Sari la conținut
Forum Roportal
Zamfirescu_ml

Ogar luat cu japca de vanatori

Postări Recomandate

Ma numesc Zamfirescu Mihaela Lacrimioara, din sat Viisoara Mare, comuna Dragotesti, jud. Dolj si am dat de un necaz.

In data de 16.01.2013 veneam din camp, eram la aproximativ de 600 de metri de sat, cu ogarul meu, iar in fata mea au aparut 4 vanatori. Doi dintre ei mi-au pustile in piept si m-au amenintat. Mi-au luat cateaua fara ca eu sa fi facut ceva. Nici macar nu m-au intrebat ce fac, de unde vin, pur si simplu m-au acuzat ca am venit cu ogarul dupa iepuri. Eu insa veneam de la capre, pe care le lasasem cu sotul meu in camp.

Am fost la politie, iar ei mi-au spus ca nu se poate face nimic, pentru ca nu am martori.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Ce pot sa fac?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am fost la politie, iar ei mi-au spus ca nu se poate face nimic, pentru ca nu am martori.

Plângere se poate face, nu trebuie neapărat să ai martori. Şi poţi trimite plângerea direct la Parchet, nu e nevoie să o faci la poliţistul din comună, că ăla n-o să vrea să o înregistreze.

 

Poţi trimite plângerea şi prin poştă, adresa Parchetului din zona ta o găsim pe Internet.

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In mod sigur mai exista plangeri pe numele alora.A fost un reportaj asemanator si la TV acum ceva timp.Nu despre ei, probabil despre altii.

Se pare ca a aparut un model ,un obicei. Unele domenii de vanatoare sau terenuri alaturate acestora, au fost retrocedate.Aceia dintre proprietari care aveau o situatie materiala buna le-au pastrat.Altii le-au vandut.Actualii proprietari se cred toti niste mici Tiriac.Folosesc terenurile pentru vanatoare nu pentru agricultura si au angajat vanatori pe post de paznici sau padurari.Astfel au aparut abuzurile.In cazul prezentat la televizor ,pur si simplu au impuscat cainii unor particulari , ba chiar pe cei ai unor ciobani.O doamna nu a vrut sa lase cainele din lesa si nemernicii au amenintat-o ca o impusca si pe ea acolo pe loc.In alt caz pazeau iazul unui smecher.Nu va mai spun ce faceau acolo cu pescarii ilegali pe care-i prindeau.

De cele mai multe ori proprietarul is apara gealatii si se poarta ca un sef de clan mafiot in zona.Politia locala nu face nimic pentru ca le este frica de ei sau sunt mana in mana la tot felul de ilegalitati.

Fenomenul acesta trebuie oprit dar nu stiu cum s-ar putea face.

In cazul prezentat ,daca nu au impuscat inca ogarul(scuze dar acesta este adevarul),inseamna ca il considera "rechizitionat" si mai exista o sansa.Vorbiti cu proprietarul terenului explicati-i situatia si poate este om de inteles.Sub nici o forma nu-l amenintati,...inca.Incercati sa discutati si cu primarul.Pe asta puteti sa-l amenintati ca va duceti la o televiziune,la politie la Bucuresti,la protectia animalelor,la prefect, la el la partid, este inadmisibil, bla ,bla bla.Poate ca se sperie si vorbeste el cu proprietarul terenului,ala cu oamenii lui si poate aveti noroc sa recuperati cainele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate nu am incredere in justitia din Romania.

Singurul lucru pe care il vad eu ca il poti face, e sa trimiti 'povestea' ta la stiri. Chiar daca nu o sa iti arati fata la tv, macar sa depui marturia prin telefon.

 

Exista sanse ca autoritatile 'sa se auto-sesizeze', dupa cum bine ne-au obisnuit, lately.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×