Sari la conținut
Forum Roportal

zod

Advanced Member
  • Număr conținut

    1448
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    31

Postări postat de zod


  1. Acum 21 ore, Avalon73 a spus:

    Germania trimite rachete de croaziera Taurus Ucrainei.

    Eu l-as trimite pe Iosif Goblen (Josef Goebbles) cu al lui "Du willst den totalen Krieg?" Fiecare rus prins sa i se toarne benzina in cap si sa i se dea foc. Actul incendiar sa fie filmat si pus pe mediile sociale. Apoi daca s-ar ajunge la nucleara, apoi nucleara sa fie, direct peste Moscova. Rusii oricum in proportie de 80% nu mai sunt lucizi ci victimele propagandei lui Putin.

    Precum la Dresda si Hiroshima, la fel si peste Moscova. 

    A nu fi lucid nu este un motiv pentru a fi maltratat, sa nu uitam ca jumatate Europa a fost comunista, iar SUA si Canada au fost locuite de amerindieni... 

    • Like 1

  2. E mult mai ieftin decat gazul din alte tari si oricum il consuma impotriva Rusiei, in plus isi scot si ei ciubucul dupa ce au fost obligati sa renunte la piata rusa. 

    In alta ordine de idei, se pare ca Ucraina face exact ce doreste Rusia supraescaladand situatia. 

    Ucraina nu are nici un motiv pentru a lovi Moscova, teritoriul Rusiei, orasele-port rusesti de la Marea Neagra si niciflota civila si flota militara rusa din Marea Neagra! 

    Kremlinul se bucura, deoarece a fost scutit sa produca el astfel de incidente! 

    Ce castiga Rusia prin aceste actiuni ale armatei ucrainene?! 

    Raspuns:

    Rusii se regrupeaza in jurul lui Putin si a conducerii ruse, deoarece ucrainenii nu sunt capabili sa-si elibereze proprile teritorii ocupate, dar au timp si dispozitia necesara sa loveasca tinte civile din Moscova si alte orase de pe cuprinsul Rusiei. 

    Acum Rusia poate arata cu degetul inspre Ucraina sub forma unei culpe reciproce. 

    Navele rusesti care au intrat cu duiumul in Marea Neagra, sunt destinate unei alte faze viitoare a razboiului, probabil pentru pregatirea unei invazii inspre si dinspre Transnistria-Basarabia pentru a inchide orice acces a Ucrainei la Marea Neagra. 

    Pe flancul nordic Rusia poate justifica o noua invazie a Kievului si a partilor de nord si nord- est a Ucrainei. 

    Si inca ceva ce nu se vede:

    Daca ati observat, este totala liniste in Teritoriile Ocupate de catre Rusia, semn ca FSB-ul a intrat puternic acolo si a neutralizat sabotorii si rezistenta ucraineana. 

    Este suficient sa ne gandim la frecventa mare a atentatelor si sabotajelor cu cateva luni in urma!

    • Like 1

  3. Acum 3 ore, Vriies a spus:

     Adică Rusia invadează și aproape că face praf o țară vecină, punând pe jar o lume întreagă și provocând o criză majoră, amenințând ulterior Londra și întreaga Europă cu bomba nucleară. Apoi, în urma rezistenței acelei țări, sprijinită de lumea civilizată, tot Rusia duce un „Razboi Patriotic pentru supravietuire”!  

    Bre, matale citești ce scrii? Sau le bagi, așa, în virtutea și inerția marii iubiri pe care o manifești față de Kremlin? 

     

    Apropo, nu-ți mai da singur like de pe cealălalt cont al tău. Că nu cred eu că îți mai dă cineva like-uri pentru asemenea postări.

     

    Asa crede Kremlinul, iar eu manifest mare iubire pentru Grimlin iar nu pentru Kremlin!

    Nu obisnuiesc sa-mi dau like singur, probabil a fost o greseala la mijloc, iar postarea de pe celalalt cont a fost datorita unor probleme grave cu siteul.

