Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Meniuri Speciale de Party

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Alex, iti dau o idee :

 

Pune cateva pulpe de pui intr-o tava suficient de mare sa incapa toate (pulpele sa fie cu partea cu pielea in sus, ca sa se coaca). Toarna apa pana la jumatatea pulpelor, presara sare, cimbru, oregano, piper boabe si foi de dafin si baga-le la cuptor. Cand sunt aproape facute si apa a scazut, toarna niste bere, nu prea multa. Este o friptura gustoasa si usor de facut.

 

Sau :

 

Fierbe niste ficat de pui sau curcan cu sare, cimbru si foi de dafin. Apoi, scurge apa in care a fiert, mixeaza-l si amesteca-l cu iaurt cremos, pana se face o pasta buna de intins pe paine.

Editat de Lizbeth
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iar Brazilia vine in discutie, insa nu trebuie sa mergem pan-acolo, au venit ei mai incoace si au deschis localuri sa fie mai variat lista din care alegem unde o sa mai mancam ceva!!!

Logo

https://fogodechao.com/menu

Eu o sa ma simt foarte bine, sper si restul de la masa ca vom fi cam multi dar nu toti au spirit de petrecaret.  Mie-mi seamana mult felurile etalate cu o masa de nunta sau festiva din Romania :biggrin: ca prea apare salam si branzeturi pe o farfurie.   Americanii nu obisnuiesc asa ceva dar ceea ce n-am vazut este Papaya ... lipseste de pe poze, in rest, voi duce mujdei de usturoi cu mine ca mamaliga rece au si ei si-l prelucreaza/recicleaza  :ohmy: ca oricare gospodina economa ... il prajesc si e proaspata.   De aceea mi se pare familiar ...    

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Why Grownups Eat Cheese

Un platou cu branzeturi si fructe este foarte acceptat si chiar cautat de multi in ultima vreme desi inca branzeturile de pe poza sint o enigma pentru multi americani.

Mereu incerc din cele mai populare sa etalez, printre cateva mai aparte sa deschida un dialog deja despre o tara indepartata unde putini au fost.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru Thanksgiving desi nu este party la noi, voi pregati cel mai festiv mancarea, desi nu vine nimeni sa critizeze chiar daca n-a rusit ceva bine!!!

Doar jumatate de curcan voi folosi iar umplutura separat sa n-aibe extra seu de curcan de care n-am nevoie.   

Sos din ciuperci proaspete dar si Sauce Béarnaise ca am 2 vase pentru acestea si sa fie acolo pe masa la vedere macar in Ziua "Z" cartofi sparti cu ceapa prajit crocant pe deasupra dar fara grasime, patrunjel verde tocat sa se sature musafirii invizibili ca altadata, legume doar in aburi: asparagus, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, morcovi si gulie.   Castane si Cartofi dulci in cratite separate caramelizate, salata de fructe cu frisca apare tot ca o salata ca nu este nici o frunza verde pe masa inafara de patrunjel tocat.   Fructe fara frisca langa branzeturi ca mezeluri la fel nu folosesc, curcanul tine loc pentru carne, daca veneau si musafiri faceam si cartofi gratinati si fasole verde in vase separate dupa aceasi metoda doar ca are foarte multa ceapa prajita, ca asa le place la americani, ii spun Green bean casserole, fara care pentru ei nu exista party.   Pentru desert, mere coapte pentru mine, ca nu pun pe masa inghetata sau tort pana nu este mancat ca totusi nu este rece in casa, iar Tort Dobos este destul de senzitiv la temperatura.    Consider ca dupa mancare nu se poate manca si altceva, din 6 inghitituri sint satula, dar omu' vrea sa duca o farfurie si la cativa de pe strada care sint barbati singuri cu caine doar si nu gatesc niciodata ca se cumpara ieftin in localuri, acum le aduc acasa gratis!!! 

Se va termina totul inainte de apus de soare, dar eu ma cinstesc de pe acum, imi prepar ce vreau si ce nu vreau altii, asa este mereu ca nu ma las influentata de placerile altora care acum nu vin ca nu le-am chemat.  Daca copiii nu pot veni, de altii n-am nevoie!!!   Voi manca si cartofi copti cu ceapa si varza acra, nu-i decat treaba mea!!!

