Sari la conținut
Forum Roportal

Ven

Silver Member
  • Număr conținut

    3217
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    58

Orice postat de Ven

  1. Pentru ca in ultima vreme apar multe stiri intersante din astronomie si astrofizica, am deschis un topic unde sa postam si eventual sa discutam aceste stiri. Daca era deja un topic dedicat, rog unirea acestuia cu acel topic. Saturn isi pierde inelele. businessinsider.com/saturn-losing-rings-faster-than-thought-nasa-2018-12?IR=T&fbclid=IwAR0oF6jVjewDCq1kkuuQz3PHWKXz0dNpLtWQXaICC8H2iu-ILiAHTgncP0E
  2. Spre oripilarea a milioane de oameni care au murit in trecut din cauza ca nu existau vaccinuri contra en boli asa cum exista acum, plus inca ceva sute de mii de oameni care au lucrat in domeniul medical ajutand intr-un fel sau altul la inventarea, crearea si fabricarea acestor vaccinuri, s-au ridicat voci, in ultimile decenii, mai ales in ultimul deceniu, care spun ca vaccinurile nu sunt bune. Fie din cauze economice ( nu se folosesc ingrediente perfecte), fie din cauze inspirate din teoria conspiratiei - guvernul ( nu a unei tari anume, ideea de guvern) ne vrea pe toti prosti, sunt destui de multi oameni care s-au ridicat, opus si refuzat sa isi vaccineze copiii pe motiv ca vaccinurile dauneaza. In acest topic discutam despre asta, pareri pro sau contra. Eu personal am dus copilul la vaccinat de fiecare data cand a trebuit. Unele vaccinuri le-a facut la scoala si nu s-a cerut parerea parintilor, asa ca n-am avut ce comenta. Nu am vazut efecte adverse pana acum. Au fost niste probleme la vaccinul de la 6 luni , febra urmata de cianoza totala, dar am intervenit la timp si nu au ramas urmari.
  3. Ven

    Somnul

    Anul trecut, cam pe vremea asta, cautam pe tumblr postari text despre nemuritori. Un mic sfat: tumblr e o comoara de raritati, dar trebuie neaparat sa specificati "text" in cautare, altfel e posibil sa dati peste altceva, gen imagini de vampiri dezbracati, in toiul actiunii. Si am gasit multe texte si am aflat de cateva carti beletristica. Un fir de discutie mi-a atras atentia, un dialog in care cativa useri incercau sa gaseasca adevaratele diferente dintre somn si moarte. In seara respectiva, noaptea mai precis, am avut un vis. Eram la o scoala, invatam. Acum eram la lectia somn. Ce am invatat? Ca in timpul somnului, omul nu are notiunea timpului. Merge intr-o zona atemporara, de aceea inainte de culcare iti poti seta timpul de somn. De exp, te culci la 0 si trebuie sa te trezesti la 5, dar vrei sa dormi 8 ore. Iti spui in gand " vreau sa ma trezesc la ora 5, dar vreau sa dorm 8 ore". Cel mai bine e sa nici nu pui o limita de timp la odihna: "vreau sa ma trezesc la ora h, si sa ma trezesc odihnit". De asemenea, poti seta si visele : in noaptea asta nu vreau sa visez, in noaptea asta vreau sa am un vis despre ce ma intereseaza, etc. Avand in vedere ca a trecut un an de cand s-a intamplat asta, si am experimentat pe mine, pot spune ca la mine functioneaza. De asemenea, trezitul de dimineata s-a transformat intr-o experienta agreabila, ceea ce e foarte mult, avand in vedere ca trezitul de dimineata era cosmarul vietii mele. Mai ales la ore super matinale. Ieri insa, mi-au venit niste ganduri in legatura cu asta: -poate pentru creier nu exista timp, ca perceptie, dar pentru organismul fizic exista si este reprezentat prin numarul batailor de inima. -probabil, in urma a milioane de ani de evolutie, organele interne, oasele, muschi, etc. s-au obsnuit cu un anumit ritm al vibratiei date de bataile inimii, iar eu, daca dorm 3 ore dar imi setez in minte sa dorm 8 ore si ma trezesc odihnita, e posibil sa ma simt odihnita si bine, dar organismul meu chiar se odihneste? Si daca este valabila optiunea cu numarul de pompari cardiace de care are nevoie organismul uman, asta inseamna ca ideea de nemurire este exclusa?
  4. Va parasesc definitiv Fara clone Fara postari Fara reactii Gata, adio!
  5. Ven

    Original vs. Cover

  6. Ven

    Ii place de mine dar nu-mi place de ea

    Nu. Barbatii pot face copii și la vârste înaintate. Mai ai timp.
  7. Ven

    Dedicatii muzicale - part 2!