    Apropo, ma gandesc sa le schimb deoarece Zod este vazut de multi drept Z-day al Kremlinului, acel insemn de pe blindatele rusesti, iar Zodiak are treaba cu ceva malefic mai ales pentru cunoscatorii iubitori de documentare si seriale.

    • Like 1

  4. Iata cateva ipoteze din start false promovate de catre liderii si mass-media din Occident:

    1.) Prin inarmarea Ucrainei armata rusa va fi ba invinsa si se va retrage, fie va fi epuizata, fie va ramane fara arme... 

    2.) Prin impunerea de sanctiuni din ce in ce mai multe si mai puternice, Rusia va deveni falimentara ori cel putin va fi mult mai slaba. 

    In realitate toate aceste actiuni doar au intarziat putin actiunile Moscovei daca nu cumva au reusit sa agraveze si mai accentuat situatia Ucrainei in sensul ca Kievul a condus si cateva actiuni fara rost pentru Ucraina dar care au iritat peste masura Kremlinul. 

    Astazi suntem in situatia in care Rusia duce un Nou Razboi Patriotic pentru supravietuire, iar Kievul a facut tot posibilul pentru a induce aceasta impresie. 

    Drept urmare vom asista in viitorul apropiat la o noua invadare a Kievului si chiar la o noua invazie a Ucrainei inclusiv cu trupe de mercenari sino-coreeni cu milioanele. 

    Inclusiv invadarea Tarilor Baltice poate deveni o optiune pentru negocierea unui statut de neutralitate a acestora. 

    La fel precum Vestul a jucat la cacialma cu Rusia pentru a vedea cat se poate intinde elasticul, la fel probabil va proceda Rusia pe flancul baltic, in timp ce China va invada Taiwan-ul tinand in sah NATO in zona Asia-Pacific. 

    PS: Dupa cum se poate observa pe hartile militare, Ucraina nu si-a recuperat teritorii, ba mai mult a pierdut constant teritorii, iar suprainarmarea facuta de Occident a produs cel mult o situatie de blat in oglinda pentru Ucraina insa pe termen foarte scurt. 

    • Like 1

  5. Nu consider si nu desconsider nimic deoarece trecutul este trecut. 

    In plus "arhitectii" lor au fost cei care i-au avertizat. 

    Militarii si strategii lor au spus ca ww2 trebuie sa continue in teritoriul rus si chinez pana la capitularea celor doi colosi... 

    PS: Am observat ca noi romanii spunem foarte usor de ceilalti fie ca sunt prosti, fie ca sunt nebuni, deoarece nu putem accepta evidentele si anume ca oamenii sunt de fapt: corupti, lacomi, invidiosi si chiar indiferenti! 

    Oamenii sunt de fapt destul de inteligenti, unii destul de multi si ei chiar geniali, dar in cazul speciei umane genialitatea si idiotenia merg mana in mana! 

    • Like 1

  6. Consider ca toate interventiile SUA-NATO din 1945 si pana la razboiul ruso-ucrainean au fost nepericuloase, adica nu au afectat prea mult partile terte, insa acum este o situatie deosebit de periculoasa, la fel in Taiwan. 

    Ti-am explicat ca Rusia a jucat viclean inca din 1992, iar daca ar fi dorit cu adevarat s-ar fi lasat cu totul pe mana SUA-UE si astazi  China ar fi avut un adversar economic ceva mai puternic, iar India inca ar fi sovait. 

    Nu este vorba despre Putin cum suntem manipulati sa credem ci despre fibra esentiala a Rusiei adica oligarhia rusa. 

    In momentul in care unul precum Navalnii ajunge la putere si preda Rusia pe mainile SUA-UE, din acel moment toata oligarhia rusa ar deveni captiva sistemului de drept de la Haga, toate afacerile confiscate... 

    Practic discutam despre un sistem mafiot care se intinde pana in perioada stalinista si care ar pierde totul peste noapte. 

    Poporul rus precum oricare alt popor este o masa de oameni saraci, oprimati si folositi, insa lucrurile nu se intampla dupa dorinta mea ori a ta, ci dupa vectorii si resorturile implicate. 

    Este foarte posibil ca acest razboi sa fi pornit atat datorita unei fortari dinspre vest, cat si altei fortari dinspre Stramtoarea Taiwan-ului. 