O supa de pui musai sa fac, am nevoie de zeama pentru sosuri si de stropit curcanul cu grasimea de pe supa sa se faca bine, iar o cana de supa nu strica niciodata!!!   Mereu am dat si la vecine care gateau, ca aici se face cu randul si asta, in fiecare an la alta familie se reunesc rudele si duc acasa ramasitele de pe farfurie pentru a 2-a zi.   De obicei comanda toata mancarea, e mai simpla decat la mine dar sint multi si nimeni nu se complica si implica in munca multa!!!   Sint 4 zile de sarbatoare, nu se poate trece imediat la Taco de fasole batuta :lol2:  Alti ani am facut si sarmale si tocanite de miel si de vitel, si pilaf, dar acum doar cu pisicii petrecem.   E multa munca dar sint foarte organizata si am deja aproape totul pregatit doar trebuie sa pun unde apartin, ca in show-urile de gatit la TV, totul e cantarit daca trebuie si portionat sa n-am probleme sa uit daca am pus deja ceva sau nu in acea cratita.   Am vazut mai demult pe cineva care a pus uleiul pe foc si nu avea ceapa acasa :surrender: 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am planificat ceva pentru Valentine's Day dar numai azi l-am preparat partial si am participat singura la eveniment, ca de obicei, asa am scapat si de neplacerea sa fie aglomeratie in casa!  Am cumparat un pui organic special clocit e kHillary sau Pelosi ca era asa de scump ... dar eu l-am cumparat ieri cu data de valabilitate pana maine, fiind in ambalaj special lumea nu se mai uita la produsele speciale pentru evenimente ci la cel urmator de Ziua lui Saint Patrick pe 17 Martie ca deja toate magazinele sint decorate in verde, iar cele cu rosu pe raftul cu pret redus cel putin 50%.    Pe pui am dar 3 dolari/bucata dupa ce am gaurit ambalajul sa miros marfa :o: sa nu ma plimb inapoi pentru rambursare, asa procedez cu orice carne ca n-am chef de acele plimbari, am cumparat 2 pui, Asparagus, o capatina de salata traditionala la forma dar de culoarea ruginei, sa fie si sofisticatie.   Am fiert niste cartofi  si am jupuit 1 pui, pielea am ciopartit cu foarfeca sa mearga mai repede sa nu folosesc ulei, bucatile pe deasupra si la prajit crocant,  l-am mancat cu hrean si sare violet peste cartofi si pui dar si salata verde, asparagus oparit.

Se va repeta acest menu dar mai elaborat cand vine fii-mea, voi pune si flori pe masa!!!  nu sampanie, doar de dus cu ei acasa.   Ce de viata am ajuns sa traim.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

heather-ford-h0dZX39mJRs-unsplash-320x480.jpg

Alimente afrodisiace bărbați și femei. Consumă-le de Dragobete! (doctorulzilei.ro)

*Cand s-au lansat aceste sticle de vin cu dop transparent, s-au vandut foarte ieftin si eu am cumparat multe sticle sa am la invechit ceva mereu!!!*

Credeam ca ne dau un meniu complet, dar numai cu lista de cumparaturi ne-am ales :eek: asa ca eu voi propune cate ceva aproximativ din cele indicate, dar orice se poate manca cu miere pana si puiul prajit din KFC, este foarte bun ca si Salata de Varza americana Kohl Slaw tot cu miere in sosul de salata dar si cu lamaie sau suc de portocale, ananans, dupa placere personala se poate prepara acasa.  Avocado este delicios dar nu-i preferat chiar al fiecarui om, mereu ceva mai cunoscut pica mai bine.   Castraveti sint la fel de buni sau muraturi, peste prajit este ca si fructe de mare, poate si mai bun si nu conteaza aroma de usturoi  ca se mananca si ciocolata cu lichioruri de preferinta si torturi la cafea, fructe cu branza si o bucata de paine superbuna.    Dar a nu se limita la mancare afrodeziaca, se poate ocoli ardeiul iute si busuiocul si a pune pe masa niste mezeluri sau cartofi prajiti, ce are fiecare.   Fructe sa fie, culoarea nu conteaza pe vreme de pandemie si iarna grea!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

