Sari la conținut
Forum Roportal

Enki

Gold Member
  • Număr conținut

    17500
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    520

Postări postat de Enki


  1. Eu le gasesc acum doar la Mega Image, si sunt doua marci, identice ca produs.

    Camel mov cu bila, are 20 tigari in pachet

    si Marlboro mov cu bila, asta e vreo 15 ron si are doar 17 tigari in pachet.

    Amandoua au aroma ceva gen fructe de padure/fanta de struguri la primele pufaituri

    • Like 1

  2. Incearca si tu ceva ce ti se pare cunoscut ca e si la noi.

    Acum 14 minute, Motorină a spus:

    Aș fuma, dar... Cine știe ce țigări au ăștia?

    Eu am descoperit la greci un gen de tigari din care fumam eu, si care nu se mai gasesc la noi de ani de zile, din alea mentolate, nici nu mai trebuie sa plec cu tigari de acasa in vacanta.

    si ca tot veni vorba de tigari, sunt happy ca au reaparut la raft cigarillos cu bila, si pe alea le scosesera acum vreo doi ani ca bila cica no-no.

    • Like 1

  3. Acum 6 minute, Vriies a spus:

    Ok, am înțeles acum cum vezi tu problema. Explicația ta este că au fost niște cutremure masive la un moment dat care au făcut ca ceea ce numim noi azi Dobrogea să se scufunde brusc cu vreo 15 metri.

    Nu toata Dobrogrea. Vorbesc de portiunea de coasta, asa cum nici toata Alexandria nu s-a scufundat. In general zonele cu teren sedimentar nu sunt prea stabile. Mai ales daca vorbim de sedimente noi, cum ar fi fost cazul la Marea Neagra, cand a navalit Mediterana peste ea cu tot ce inseamna acest fenomen.

    • Like 1

  4. Acum 10 minute, Vriies a spus:

    Nu știu dacă am înțeles prea bine ceea ce susții. Vrei să spui că toată platforma continentală, a cărei parte este implicit Dobrogea, s-ar fi scufundat brusc cu vreo 15-20 de metri? Când să se fi întâmplat acest fenomen și care ar fi fost cauzele?

    Exact asta vreau sa spun, ca s-ar fi putut scufunda. Cauzele sunt cutremurele. S-a intamplat de nenumarate ori, vezi portul Heracleion, vezi Alexandria si Antirhodos, vezi orasul Baia (vulcanism plus cutremur), vezi Port Royal, toate disparute in timp relativ rapid si ale caror ruine acum sunt la 10-15 metri sub apa. Adica, ce vreau eu sa spun e ca daca niste ruine se afla la adancimea asta, nu inseamna ca si dateaza din vremuri foarte vechi cand nivelul marii era foarte scazut cum ar fi era glaciara.

    • Like 1

  5. Acum 30 minute, Vriies a spus:

     

    A publicat și el pe unde se putea în acea vreme. În fine, ideea este că mai puțin contează distanța în larg la care se află aceste vestigii. Asta se poate deduce dintr-o secțiune făcută pe litoralul Mangaliei de azi. Contează că se specifică clar că sunt cam la 12 m adâncime, deci cam la aproximativ 15 m adâncime, dacă am ține cont de  infrastructură și de tot - aș deduce eu. Și e clar că această platformă nu avea cum să se scufunde aiurea, brusc. Și cum? Să se scufunde brusc doar porțiunea digurilor și a pavajelor? Și asta conform cărui fenomen natural? Hai, mey, că asta aduce mai degrabă cu o teorie a conspirației proiectată în urmă cu ceva multe mii de ani. Mai plauzibilă mi se pare ipoteza că aceste structuri existau de ceva ani, nu știu, poate mii, și că temerarii navigatori greci de acum 2 700 de ani, cu corăbioarele lor micuțe, le-au găsit acolo, ba chiar și-au și distrus ceva ambarcațiuni în urma impactului cu vârfurile digurilor din zonă care deja se aflau sub nivelul apei. 

    Mă rog, asta este explicația mea din momentul vorbirii. Dacă cineva are o alta mai bună, plizz, s-o discutăm. :smile:

    Nu am zis nici ca s-a scufundat DOAR portiunea asta cu digurile, am zis de intreaga platforma continentala care se intinde pe tot tarmul marii, si nici ca s-a scufundat asa de una singura fara o cauza. Nici n-am zis ca s-a scufundat sau nu. Am zis doar ca platforma continentala, in urma unor cutremure (deci nu fara o cauza) se poate ridica, scufunda, sau deforma. Ca nu e ceva fix. Cand a fost in Japonia cutremurul, fundul marii s-a deplasat cu vreo 20 de metri spre est, si la fel si o insula intreaga, cu vreo 3 metri. Deci se intampla, nu e ceva total neplauzibil..

     

    • Like 1
×