    A sosit vremea ridicarii colosilor asiatici si vremea rasplatii anglo-americane pentru lacomia hegemoniei mondiale. 

    Marile imperii ale lumii si marii diplomati, economisti  militari, samd au spus anglo-americanilor ca nu fac bine, ca democratia si a porni o hegemonie unica dintr-o lume in cenusa nu va duce nicaieri resursele planetei fiind limitate! 

    Otomanii le-au spus, austriecii le-au spus, prusacii, francezii, spaniolii, italienii, samd, toti le-au spus-o! 

    Au distrus un echilibru mondial geo-politic de forte si nu au fost capabili nici sa marunteasca colosii. 

    Anglo-saxonii trebuiau sa creeze: Manciuria, China de mijloc si Republica Mandarina, plus Taiwan si Hainan. 

    India trebuia impartita in Republica Bengalului, Rajastan, Republica Indiei de sud, Ceilon,... 

    Rusia in Belarus, Prusia Orientala si Tarile Baltice, o Ucraina Mare pana in Caucaz, iar in Extremul Orient Rus o Republica Federativa a Siberiei Orientale. 

    Astfel nu ar mai fi existat comunism, nici URSS, nici India, nici China... 

    In Africa s-ar fi trasat state mai multe si mai mici, iar deserturile si insulele ar fi apartinut direct unor dominioane anglo-americane. 

    PS: Anglo-americanii au predat lumea pe mana Chinei, Indiei si Rusiei dupa cele doua razboaie mondiale fara sa constientizeze deloc lucrurile. 

    Nu au luptat nici pentru ei, nici pentru evrei, nici pentru democratie, ci au luptat pentru a preda lumea in mainiile Rusiei, Chinei si Indiei cat si in mainiile OPEC-ului. 

    Chiar daca astazi ne promit infrangerea Rusiei, iarasi vorbesc prostii, deoarece China si India pot impinge miliarde de militari spre Siberia si spre Europa, iar noi vom fi pierdut chiar si pamantul de sub proprile picioare! 

    • Like 1

  7. Daca maine Israelul ar fi atacat nuclear, iar aliatii ar raspunde tot nuclear contaminand intreaga planeta sub pretextul apararii poporului israelian prea mult incercat...?! 

    Eu zic ca nu merita, la fel in cazul Ucrainei! 

    In schimb oamenii merita sa fie salvati. 

    Exista situatii prea periculoase in carepur si simplu nu poti pune la egalitate statalitatea unei natiuni cu bunastarea si angrenajul economic mondial al lumii civilizate. 

    Ceea ce vad eu, este ca NATO ne impinge pe marginea prapastiei la modul cel mai meschin. 

    Nu cred ca se va ajunge la arme nucleare, dar in final China si Coreea de Nord se vor angaja cu multe milioane de soldati in Ucraina, Republica Moldova, Caucaz si probabil in zona Tarilor Baltice ori chiar mai la vest. 

    De asemenea invazia Chinei in Taiwan va fi flancata de flota rusa si de submarinele nucleare ale Rusiei blocand armata NATO din Pacific. 

    Din acest motiv SUA pare a fi cam duplicitara in ceea ce priveste Ucraina si totul se poate termina jalnic pentru Ucraina. 

    • Like 1

  8. 1.) URSS, iar Ucraina le-a cerut si le-a pastrat. 

    Sa nu uitam ca Ucraina a fost membru cofondator al URSS alaturi de Rusia! 

    2.) Eu vad foarte clar ca Ucraina cel putin, va fi stearsa de pe fata pamantului, dar tu poti crede altfel. 

    Cu privire la acest razboi vedem ca realitatea este cam diferite fata de ceea ce prezenta mass-media. 

    a.) Rusia a lovit pe Dunare porturile Reni si Izmail, deci Rusia a avut si are arme de mare precizie. 

    b.) Armata rusa este departe de a fi proasta si anemica, dovada fiind liniile fortificate care au condus la esecul marii contraofensive ucrainene. 

    c.) Rusia este departe de a-si fi consumat arsenalul militar, dovada fiind ca trupele ucrainene si-au epuizat obuzele pentru a doua oara si mai accelerat acum, proiectile fabricate de SUA timp de aproape 10 ani. 

