Sari la conținut
Forum Roportal

aramis

Gold Member
  • Număr conținut

    6993
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    301

Orice postat de aramis

  1. aramis

    Lalele

  2. aramis

    Despre rasarit

    . . . . . . . . . . . .
  3. aramis

    Povesti noi

    . . .
  4. Motto: ......... Printr-o gaură din zid apare chipul Soldatului. SOLDATUL: Jeannette e-aici? EL: Care Jeannette? EA: Nu e nici o Jeannette aici! Nu există nici o Jeannette aici. Prin uşa din dreapta, cea căzută, îşi fac apariţia cei doi Vecini. VECINUL: Am sosit. Ce surpriză! Aţi fost aici tot timpul? VECINA: Cred c-a fost interesant VECINUL: Noi am fost în concediu, n-am ştiut ce-i pe-aici. Oricum, ne-am distrat de minune. VECINA: Nici nu-i greu. Atîta vreme cît e vreun conflict, te-amuzi foarte bine oriunde. EA: Să vă reparaţi uşa. EL (Soldatului): Nu e nici o Jeannette aici. nu e nici o Jeannette. SOLDATUL: Unde-o fi? Trebuia să m-aştepte. EL (Soldatului): Nu-i treaba mea, nu te băga unde nu-ţi fierbe oala. SOLDATUL: Dar mă intrigă. EA (lui): Trebuie să reparăm stricăciunile. Hai, dă-mi o mînă de ajutor. Ai să ieşi după aceea. EL: O să ieşi după aceea EA şi EL (împreună): O să ieşim pe urmă. EA (lui): Pune salteaua-n geam. Aşaz-o bine. EL: De ce? Acum nu mai e nici o primejdie. EA: E curent Vine gripa, sînt microbi. Trebuie să fim pregătiţi pentru toate, să le preîntîmpinăm. SOLDATUL: Şi nu ştiţi totuşi cine ar fi putut s-o vadă? ....... (E.Ionesco - Delir in doi si-n cati vrei) . . . . . . . . . . . . de la stânga la dreapta, în anii de glorie ai purtatului cheilor la gât. frate-miu, amicul Sever, eu . . . . . . Muntii Atlas, de la stânga la deapta, frate-miu, eu, mama
  5. Ma bucur pentru vestile bune! :) Îti. Ba nu, VA doresc numai bine! :)
  6. Salutari din departari! :D rockeresc cu intermitenta, dar totusi rockeresc rockul când e de rockerit :D în rest, bine, cam tot pe-acolo pe unde eram, vis-à-vis de Nirvana :D tu ce mai faci?
  7. aramis

    Povesti noi

  8. aramis

    Povesti noi

  9. aramis

    Povesti noi

  10. aramis

    Povesti noi

  11. aramis

    Povesti noi

  12. aramis

    Cum fotografiem luna?

    îi promisesem lui Blues un topic despre asta, iata-l. în primul rând depinde ce lumina avem afara (e complet întuneric în jurul lunii sau doar pe înserat), conditia de baza fiind ca luna sa se vada clar cu ochiul liber. o sa pun aici câteva exemple, cu setarile de rigoare si câteva explicatii. prima: setari: ISO = 200 Diafragma = F14 timp de expunere = 1/30s . . . . în contrapartida, urmatoarea fotografie a fost facuta cu alte setari, vezi mai jos: ISO = 1000 Diafragma = F6,3 timp de expunere = 1/6s . . . la a doua luna am avut mult mai putina lumina de-afara (plus nori), asa ca am marit valoarea ISO la 1000. dezavantajul este ca, pe lânga lumina obtinuta astfel, exista asa zisul zgomot al fotografiei, care se poate observa cel mai bine pe nori, acele puncte care fac imaginea neclara. în poza a doua m-am si miscat putin, se observa cel mai bine la conturul lunii, care nu-i perfect rotund daca nu exista trepied, cel mai indicat e sa te sprijini pe ceva (pe o casa, un gard, orice-i stabil), la zoom marit se observa orice miscare cât de mica. se poate si fara sprijin, dar atentie când apesi pe tragaci, mâinile trebuie sa fie nemiscate, sigure, fixe ca un picior de pod :D plus a nu se ocupa prea mult cu respiratul, daca se poate :lol: . . . . . . la urmatoarea am folosit: ISO = 640 Diafragma = F5,6 timp de expunere = 1/125s timpul de expunere a fost aici foarte mic (1'' înseamna o secunda, eu am avut 1/125 secunde), daca o comparam cu poza a doua, cea putin neclara, se observa diferenta de claritate. cu cât timpul de expunere e mai mic, cu atât fotografia va fi mai clara. (exemple de fotografii cu timp de expunere foarte mare se pot vedea in albumul meu 'orasul fantoma', unde toate sunt (voit) neclare).
  13. aramis

    Islanda

    Cum viata ti le serveste câteodata (sau întotdeauna) cum nu te-astepti, la sfârsitul lui noiembrie o sa fiu în Islanda si sper sa aduc niste noapte polara, vulcani et comp. pe ropo. Pâna atunci, daca aveti si voi poze din zona, va invit sa le puneti aici. a.
  14. aramis

    Fly

  15. aramis

    Bric-à-Brac

    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  16. ai surprins o imagine care are oarece legatura cu vreun forumist (nume, culoare, numar la pantof, etc)? pune-o aici, cu conditia sa fie facuta de tine, nu de google.
  17. aramis

    Reclama Forum Referendum

    Când sa dau cu nasu-n forum, bine dispus (eu, nu forumul), hop!, îmi sare reclama cu referendumu' popimii si al pesedeului în fata. Zic: -Ei, dracie! Am intrat pe alt forum sau cum? Verific. Scrie Ropo la intrare. Ma mai frec o data la ochi (de data asta mai putin bine dispus) si-mi zic în barba nerasa de trei zile: - Asta e, se schimba si regimurile din Burkina Faso, daramite politica unui forum. Dar topicul nu e despre senzatiile mele tari, e despre publicitate într-o chestiune publica. Daca patronii forumului, sa zicem, fac politici oficiale ale popimii sau ale vreunui partid (în cazul de fata un partid plin de penali) e ok sa nu se precizeze din capul locului? Ca sa stim cum stam, nu? Eu, de exemplu, n-as vrea sa fac trafic nici popimii nici penalilor. Despre referendumul în sine am o singura parere: boicot!
  18. aramis

    Povesti noi

  19. aramis

    Povesti noi

  20. aramis

    Povesti noi

  21. aramis

    Poveste in trei cuvinte....

    dar, deodata, chilotii
  22. aramis

    Povesti noi

  23. aramis

    Povesti noi

×