Sari la conținut
Forum Roportal

LuciaD

Gold Member
 • Număr conținut

  5.666
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  50

LuciaD a câștigat ziua ultima dată pe Octombrie 19

LuciaD a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

8.120 Zen

Despre LuciaD

 • Rang
  Orhidee
 • Dată Naștere 14.09.1960

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bistrita

Vizitatori Recenți Profil

10.893 citiri profil
 1. LuciaD

  Despre sensul vieții

  " Atata timp cat purtati un vis in inima voastra, nu veti pierde niciodata sensul vietii." - Mahatma Gandhi
 2. LuciaD

  Despre sensul vieții

  Pai, eu am spus clar!
 3. LuciaD

  Catalog de Sisteme Solare

  Nici chiar asa, ca este o intreaga filozofie si treaba cu "fraierul/fraiera"! S-ar putea ca, "fraierul/fraiera" sa nu fie asa cum se da impresia, uneori! On: Asa cum am mai spus, apa sub forma lichida primeaza. Cu siguranta, sunt multe planete(sau luni ale lor) care au la suprafata lor "apa lichida" si cred ca, in curand(mai repede decat au prognozat ei - 15-20 ani ziceau), NASA va anunta acest lucru. Este opinia mea.
 4. LuciaD

  Despre sensul vieții

  Nu, dar sexul trebuie inteles ca "o modalitate de exprimare a trairii acelei intimitati supreme care se numeste dragoste". Tot Frankl spune ca "dragostea nu trebuie inteleasa ca un simplu efect secundar al sexului".
 5. LuciaD

  Catalog de Sisteme Solare

  Este foarte important ca planetele sau lunile unor planete, sa fie la distanta optima fata de steaua in jurul careia orbiteaza, ca sa poata sa fie "locuibila". Pentru acea distanta optima fata de stea trebuie tinut cont de gradul de luminozitate al stelei. Pentru a fi "locuibila", trebuie sa fie aer, sa aiba atmosfera, trebuie sa fie apa sub forma lichida si, oare ce-ar mai trebui?!
 6. LuciaD

  Despre sensul vieții

  Accept ceea ce spui, desi nu sunt de acord in totalitate cu ceea ce zici, atunci cand te referi la dragoste. Frankl (si nu numai el) a spus clar ce inseamna dragostea si nu-i cazul s-o asociati cu "indragosteala" si sexul, la care faceti referire, atat tu, cat si Vriies, din cate-am observat.
 7. LuciaD

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru toti roportalienii:
 8. LuciaD

  Despre sensul vieții

  Iata ce scrie Viktor E. Frankl in cartea sa " Omul in cautarea sensului vietii" (eu am cartea si din ea scriu acum): " Conform logoterapiei, putem gasi sensul vietii pe trei cai diferite: (1) creand sau infaptuind ceva; (2) experimentand ceva sau cunoscand pe cineva; (3) prin atitudinea pe care o avem in fata unei suferinte inevitabile. Prima dintre aceste cai - aceea prin care realizam sau indeplinim ceva - este destul de evidenta. Urmand cea de a doua cale, putem gasi sens in viata experimentand ceva - de pilda bunatatea, adevarul si frumosul, admirand natura, bucurandu-ne de cultura sau, nu in ultimul rand, cunoscand o alta fiinta omeneasca in unicitatea ei, prin iubire." Aici mi-a placut ceea ce a scris, facand referire la "Sensul Dragostei"...: " Dragostea este singurul mod in care putem cuprinde o alta fiinta umana in nucleul cel launtric al personalitatii sale. Nimeni nu poate deveni pe deplin constient de esenta unei alte fiinte omenesti daca nu o iubeste. Dragostea ne face in stare sa vedem trasaturile si caracteristicile esentiale ale persoanei iubite; ba chiar mai mult, vedem potentialul din persoana iubita care nu este actualizat. Mai mult, prin dragostea sa, cel care iubeste ii permite persoanei iubite sa isi actualizeze potentialul. Facandu-l pe cel iubit constient de ceea ce poate fi si deveni, el face ca aceste potentialitati sa devina realitate. " Da, asa este.
 9. LuciaD

  Bancuri

  " - Vecino, tu stii la ce se uita azi prima data un barbat la o femeie? - Daca-i fata mare?!? - Asa era odata, vecino...acum se uita daca femeia aia nu-i barbat. "
 10. LuciaD

  Catalog de Sisteme Solare

  Ar fi posibila asemanarea si cu Enceladus?! https://ro.wikipedia.org/wiki/Enceladus "Dacă se va confirma una dintre marile descoperiri ştiinţifice ale ultimilor ani - bacteriile capabile să utilizeze arsenul în locul fosforului - asta înseamnă că perspectiva noastră asupra a ceea ce înseamnă viu trebuie să se schimbe. Şi atunci, e posibil ca nişte planete cu însuşiri care azi ne par necorespunzătoare să devină ceva mai interesante în viitor, în lumina concepţiilor noastre schimbate.)" https://www.descopera.ro/stiinta/8321066-in-cautarea-vietii-extraterestre-enceladus-noua-frontiera " O echipă de astronauţi din cadrul NASA a dezvăluit demararea planului pentru misiunea către Alfa Centauri. Ei speră să fie lansată la 100 de ani de la misiunea Apollo 11, în 2069. Însă există o singură problemă, echipa susţine că majoritatea tehnologiilor necesare nu există în prezent." https://www.descopera.ro/stiinta/16883986-nasa-planuieste-o-misiune-catre-alfa-centauri-insa-tehnologia-necesara-nu-exista-in-prezent
 11. LuciaD

  Pe agenda zilei. Evenimente interne.

  Si de ce nu participa lumea la vot, ca sa nu mai iasa PSD-ul? Daca ar iesi lumea la vot asa cum ii place sa iasa in strada, poate ca ar avea sanse actuala opozitie sa fie aleasa, dar asa! Lumea se plange ca nu-i bine, dar cand pot sa aleaga sa fie bine, nu voteaza!
 12. LuciaD

  Pe agenda zilei. Evenimente interne.

  "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 37%, urmat la mare distanță de PNL cu 22%, anunţă un sondaj CURS, în vreme ce un sondaj IMAS arată o scădere dramatică a principalului partid din România, care ar marca o scădere sub 30%. PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns la 28%, în timp ce PNL, măcinat de probleme interne, se situează la 27%, reiese dintr-un sondaj IMAS comandat de USR şi citat de Adevărul." https://www.romaniatv.net/sondaj-imas-psd-scade-sub-30prc-sondaj-curs-psd-domina-scena-politica-cu-37prc-ce-se-intampla-cu-celelalte-partide_442977.html Ce procent a avut PSD-ul la ultimele alegeri? Totusi, poporul care a participat la alegeri a preferat programul PSD-ului, nu al PNL-ului sau USR-ului!
×