    PS: Eu zic sa nu mai punem botul la demagogia Kievului, care este in foarte mare masura o perspectiva naiva. 

    Este bine sa gandim la rece si sa ne asteptam chiar si la un conflict regional declarat NATO-Rusia spre Kaliningrad si Tarile Baltice si chiar la deschiderea frontului din Taiwan. 

    • Like 1

  9. Acum 10 ore, Vriies a spus:

    Ai explicat multe chestii, însă te-ai ferit ca dracu' de tămâie să ne explici cum Rusia ne-a confiscat tezaurul, ne-a luat teritorii și ne-a supt 20 de ani.

    Ah, nu. Nu le împărtășești! Însă de fiecare dată n-ai scăpat prilejul de a minimaliza Ucraina, UE și SUA, pentru a reliefa „justețea” agresiunii Rusiei. Mai ții minte când tăiai Ucraina în hălci pe care le dădeai Ungariei, României și Poloniei? 

    Dar nebunia Rusiei nu o vezi sau doar te faci n-o vezi? Asta poate și pentru că poate ești de acord cu ea.

    Nu cumva, mai degrabă Rusia ta dragă a pierdut din start acest război?

    1.) Da, ne-a luat teritorii si tezaurul, sunt fapte clare si bine documentate istoric. 

    Rusia este ultimul imperiu vechi care ne-a... inainte au fost: habsburgii, otomanii, polonezii,...

    2.) Cum poti explica de exemplu esecul SUA-NATO in Afganistan?! 

    Trebuie sa ne credem grozavi chiar si atunci cand o dam cu bata in balta?! 

    3.) Am taiat halci pe harta la modul ipotetic, dar Ucraina a taiat halci din Romania la modul concret si le mai si stapaneste chiar si astazi. 

    Cu toate acestea eu nu pledez pentru ruperea ori desfiintarea Ucrainei si nici a Republicii Moldova, doar am indicat ce intorsatura pot lua lucrurile. 

    4.) Observ nebunia Rusiei si nu sunt de acord cu ea. 

    Eu as fi preferat ca toata rasa alba sa intre in spatiul euro-atlantic, inclusiv Rusia. 

    Totusi nebunia cred ca vine de la Beijing via New Delhi... 

    5.) Explica te rog cum poate Rusia pierde acest razboi?! 

    Eu cred ca este imposibil. 

    • Like 1

  10. Acum 16 ore, Ciocârlan a spus:

    În fine. Eu îți vorbesc despre fapte, bugete militare adăugate recent la vistieria NATO - Suedia și Finlanda.

    Dar... mă cam lasă cu puține semne de întrebare faptul că susții în mod argumentat Lumea a 2- a cu pretenții de lume liberă și civilizată. La fel cum ar trebui să fie și economia într-o societate unde nu ai mai nimic de ascuns - liberă și nu condiționată de către o organizație exclusivistă cu substrat economic, dar mai precis... cine se aseamănă se adună. 

    În realitate Rusia va fi, din păcate, ștearsă de pe fața pământului. Cu aportul celor ca tine, care susțin argumentele agresorului, doar pentru a fi diferit față de restul interlocutorilor. Jneb00n? Cu mine nu îți merge și chiar am timp mai râd pe seara asta. 

    Nu am spus ca este civilizatie, in fond este o alta forma de barbarie, alte calcule. 

    Foarte putine tari sunt cu adevarat civilizate, dar si acestea pot fi foarte diferite: Emiratul Brunei, Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Belgia, Finlanda, Islanda, Elvetia, Luxemburg, San Marino, Andora, Lichstenstein, samd. 

    Nu sustin niciuna dintre parti, de fapt sustin cauza romanilor si atat, in rest observ tendintele si dezinformarea, manipularea... 

     

    • Like 1

  11. 1.) Nu s-a justificat crearea unor republici sovietice mari (Kazahstan, Ucraina, Turkmenistan, Uzbekistan si Belarus), mai ales in cazul marilor deserturi si semideserturi din Asia Centrala. 

