Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
LucidDreamer

Controlul viselor - blog

Rate this topic

Recommended Posts

Buna ziua!


Va propun o tema noua in Romania, o tema ce nu a fost valorificata pe niciun alt site: cea a controlului viselor, a viselor lucide sau constientizarii lor.
Cu totii visam noapte de noapte (chiar daca nu ne amintim, tot visam), de ce sa nu le exploatam pentru beneficii in viata de zi cu zi sau doar pentru amuzament?

Un vis lucid complet este clar si detaliat si poti fi la fel de constient cum esti in momentul acesta,ca o viziune la 360 de grade sau existenta in doua locuri deodata.

Deoarece are loc in mintea ta,lumea visului nu are nicio lege fizica.Deci tot ce vrei sa faci va deveni realitate.Iti poti controla visele si poti deveni Matrix,poti zbura ca Iron Man,poti calatorii prin timp,te poti lupta ca un ninja,poti retrai amintiri din copilarie si mult mai multe.Cel mai fascinant lucru este ca poti intra in contact direct cu subconstientul, iti poti afla placerile, temerile (sau le poti invinge), poti avea o cunoastere de sine la perfectie.Posibilitatile in lumea viselor sunt nelimitate.

http://controlul-viselor.blogspot.ro/

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posibilitatile in lumea viselor sunt nelimitate.

E o idee interesantă, mai ales că în anul 2011, un anume cercetător neurobiolog de la Universitatea Berkeley, Jack Gallant, a realizat un studiu care abordează metode prin care s-ar putea reproduce visele şi amintirile. Ştirea poate fi citită aici.

Dacă s-ar putea face asta, şi eu sper să se realizeze cât mai repede, ar putea apărea o nouă reţea de comunicare virtuală, pe care eu o numesc Dream-Net, adică o reţea virtuală prin care am putea comunica direct prin vis, un fel de "Second Life".

 

Într-adevăr, aşa cum spui tu, acolo legile fizicii nu ar mai avea efect, şi aceste "legi ale fizicii" ar fi înlocuite de "legile voinţei", adică totul s-ar întâmpla doar după voinţa..."userului".

 

Nu e rău să...visăm la aşa ceva !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum scrie si pe blog, din 1975 s-au inceput cercetarile in acest domeniu iar in 1983 Stephen LaBerge a dovedit stiintific posibilitatea de a-ti controla visele.Exista un institut in America in care se fac in continuare cercetari, si anume The Lucidity Institute.

Deja despre comunicarea prin vise au aparut ipoteze care par plauzibile, dar niciuna nu s-a concretizat.Probabil este doar o problema de timp pana se va reusi si acest lucru (daca nu a fost chiar reusit de cei mai experimentati visatori lucizi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ati citit careva Regele Visurilor? E poveste tare interesanta scrisa de T.W. Higginson pe la 1886. Am citit-o cand eram pustan. M-a si ajutat candva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×