Jump to content
Forum Roportal

Vriies

Gold Member
 • Content Count

  10,439
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  97

Posts posted by Vriies


 1. Că bine zici, dragă Fiero. E firesc, așa cum ți se întâmplă ție când ți se confirmă credințele, sigur că da. 

  E vorba de credințele și prejudecățile pe care Francis Bacon, Baronul Verulam, le numea „idoli”. Și zicea așa, că o condiție elementară de porni pe calea cunoașterii este de a ne elibera de acești „idoli”, care sunt de mai multe feluri: 

  - idolii tribului (care țin de însăși natura umană);

  - idolii peșterii (care provin din mediul în care ai crescut);

   - idolii forului (provin din relațiile, conviețuirile și asociațiile oamenilor);

  - idolii teatrului (provin din diferitele dogme și tradiții pe care le-ai asimilat fără simț critic).  

  • Like 3

 2. Că tot veni vorba, cu privire la situația și rata vaccinării în lumea noastră largă, a se consulta saitul https://covidvax.live/

  Știu că nu va convinge pe toată lumea, că cine are o idee...o va ține tot așa!

  Însă cine vrea să se intereseze o poate face cu un singur clic, căutând pe continent și apoi pe țară.

  Iată situația vaccinării din momentul vorbirii (este vorba de procentul de populația total vaccinată, cu ambele doze), măcar pentru unele țări din diverse continente:

   

  Canada - 74 %

  SUA - 59%

  Cuba - 82%

   

  Chile - 84%

  Uruguai - 76%

  Argentina - 66%

  Brazilia - 64%

  Ecuador - 65%

   

  Australia - 74%

  N. Zeelandă - 72%

  Fiji - 65%

   

  Israel - 62%

  Emiratele Arabe Unite  - 90 %

  Coreea de Sud - 81%

  Japonia - 78%

  Mongolia - 65%

   

  Malta - 84%

  Islanda - 82 %

  Portugalia - 88%

  Spania - 80%

  Danemarca - 77%

  Belgia - 75%

  Italia - 73%

  Norvegia - 71%

  Suedia - 71%

  Ungaria - 61%

  Polonia - 54%

  ...

  România - 40%

  Bulgaria - 26%

   

   

  • Like 2

 3. 1 minute ago, Fiero said:

  Nu-s proaste. Dar nu mai dezvolt, imi stric fensuiu. Pace!

  Păi, chiar n-ai ce să dezvolți și n-ai ce argumente rezonabile să aduci în favoarea tezei că vaccinarea e rea, a omorât și omoară oameni și că n-ar fi o soluție pentru menținerea la cote scăzute a pandemiei și în cele din urmă a eradicării acesteia. Dă o raită pe harta lumii și încearcă să înțelegi că toate țările civilizate au înțeles că vaccinarea e o soluție, că vaccinarea la acestea este la un procent mult mai mare decât în Balcani și că, la nevoie, iau măsuri disperate cât și impopulare de a-și determina populațiile să se vaccineze în continuare. Ultimele exemple sunt ale Austriei și Germaniei, cum ziceam mai sus. 

  • Like 2

 4. 2 minutes ago, Fiero said:

  Trebuie ca procentul sa crească la 200%, nu te-ai prins? Așa se vor opri toate valurile.:biggrin:

  Ma distrează la culme argumentele aduse de majoritatea celor care cred că vaccinul e soluția, iar lipsa lor de imaginație e și mai amuzantă, aș vrea sa aud si altele în afară de faptul că nu se tem că le mai crește un ou in plus, să nu se mai laude că înca nu le-au crescut solzi sau coarne sau că nu le e frică că-s ascultați când trag cate-o amărâta de bașină.   

  Pe mine mă distrează, dar pe de altă parte mă și întristează în același timp (că mai degrabă e de plâns!), încrâncenarea și argumentele de tot hăndelul ale celor care susțin manifest că vaccinarea ar fi de doi bani și n -ar fi ever o soluție, că cei care se vaccinează mor cu zile (că știu ei oameni care s-au vaccinat și au murit, sic!), că vaccinul le strică adn-ul din dotare și implicit fertilitatea...și alte asemenea năzbâtii. 