    Crăciun fericit tuturor!
  8. Wow, ce ați muncit la topicul asta... Vichy, încearcă si metoda asta: https://horoscopes.astro-seek.com/synastry-chart-online-calculator
  9. Aia e scrisoare ? Mie nu imi spune nimic. Daca foloseam un random love letter generator imi scotea ceva mult mai bun. Absolut nimic din scrisoarea aia nu imi spune "toata viata" , chiar daca foloseste expresia asta. S-a uitat prea mult la filme din alea cu 10 lucruri care imi plac la tine. Sau a participat la postarile alea in lant cu trimite celui mai bun prieten si spune-i ce iti place la el/ea si s-a inspirat de acolo. Pro life tip, cand mai primesti o scrisoare care incepe cu "am aruncat", arunc-o.
  10. Transform-o in prezentare powerpoint și vinde-o ca un curs de specializare la universități/academii, scoli de profil, firme de profil, etc.
  11. Ven

    Unde gasesti fete ?

    Tu știi cel mai bine
  12. Ven

    Unde gasesti fete ?

    Tu ești construit pentru a da soluții altora, dar problema e că se pare că încă nu ți-ai acceptat rolul în viață și aștepți sfaturi din neant. Ești ca o boxă dată la maxim și te miri de ce nu auzi ce vorbesc cei care îți răspund. Ai creier, folosește-l pentru a construi algoritmul perfect pentru găsirea unei femeie compatibilă cu cel care caută. Apoi fă o aplicație care să falimenteze tinder. Si să faci discount pentru membri roportal, musai.
  13. Cred a sunt cea mai neinteresata de viață altora. Dar dacă tot veni vorba, fara absolut nici un interes am aflat că ești căsătorit și că mai ai și două rezerve pe lângă. Mă amuzi foarte tare când vii pe forum și inventezi o realitate cringe, nu știu din ce motive, faci experimente sociale pentru jobul tau, probabil.
  14. Ven

    Recomandati-mi seriale

    Bad and Crazy de luni 28 noiembrie este și pe Netflix
  15. Nu era Tadayo, era Blackthorn. Anyway, mi-a plăcut ce ai zis tu că e in mintea unui bărbat. Ar fi ideal sa fie așa, dar asta nici în basme nu găsești.
  16. S-a uitat de prea multe ori la Goncharov?
  17. Ven

    Ce te-a facut sa razi azi?

    Tumblr a inventat un film, Goncharov, și în mai puțin de 24 de ore era Nr 1 in căutări cu sute de mii de useri făcând postere reviews, fake clips, etc. Pagina de Wikipedia a lui Martin Scorsese are blocata editarea, după ce a fost șters de 7 ori Goncharov din filmografia lui. Totul a început de la un post de acum doi ani, un tip a primit o pereche de ghete pe eticheta cărora scria Goncharov greatest Mafia movie ever made, by Martin Scorsese. Se pare că a fost o eroare făcută la tipografie și ca de fapt era vorba despre alt film (unul real) al lui Scorsese. Cel care a dat startul la toată nebunia a fost un user care a dat reblog la postul original, cu comentariul: Idiotul ăsta n-a văzut Goncharov. https://www.theguardian.com/film/2022/nov/25/goncharov-why-has-the-internet-invented-a-fake-martin-scorsese-film
  18. Ven

    Ce te-a facut sa razi azi?

    https://www.facebook.com/100044431869559/posts/676435927180797/?flite=scwspnss
  19. Ven

    Ce te-a facut sa razi azi?

    The freedom to drive in the dark
  20. Ven

    12 ani de roportal

    Te mănâncă rău? Topicul e despre Cosmin, de ce mă bagi pe mine in rețetă?
  21. Ven

    12 ani de roportal

    La multi ani! 12 ani nu e de ajuns, îți mai trebuie 3 ani, 4 luni și 7 zile. Începând de azi
×