    2.) Nu a existat nicio justificare pentru acordarea catre Polonia si Letonia a unei linii de litoral extrem de mari de catre URSS, cand Polonia nu a dispus niciodata de o deschidere mare la Baltica. 

    3.) Nu a existat nicio justificare pentru inchiderea accesului RSS Rusa la enclava Kaliningrad alipind Lituania de Polonia, in timp ce partile orientale mari ale Poloniei au fost oferite cu totul nejustificat Belarusului si Ucrainei! 

    3.) Nu a existat nicio logica prin acordarea ambelor maluri ale Bosforului si a insulelor din Marea Marmara exclusiv Turciei, la fel vecinatatea directa a Greciei cu Turcia Europeana in loc ca Tracia de sud si Macedonia de sud sa fi ramas in posesia Angliei si sau a Bulgariei. 

    4.) Nu a existat nicio motivatie pertinenta pentru incropirea unor tari slabe si corupte dar mari ca intindere, unde resursele sa ramana blocate in mana oligarhilor. 

    5.) Nu a existat nicio justificare pentru ajutarea URSS in ww2 si nici pentru debarcarile aliate premature in Europa si Japonia!

    6.) Nu a existat nicio motivatie pentru incropirea unor state uriase in Asia, Africa si America latina. 

    7.) Nu a existat nicio justificare pentru care SUA a cumparat Alaska, dar nu a aglutinat Canada?! 

    • Like 1

  12. Am putina spre deloc incredere in autoritati, de aceea.. 

    Cat despre expansiune cred teoria pe jumatate. 

    Cred ca a fost vorba despre atingerea altor doua universuri, fie porti dinspre un alt univers prin care s-a varsat materie aici, fie vibratii infinite care multiplica holografic un arhetip. 

    Gaurile negre cred ca sunt stele supra ori ultra neutronice, protonice, ori barionice-exotice cum poate fi materia intunecata, aglutinand din ce in ce mai multa materie obisnuita, iar de scapat de pe acestea scapa destule zic eu, probabil sunt opace din cauza unor invelisuri de plasma electrica, nori-ionizati si chiar un invelis indepartat de praf si gaz, tinute ca un ecran indepartat prin supergravitatia acestor corpuri.

    • Like 1

  13. La 02.07.2023 la 11:51, The Unknown a spus:

    O nouă idee: expansiunea Universului, măsurată cu ajutorul undelor gravitaționale generate de coliziuni de găuri negre

    O nouă idee: expansiunea Universului, măsurată cu ajutorul undelor gravitaționale generate de coliziuni de găuri negre."Viitorul undelor gravitaționale!!!  Cât de rapidă este expansiunea Universului?! 

    Eu sunt extrem de neincrezator in ideea gaurilor negre cat si in povestea cu expansiunea ori marimea universului. 

    Eu cred ca 99,99% dintre galaxiile filmate prin telescop pot fi miraje gravitationale nedeformate, adica sunt duplicate imagine a catorva galaxii din proximitatea noastra relativa. 

    • Like 1

  14. Daca Republica Serenisima Venetia a reusit sa construiasca si sa se extinda in laguna in urma cu cateva secole bune, iar si mai inainte cu multe milenii oamenii au construit locuinte si asezari lacustre in mijlocul lacurilor si lagunelor, iar astazi in Asia tropicala multe orase pescaresti sunt construite pe apa pe piloni de lemn...! 

    • Like 1

  15. Recent savantii au descoperit faptul ca toata apa de pe Pamant din toate oceanele lumii, provine de pe o luna mica (ori dintr-o cometa, fie din cateva comete mai mici) de cca. 10 ori mai mica decat Luna si ca o cantitate dubla de apa ori chiar mai mare s-ar gasi prinsa in interiorul Pamantului. 

    Cu privire la planetele blocate geo-mareic-gravitational in jurul stelelor pitice, am descoperit ca aceste planete nu sunt pe jumatate inghetate si pe cealalta jumatate arse de propria stea, deoarece analogia cu zonele polare de pe Pamant este gresita. 

