Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Va cer o informatie, celor care ma pot ajuta! Stiti cum se va calcula noua taxa auto? Vor plati decat masinile mai vechi de 5 ani sau toate? Ma poate ajuta cineva?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt inginer si lucrez in domeniul auto.

 

Singura taxa de mediu corecta pentru autovehicule ar fi

inclusa in pretul combustibilului, care sa fie corectat cu un coeficient, dependent de categoria de noxe in care este incadrat autovehiculul.

 

Un autovehicul polueaza in masura in care functioneaza, in masura in care consuma combustibil, si o taxa pusa doar pe categoria de noxe, nu este corecta.

Un motor EURO5 polueaza mai mult daca functioneaza 10ore /zi, fata de un motor EURO3, care functioneaza doar 3 ore saptamanal.

Acest exemplu arata clar ca singura modalitate corecta, conform cu poluarea reala, de a stabili o taxa, depinde de cantitatea de combustibil consumat !

 

Nu am vazut in media niciodata, aceasta abordare, dar nu pot sa cred ca sunt singurul care a pus problema in acest mod.

Evident ca taxarea la pompa implica un mecanism de aplicare a corectiilor, la fiecare alimentare, dar sistemul este corect si in mod evident, respecta realitatea.

Editat de lupini
Au fost şterse datele de contact.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este foarte usor sa calculezi taxa de mediu. ANAF a pus la dispozitie un calculator gratuit: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html De obicei cei care sunt interesati de taxa de timbru cauta si solutii RCA, asa ca si aici le recomand un calculator, tot gratuit: romasig.ro/rca-ieftin.php Se completeaza cu date de baza, cunoscute de orice sofer inainte sau dupa achizitionarea masinii (le gasest in descrierea masinii, sunt lucruri de bun simt)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×