Sari la conținut
Forum Roportal
ELWIXVW

Mutat pereti caramida

Postări Recomandate

am achizitionat recent o casa din anii '70 foarte solida, cu temelie de 1.5m, pereti exteriori de 40cm si interiori de 25cm, toata construita din caramida. casa are parter si etaj, acoperis nou, fara mansarda. are camere foarte mari insa putine (mult spatiu se iroseste cu holurile). la parter as mai avea nevoie de un birou.

am reusit in cele din urma sa gasim o solutie cu spatierea, insa asta implica mutarea a 2 pereti, unul din ei fiind pentru compartimentare (nu are corespondent la etaj) insa celalalt are deasupra sa, la nivelul urmator, bucata de perete cu usa si geamul de la balcon.

intrebarea mea pentru eventualii specialisti in structuri ar fi daca pot da jos cei doi pereti fara sa pun in pericol siguranta placii dintre etaje (care este din beton armat; podul este din lemn).

trebuie sa mentionez ca la 1m stanga respectiv 1.5m dreapta de peretele portant pe care vreau sa-l dau jos voi ridica in prealabil alti doi pereti din caramida necesari in procesul de recompartimentare.

m-am gandit la turnarea unei grinzi in locul peretelui portant, insa:

- nu o pot turna inainte de a da jos peretele;

- nu cunosc metoda prin care pot "injecta" betonul intr-un cofraj lipit de tavan;

- grinda ar strica estetica locului daca ar depasi 20cm latime.

 

asta ar fi situatia in ansamblu. daca are cineva vreo sugestie voi trimite date suplimentare impreuna cu schita interioarelor (inainte si dupa modificare).

 

va multumesc!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiam ca exista posibilitatea sa pui niste piloni de sustinere a placii dintre etaje pana recompartimentezi. Si oricum banuiesc ca placa se sprijina si pe stalpi de rezistenta nu doar pe pereti.

Cel mai sigur cred ca ar trebui sa discuti cu un constructor care sa se priceapa.

O solutie pe care am vazut-o la un moment dat a fost pastrarea unei parti din perete - cam 40 cm de la tavan - care a fost apoi armat si injectat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai sigur cred ca ar trebui sa discuti cu un constructor care sa se priceapa.

 

:good: In plus, sa fie si acreditat pentru a face astfel de lucrari. Daca este afectata structura de rezistenta, prin natura lucrarii si se intampla ceva, raspunde cel care a facut respectiva lucrare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×