Jump to content
Forum Roportal
Ancuionut

Pictura

Rate this topic

Recommended Posts

Salut.As vrea sa stiu ce materiale imi sunt folositoare pentru a picta .pentru mine e ceva nou si nu stiu ce culori,ar fi mai bune pentru inceput acrilice,in ulei etc pensule etc...Am talent la desen dar pana acum desenam doar in creion.....pana de curand can am pictat ceva pentru o prietena si mia trezit interesul pentru pictura.as fii foarte recunoscator pentru eventualele raspunsuri.Multumesc!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima data am pictat la scoala primara - atunci, in acele vremuri stravechi, se gaseau acuarele in principal, creioane colorate si creta colorata ( noroc ca ploaia spala creta ca astfel as fi fost mereu cu nota scazuta la purtare ca murdaresc pavajul din curtea scolii); stiu ca de un Craciun ai mei mi-au facut cadou o cutie cu tuburi de vopsea de ulei - wow, a fost incredibil.

Acum lumea a evoluat - se foloseste mult acrilic - se usuca usor, se poate aplica cam pe orice suprafata, se poate da rapid pe deasupra daca gresesti ceva, chestii de genul asta; personal am revenit la grafica - hartia si carbunele ( din comoditate - nu ocupa mult spatiu si le am la indemana intrun sertar) - si asta in rarele ocazii cand imi mai face cate o vizita stimabila mea muza! :artist:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Daca pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai sa o ierte, dar chiar s-o caute. Imi privesc chipul si imi cantaresc sanatatea. Amandoua poarta semnele grijilor, ale ambitiilor si remuscarilor care contorsioneaza fizionomia fiecaruia din noi. Iata de ce ar trebui sa iubim arta. Ea procura acelora care vor sa-si echilibreze viata, calmul, implinirea morala si chiar sanatatea."

Jean-Baptiste Camille Corot

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×