Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Inteleptul Sorinica

Colonoscopia

Rate this topic

Recommended Posts

Colonoscopia este o examinare vizuala a interiorului intestinului gros. In cadrul acestei examinare care se face prin introducerea unui cablu optic prin anus in lungul intestinului.Acest cablu contine si sursa de lumina cum si posibilitatea de a taia polipi cand sunt gasiti. Dece este asa de important a taia acesti polipi care arata absolut inofensivi? Raspunsul este ca cancerul la colon incepe intotdeauna ca polip inofensiv care creste extrem de incet insa cand ajunge sa fie cancer,trimete ramificatii si devine violent. Prin taierea polipilor cand se gasesc se anuleaza posibilitatea ca in acel loc la colon sa se desvolte cancer.

Colonoscopia se face dupa 24 de ore de post si curatarea sistemului digestiv cu medicamente care fac ca pacientul sa aiba scaun cu numai apa curata.Asta da posibilitatea de a observa fiecare anomalie in interiorul colonului.

Colonoscopia se face cu ajutorul unei injectii care se face inaintea examinarii care nu adoarme pacientul ci il face absent la ce se intmpla.

Exista si o Colonscopie virtuala care se face in anumite cazuri. Aceasta se face cu ajutorul razelor X . Din pacate in cadrul acestei Colonoscopii nu se pot extripa polipi cum se face in colonoscopia obisnuita.

 

In multe tari maturii si maturele sunt chemati incepund de la varsta de 50 sa faca coloscopieo data la 3-5 ani si asa sa se apere de cancerul la colon.

 

Vede-ti cele scrise aci ca un bun sfat care poate sa economiseasca multa suferinta si chiar sa salveze viata.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×