    Zonele polare de pe Terra se inclina opus soarelui cateva luni pe an stand intr-o lunga noapte polara luni de zile, iar atmosfera si vortexul polar se invart circular in jurul polilor mentinand aerul rece deasupra zonei polare. 

    Pe exoplanetele din jurul stelelor pitice nu exista inclinatie pe axa si deci zonele polare sunt mai calde si mai bine iluminate decat latitudinile medii si desi aceste planete nu se invart avand o fata permanent luminata aflata spre stea iar cealalta cu noapte permanenta aflata in opozitie cu propria stea, atmosfera acestor planete se invarte moderand temperaturile si modereaza mult mai uniform zonele polare unde curentii atmosferici au un ciclu circum-planetar mult mai scurt decat in zonele polare. 

    Mai exact pe aceste planete nu exista extreme termice mari, iar zonele polare sunt cel mai bine moderate termic si cu vanturi comparabile cu cele de pe Pamant. 

    Chiar si dinamica si forma curentilor atmosferici ar fi diferita de dinamica existenta pe Pamant, deoarece pe planeta noastra suprafata se incalzeste uniform pe cand in aceste lumi extraterestre suprafata se incalzeste neuniform. 

    Practic curentii atmosferici calzi s-ar invarti dezcentrat peste poli coborand precum un cerc intre latitudinile inalte de 60-70 de grade pe fata luminata de propria stea spre 50-40 de grade latitudine pe partea cu noapte permanenta, in timp ce in zonele braului inter-tropical ar exista curenti jet de altitudine extrem de puternici care ar inconjura planeta in cca. 12-48 de ore.

    Cat despre apa de pe aceste planete, trebuie sa fie mult mai abundenta decat pe Pamant, in mare masura ar fi lumi insulare super-oceanice, datorita faptului ca sistemele planetare de acest tip sunt mai compacte, mai uniforme ca mase planetare si deci si zonele cometare pline cu gheata s-ar afla foarte aproape de aceste planete super-hidratandu-le periodic. 

    • Like 1

  16. Rigiditatea in cognitie nu este apanajul unui IQ inalt, dar poate indica un IQ modest ori normal, deci nu incerc sa jignesc pe nimeni, iar persoanele de fata se exclud. 

    Haidem sa facem o analiza  ideii de a juca un bilet de loterie! 

    Contrar unor parerilor mai vocale din Romania care s-au exprimat in aceasta spetza eu spun altfel:

    1.) Un bilet de loterie este o investitie minima pentru un posibil profit urias. 

    2.) Castigul posibil vine de obicei dupa o viata de om, deci este o investitie posibila pentru copii si nepoti, stranepoti... iar nu pentru viata jucatorului. 

    3.) Banii proveniti prin jocurile de noroc nu sunt bani nemunciti deoarece nu primesti biletele gratis, in plus cotizezi o viata intreaga poate chiar cu o suma oarecum importanta si castigi un pot maricel odata in viata fie niciodata. 

    Asadar banii nemunciti nu aduc noroc, dar banii din jocuri sunt munciti! 

    • Like 1

  17. Iti multumim pentru sfaturile foarte utile. 

    As mai completa faptul ca exista pungulite cu un gel special care ingheata la -10 C si tin mai mult recele fiind utilizate la ventilatoare. Cred ca au acelasi gel-lichid semi-antigel precum au acele casete-tablete utilizate pentru racirea laditelor frigorifice non-electrice. 

    O aspirina si ceva geluri racoritoare pentru racorirea dezinflamarea picioarelor si eventualelor insolatii. 

    Haine subtiri si deschise la culoare precum hainele coloniale britanice din in, iar mai nou tricouri exclusiv sintetice si pantaloni scurti cu porozitati si decupaje, adica haine sport in care desi transpiri moderat, te si usti si racoresti relativ rapid si fara sa racesti. 

    Si apropo de prosopul umed, tin minte caci cowboy-ii din filmele western purtau cravata-esarfa udata pusa pe cap sub palarie, dupa gat ori chiar la piept ori la incheietura mainilor. 

    • Like 1
×