  Probabil că tu te-ai „prins”, nu-i așa, că toate statele din Europa care-și vaccinează populația și chiar adoptă măsuri ferme în acest sens, sunt proaste rău! Asta spre deosebire de unii exponenți ai populațiilor din sud-estul Europei și mai ales din Balcani, care, bineînțeles, știu ei mai bine că vaccinarea nu numai că e inutilă, însă a omorât și omoară oameni! :biggrin:

  • Like 2

 5. Revenind la ceea ce se întâmplă la noi, cel puțin în ultimele două zile, observăm că procentul de nevaccinați din cei decedați din cauza covidului a fost de 87,1% și 89,3%. Adică, cam tot 9  din 10 persoane care mor din cauză de covid, sunt nevaccinate. Dar cine să înțeleagă? Se merge în continuare pe ideea simplistă: „Am văzut io că și vaccinații mor de covid”.

  De asemenea, observăm că noile cazuri de îmbolnăviri zilnice, de cazuri active și de decedați,  sunt în scădere la noi, în ultima perioadă. Să ne bucurăm? Da, la o primă vedere. Însă mai având în vedere că la noi rata vaccinării s-a cam oprit deocamdată undeva pe la 40%, aș zice că, din nefericire, nu tre să ne bucurăm chiar așa. În eventualitatea unui nou val, suntem în continuare expuși. Nemții și austriecii au constatat că nici procentul de 67% de vaccinați nu este suficient pentru menținerea pandemiei la cote scăzute. De aici și măsurile dure care s-au luat în aceste țări, în ultimele zile. 

  • Like 1
  • Upvote 1

 6. 1 hour ago, Enki said:

  Cam așa, anti-vacciniștii „se leapădă de satana” și promit să se vaccineze când dau de greu! :laugh:

   

  Dar altă treabă cel puțin haioasă...

   

  Poza pe care amicul nostru forumistic a pus-o mai sus, este de pe saitul https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2021-11-19/04-COVID-Shimabukuro-508.pdf

  Este vorba de un sondaj VAERS făcut în perioada 22 septembrie - 15 noiembrie 2021, cu privire la sintetizarea raportărilor făcute cu privire la efectele vaccinului. Bun, în acea perioadă, în care au fost făcute aproximativ 26,3 de vaccinuri (rapeluri), au fost raportate 82 de cazuri de decese, posibil din cauza vaccinării. Spunem posibil, dar nu sigur, pentru că dacă e să o luăm la bani mărunți observăm că poate fi vorba de o serie întreagă de comorbidități:

  Preliminary impression of cause of death when sufficient information available*  • Myocardial infarction • COVID-19 disease • Stroke • Pulmonary embolism • Pneumonia and sepsis • Cardiomyopathy • Congestive heart failure 20 26.3 million booster doses administered in the United States * Based on CDC physician review of initial VAERS report and available documentation, including death certificates • Acute leukemia • Glioblastoma • Renal failure, end stage renal disease • General decompensation, end stage disease • Respiratory and/or cardiac arrest

  Bun, reținem 82 de decese  (posibil din cauza vaccinării)din 26 milioane de rapeliști, adică un procent foarte, foarte mic , de 0,0...%!

  Mai departe, după investigația ulterioară cu privire la „seriozitatea raportărilor”, ni se spune negru pe alb că: 

  Summary of VAERS findings  During Sep 22–Nov 5, 2021, 25.9 million mRNA and 334 thousand Janssen vaccine booster doses administered • Most reports (≥93%) were non-serious (similar to primary series) • Almost half of reports among persons ≥65 years of age; two thirds in females • Most frequently reported non-serious AEs were known and well characterized AEs associated with COVID-19 vaccination • No unusual or unexpected patterns observed with respect to reports of deaths following COVID-19 booster vaccination • 54 preliminary reports of myocarditis and myopericarditis ‒ 12 reports met CDC case definition, 38 reports under review, 4 ruled out  Characteristics of reports appear to reflect population for booster dose recommendations (i.e., older adults)*

  Adică, mai mult de 93% dintre raportări sunt îndoielnice! :laugh:

  Cam asta era esența studiului, care a fost trântit colea precum nuca în perete. Și de care bineînțeles că se găsesc unii să se minuneze și să-l interpreteze cum vor ei! :laugh:

   

   

  • Upvote 1

 7. Cu vaccinarea, iar ne-am cam liniștit. Reîncepuse fulminant și ne-am oprit, cum era de așteptat, pe la vreo 40%. Exact cu aceeași justificare în minte: „Băh, dacă tot scad cazurile, de ce dreak să ne mai vaccinăm, bre? Ce, suntem proști să ne vaccinăm dijaba, acum când pe plaiul nostru au tot scăzut cazurili de corona?” Lumea din Balcani și estul Europei nu vrea, asta e!

