca pana acum in blocuri nu erau legi scrise despre animale,acum ar trebui sa fie sensibili la locatarii existenti, ca pentru multi animalul este membru de familie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×