shutterstock_1074000770-scaled.jpg

Tahini din Naut fiert frecat cu ulei de masline, decorat cu paprika si Sesame prajit si spart/macinat putin ... este preferat de tineri mai ales cu pita bread si cu tot feluri de legume pe langa: telina tulpini, ardei gras in multe culori, rosii, ceapa feliat rondele, frunze de salate verzi, ridichi, castraveti.   Insa daca adaugati si 1-2 vinete coapte tocate ca pentru salata, veti obtine ceva mult mai bun si iubit de musafiri ca deja are alt gust, mai bun, nu doar uleios, sferturi de lamaie trebuie sa acompanieze platoul ca si patrunjel tocat si extra seminte prajite de Sesame.   La multi le place cu mult ulei ca pe poza, dar este superbun la o bere si o discutie lejera, eu cumpar in conserva nautul si-l  "blenderuiesc" :eek: cu mixerul intr-o secunda.

Este si mancare de post ca se poate folosi Ulei de Canepa, se gaseste in Romania, aici nu.   Toti secuii pe vremuri aveau ca se cultiva Canepa pentru fibre, samanta pentru ulei ca este cel mai slab in grasimi si semintele erau de mancat si de oameni dar si de pasarile din curte.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cancan.ro/ce-meniu-sofisticat-a-avut-cornelia-catanga-la-nunta-cu-aurel-padureanu-invitatii-au-fost-ospatati-ca-in-basme

"Artista Cornelia Catanga a avut, la meniu la nunta următoarele preparate:

piftie de curcan,  salată de icre de știucă, roșie cu salată de vinete,  telemea de oaie proaspătă,  piept de pui afumat,  rulou salată de crudități,  ardei cu cremă de brânză,  babic,  ruladă cașcaval cu piper,  măsline și ceapă verde,  salată menier cu cartofi natur și morcov,  sarmale cu mămăliguță, kaiser și ardei iute,  piept și pastramă de oaie,  file de porc împănat,  mușchi de vită,  cârnăcior cabanos,  cartofi la cuptor, salată de murături, purceluși, berbecuți, curcani."

*Gasesc extrem de nesanatos asa un meniu dar si inutil pentru indiferent ce eveniment ar fi!!!   Pentru desert nu s-a oferit nimic???   R greu de citit asa o lista de alimente, eu daca as fi putut manca 2 - 3 feluri din meniul de basm.  * 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Semmelknödel" in germana = Osztrák Zsemlegombóc in maghiara iar in romana ar veni tradus Galuste din Chifle :eek: = garnitura langa carne preparat in stil vanatoresc.

Image result for Vadas Receptek

Asa arata in farfurie aproximativ, eu folosesc boia sau razui ardei gras rosu in sos, sa fie rosu la culoare sau maronie dar depinde de persoana insa acele galuste imense nu stiu cat au devenit de populare zilele astea ca se circula prin Austria, Ungaria si Bavaria unde sint foarte populare, dar mie nu-mi plac.  Am alta reteta dar nu ma complic pentru o vreme ca sint foarte "time consuming" feluri si n-am nic mare pofta de mancare, astept sa apara un eveniment si atunci pun la marinat cel putin pentru 2 zile carnea de vita mai batrana, are gust mai bun si se fierbe inca o zi pe foc mic, plus jucatul cu galustele mele ... comand Pizza deja, ca de oboseala ca nici gura nu-mi gasesc :derisive: 

Reteta mea are vreo 400 de ani de la bunica inapoi in timp pe vremea cand in localuri mergeau doar Grofi si Imparatese, Muschetari,  Samurai si Alieni.   Atunci era din carne vanata facut tocana, acum doar vita batrana dar se poate inlocui carnea ca si orice alt ingredient din reteta dupa dieta personala, este un fel de Ciulama dar n-are faina doar legumele trecute prin masina in care a fost marinat carnea si fiert.  In marinada este si vin rosu, piper boabe, dafin, ceapa, usturoi, morcovi, pastarnac, partunjel, telina, gulie, gutui pentru a ingrosa sosul si o aroma aparte.   Lumea fierbe pasta langa, cine are chef de jucat cu altceva.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×