  • Like 1

 8. 10 minutes ago, Rodica` said:

  Parcarea e una dar și traficul... Cat sa mai largesti străzile? Cate sensuri unice și giratorii sa faci? Cate semafoare sa pui?

  Pledez pentru benzina și motorina la 10 lei. Măcar sa câștige cineva din toată nebunia. 

  Traficul e deja teroare! Și probabil că lucrul e valabil nu numai pentru orașele din România, ci pentru toată lumea. 


 9. 11 minutes ago, Rodica` said:

  La mine în sat numai ksute sunt. Și vaci și bivoli. Canalizare și apa calda pe plan individual. Nu știu ce înseamnă ok. 

  :smile:

  Am înțeles că aveți numai ksuțe și și vaci și boi. Găini nu aveți? Dar te întrebam dacă ai canalizare, apă caldă, flori și pomi fructiferi? „Totul e ok”, se referă la „Totul e bine?” :smile:


 10. 1 minute ago, Motorină said:

  De parcare nu zice nimeni? Urăsc orașele și blocurile. (acolo am crescut). 

  Ce să spun altceva decât că parcările constituie o mare, mare problemă pentru orice oraș mare din România? Și începe să fie o problemă și pentru orașele mai mici. Orașele, așezările umane, se sufocă de mașini, asta e clar.

  Soluții? La o primă vedere, ca soluție pe termen imediat, ar fi parcări subterne și parcări supraterane. Ca soluțiii pe termen lung, e mult de discutat.  


 11. 14 minutes ago, Rodica` said:

  Cunosc viata la bloc cu bune și rele. Multe rele. Lecorbusescu ala mai bine se împușca decât sa inventeze blocurile de locuințe. Hai ca nu e toată vina e a lui, e și a noastră. 

  Sa nu va afectați toți care stați la bloc ca acesta nu e un atac. Se poate recunoaște adevărul în cele spuse. Sau nu. :o:

  Rodi, tu unde stai? Stai la ksuță? :smile: Ai floricele în curte, ai pomi fructiferi? Canalizare, apă caldă, toul e ok? :smile:


 12. 3 hours ago, Enki said:

  La parter se renoveaza un apartament, care era long overdue, au stat acolo in chirie niste unii in numar cred ca de peste 12 persoane in 2 camere, in jurul usii sunt gauri de puteai sa te uiti in casa, si misunau gandacii. Problema nu e bormasina, problema e ca prin gaurile de langa usa a iesit un praf pe holul de la parter al blocului de nu vezi 2 metri in fata si nici nu poti sa respiri. Si incepe sa urce praful si spre etaje.

  Oho, bun venit în club! 

  Pe noi ne-a terorizat zgomotul și vibrațiile bormașinii cam de vreun an și ceva. Parcă toți s-au vorbit să-și decoperteze pardoselile și să-și găurească pereții. Ajunsesem să cred că singura soluție ar fi să angajez un rachet cu un kalașnikov care să-mi rezolve problema! :laugh: Din cauza vibrațiilor provocate în această perioadă de timp, mi s-a desprins și mie gresia din anumite zone de pe hol și din bucătărie. Așa că, n-am ce face și mă înscriu în club! Undeva în primăvară, bag și io bormașina și-mi schimb toată gresia! :laugh:

  • Like 2

 13. Cum arată Guvernul Ciucă?

  PSD va avea nouă ministere și secretariatul general al guvernului, PNL va avea opt ministere și UDMR - trei. Liderii celor trei partide au stabilit un sistem de rotativă, în care intră premierul și ministerele Finanțe, Justiție și Transporturi. 

  Astfel, din vara anului 2023, premierul ar urma să fie de la PSD, iar liberalii vor avea ministerul Finanțelor și ministerul Transporturilor. Justiția ar urma să treacă la PSD.

  • Prim-ministru: Nicolae Ciucă
  • Vicepremier: Kelemen Hunor
  • Vicepremier: Sorin Grindeanu 

  Miniștrii PSD

  • Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
  • Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
  • Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
  • Ministerul Muncii: Marius Budăi
  • Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
  • Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
  • Ministerul Economiei: Florin Spătaru*
  • Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
  • Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

  Miniștrii PNL

  • Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu
  • Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu
  • Ministerul Energiei- Virgil Popescu
  • Ministerul de Interne- Lucian Bode
  • Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
  • Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu
  • Ministerul Digitalizării - Florin Roman
  • Ministerul IMM-urilor și Turismului - Constantin Cadariu

  Miniștrii UDMR

  • Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
  • Ministerul Mediului: Tanczos Barna
  • Ministerul Sportului: Eduard Novak

   


 14. 11 hours ago, Amarena said:

  Ok, mulțumesc.

