Jump to content
Forum Roportal
7h333

Monitor negru

Rate this topic

Recommended Posts

Am introdus al 2-lea hard in PC (procesor AMD 2,1 Ghz, placa baza MSI. Sistemul este de aproximativ 4 ani). Cand am deschis PC acesta mergea. Nu vedea noul hard dar probabil trebuia formatat. Apoi am instalat un update de firmware pentru DVD deoarece mergea foarte lent cu windows 7 64 biti. Dupa ce am restartat calculatorul surpriza: monitorul negru - nu apare nimic pe el ca si cum nu se transmite nici un semnal si a aparut un grup de sunete: unul scurt -tac,imediat dupa el unul dublat tactac, pauza un grup de 8 sunete scurte, pauza, un grup de 2 sunete scurte dar de tonalitati diferite. M-am uitat la coolerul placii video Asus EAH 4670 de 500 mb si am vazut ca nu merge. In schimb coolerul procesorului si unitatile de citire merg. Nu prea mi-am dat seama daca merg si hardurile dar pareau calde. Puteti sa imi spuneti ce semnificatie au sunetele? Am citit ca 8 sunete inseamna probleme cu placa video, dar cred ca am avut suficienta grija sa nu o deplasez atunci cand am montat hardul. Pe de alta parte de ce sunt mai multe grupe de sunete? Nu am gasit nicaieri pe internet o situatie asemanatoare. Ma puteti ajuta ?. Crede cineva ca ar trebui resetat biosul ? Am inteles ca unele instalari de softuri il pot da peste cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un reset de bios nu strica nimic, dar sansele sa remedieze problema sunt mici. Se pare ca noul firmware nu e compatibil cu placa ta video. Va trebui sa gasesti o alta placa video cu care sa ai imagine si cu ajutorul careia sa restaurezi vechea versiune de firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult! Crezi ca o alta optiune de a scapa de contradictia intre firmware si placa ar fi sa scot hardul cu windows-ul si sa merg sa il formatez pe alt PC ? sau sa deconectez unitatea de citire de la sursa pana cand rezolv problema ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca fara DVD iti merge sistemul, poti sa incerci un restore la o data anterioara.E destul de greu de presupus ce a facut programul acela de update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×