  Cei ca fiica ta trebuie băgați în aceeași oală cu cei din ultima categorie? Și, ca să bag bățul prin gard, fiica ta crede că pământul e plat? :o:

  Ce vreau să spun este că nu toți cei care încă sunt nevaccinați, sunt din același motiv. E nedrept și de o răutate satanică să fie băgați în aceeași oală cu toți săriții de pe fix care visează antene și ce mai zic ei.

  Se vede cu ochiul liber că s-a produs o dezumanizare masivă, în secolul miilor de cărți și seminare, webinare, TEDx-uri despre dezvoltare personală și al "progresului". Dar cum am mai zis mai demult, nimic șocant, din cele mai vechi timpuri, omul a fost lup pt om și va continua să fie. 

  Fi-mea are anumite alergii și medicul i-a recomandat precauție. În cele din urmă s-a vaccinat și e ok. 

  Sigur că e nedrept ca cei care au anumite probleme medicale să fie băgați în aceeași oală cu acei „săriții de pe fix”, cum bine le spui tu, care contestă vaccinarea din principiu și vin cu sloganuri de genul „vaccinarea omoară oamenii, vaccinarea ne bagă cipuri, ne distruge ADN-ul ” și alte năzbâtii.  Aceștia din urmă, prin concepția lor retrogradă, cu siguranță că nu-s prea departe de „platiști”.

  Cât despre Homo homini lupus, fără să generalizăm, se poate spune și așa, că omul a fost lup pentru om în vremuri trecute și probabil va continua să fie până la o evoluție spirituală.

  • Like 1

 15. 3 minutes ago, Amarena said:

  Apăi ți-am dat sursă oficială, nici aia nu-i sigură acuma? Dă-mi tu o sursă oficială sigură 100%, te rog.

  Deci admiți că vaccinurile acestea, insuficient testate, cu studii clinice încă în curs (de asemenea, scrie în prospect lucrul ăsta), nu sunt infailibile. Adică pot da și rateuri.

  Bazându-ne pe multiplele puncte din prospect în care se spune că nu există studii, că anumite reacții s-au testat doar pe animale, că nu există date suficiente, că studiile clinice sunt încă în curs,  de ce nu putem să admitem și că unii oameni se tem de efectele adverse, care sunt o realitate și nu emanații ale conspiraționiștilor? Asta e o altă întrebare la care te rog să răspunzi, la acel "de ce", concret.

  Am zis că niciun prospect nu ne conferă garanția că un medicament, un vaccin etc.,  ar fi 100% sigur și nu că aș contesta sursa ta. Înțelegi deosebirea? 

  Da, admit că unii oameni se tem de efectele adverse. Și o am în vedere chiar pe fi-mea, no problem. Poate toți ne temem sau măcar ne-am pus problema asta.  Însă, reiterez, pe baza faptului că aproximativ 90% din cei decedați sunt nevaccinați, consider că vaccinul e o soluție viabilă de a ține sub control și de a scăpa în cele din urmă de pandemie.

  Cu conspiraționiștii e altă problemă. Ei contestă vaccinarea în sine și o consideră ca fiind un demers inutil, ba mai mult, un demers sinucigaș. 

  • Upvote 1

 16. Just now, Amarena said:

  Da, am citit atent prospectul.

  Întrebările mele sunt simple: Este prospectul o sursă de încredere pentru a ne informa? Ne putem face o părere despre ce este acest vaccin, eficacitatea lui, gradul de protecție pe care îl oferă, citind prospectul?

  Nu știu cu ce te ajută  să știi dacă m-am vaccinat eu, dar ca să fii împăcat, da, m-am vaccinat. Sper că viața ta e mult mai frumoasă acum, că știi asta.

  Acum poți să-mi răspunzi, te rog?

  Sincer să fiu, din punctul meu umil de vedere niciun prospect nu-i o sursă de încredere 100%. Mă uit și io pe diferite prospecte și zic: Măh, așa o fi până la proba contrarie. Cu referire strictă la vaccinul anticorona, fie el Pfizer, Moderna etc., chiar nu pot spune cu mâna pe inimă că sunt infailibile. Dar nu cred că așa se pune problema. Uitându-mă la statistici, observ că 90% din cei decedați datorită coronavirusului, sunt nevaccinați. Și asta mă face să cred că e de dorit să ne vaccinăm într-o proporție suficientă astfel încât să fie ținută sub control pandemia. 

  Satisfăcută? 

×