Sari la conținut
Forum Roportal

Vriies

Gold Member
  • Număr conținut

    12536
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    308

Orice postat de Vriies

  1. Vriies

    Tenis

    Vești de la Madrid Open (WTA 1000), acolo unde ar fi trebuit să participe și Simona... Irina Begu o bate greu, în două seturi, pe cehoaica de 18 ani Linga Fruhvirtova. Însă nah, victoria e victorie și Irina merge în turul 2. Jaqueline Cristian, venită din calificări, va juca mâine cu Magdalena Frech (locul 51 WTA). Sorana Cîrstea, calificată direct în turul 2, va juca joi cu Alexandra Eala, o jucătoare din Filipine situată pe 170 WTA. Ana Bogdan a pierdut în trei seturi meciul cu Wang Xiy.
  2. Vriies

    Ziua Pământului, 22 aprilie 2024

    Din ce am răsfoit, mi se pare un site interesant, părerea mea. Păcat că ai băgat în final poza aia, care, probabil îi va face pe mulți să nu acceseza site-ul. Mai exact, Earth Overshoot Day s-ar referi la data la care cererea umanității pentru resurse și servicii ecologice într-un anumit an depășește ceea ce Pământul poate regenera în acel an. Ni se spune că este estimată de Global Footprint Network, o organizație internațională de cercetare care oferă factorilor de decizie un meniu de instrumente pentru a ajuta economia umană să funcționeze în limitele ecologice ale Pământului. Data pentru Earth Overshoot Day 2024 va fi anunțată pe 5 iunie. O chestie bine spusă, cu care sunt de acord, este: „Trecutul nu ne determină neapărat viitorul. Mai degarbă, alegerile noastre actuale o fac. Prin decizii înțelepte și orientate spre viitor, putem inversa tendințele de consum de resurse naturale, îmbunătățind în același timp calitatea vieții pentru toți oamenii.”
  3. Poi, de fiecare dată când faci apel la Biblie și dai citate din profeți (adică din Biblie), deja te-ai situat în sfera dogmatică din care se pare că nu mai ieși. Într-adevăr, reîncarnarea este respinsă de creștinism și islam, fiind incompatibilă cu Raiul și cu mântuirea. Însă ea este acceptată în alte religii, cum ar fi hinduismul, budismul, jainismul etc. Mai mult, chiar la începutul expansiunii creștinismului, unul din cei mai mari conducători ai Bisericii de atunci, precum Clement din Alexandria (150–215 e.n.), în „Îndemnurile sale către păgâni”, și-a declarat credința în preexistența sufletului, bilanțul dovezilor înclinând în favoarea faptului că acesta susținea doctrina reîncarnării. Și Iartă-l pe Arnold, că e nevinovat, săracul, din punct de vedere spiritual. El doar a făcut mușchi, bani și da, la un moment dat a fost promovat de alții din spatele draperiilor pentru a sprijini oareșce interese.
  4. Vriies

    Tenis

    Eh, să vedem cum se va prezenta la Roland Garros.
  5. Vriies

    Tenis

    Simona s-a retras și de la Madrid Open. Spaniolii de la Marca nu au trecut cu vederea retragerea fostului lider mondial și au explicat că ținta Simonei în acest moment este participarea la Roland Garros: ”Simona Halep, locul 1.146 în clasamentul WTA, 32 de ani, primise una dintre invitații pe tabloul principal al Mutua Madrid Open, competiție a cărei tragere la sorți este duminică. Românca a suferit o problemă la genunchi înainte de a călători la Oeiras, în urmă cu două săptămâni. Încă nu și-a revenit și a fost nevoită să se retragă de la turneul pe care l-a câștigat în două rânduri. Absența Simonei Halep lasă liber unul dintre wild card-uri. Scopul jucătoarei din Constanța este acum să fie pregătită pentru Roland Garros”, au notat cei de la Marca.
  6. Evident că Raiul e o mare păcăleală sau, hai să zicem, doar un deziderat. Însă cu privire la ce anume se întâmplă cu a noastră conștiință după moarte, răspunsul ar trebui să fie un sincer: nu știu! E foarte simplistă, tristă și pesimistă categorisirea pe care ai făcut-o. România nu se împarte în trei categorii. În România, ca și în alte țări, trăiesc oameni care au diverse aspirații. O problemă stringentă a României de ceva ani încoace, într-adevăr, o constituie educația.
  7. Vriies

    Tenis

    Evreii cu barbă sunt periculoși! :)))
  8. Vriies

    Tenis

    În turneul ITF Santa Margherita di Pula, Patricia Țig abandonează în optimi.
  9. Vriies

    Islam - O Scurta Istorie

    Poi, dragă Olga, ți-am zis doar că acel articol din ziar pe care l-ai pus, nu a prezentat în mod adecvat realitatea din acel areal. Și ți-am dat un link din care poți observa acest lucru. Nu te-am jignit, doar ți-am prezentat cum stă treaba. Sper că nu te-ai supărat.
  10. Vriies

    Islam - O Scurta Istorie

    N-are nici o singură treabă chestia cu ai tăi colegi arabi, pe care i-ai avut în 1992, cu faptul că în Dobromir trăiesc în majoritate turci și tătari, (57,7 % din populație), concomitent cu românii care reprezintă 35,6% din populația respectivă. Așa este treaba în unele zone ale Dobrogei. Și da, conviețuiesc bine.
  11. Vriies

    Islam - O Scurta Istorie

    Aici ai exagerat, pentru că nu ți-ai luat datele de unde trebuie. Nu este corect spus „aproape toți localnicii”. Corect spus este „majoritatea”. Pentru că în Dobromir, într-adevăr, majoritatea locuitorilor sunt turci (57,7 %), în timp ce românii constituie 35,6 % din populație. Cel puțin ăstea sunt datele oficiale de pe saitul primăriadobromir: https://primariadobromir.ro/dobromir/despre-noi/ Pe de altă parte, întradevăr, etnicii turci și tătari sunt foarte buni cetățeni. Asta o pot confirma și eu, care am avut, de cănd eram mic, prieteni și colegi turci și tătari. Bine, tătarii erau un pic mai încăpățânați, dar asta este altă problemă...
  12. A început ediţia 2015-2016 a Ligii I, prima din istoria fotbalului românesc care se va desfăşura în sistem play-off/play-out. Adică au luat startul 14 echipe într-o nouă formă de desfășurare, sezon regulat, play-off (între echipele de pe locurile 1-6) și play-out (într echipele de pe locurile 7-14). După o primă etapă a remizelor, am avut o etapă a doua în care parcă am fost surprinși nu atât de victoriile cât de scorurile înregistrate în două meciuri: Pandurii - Steaua 0-3 Astra - ASA 1-5
  13. Vriies

    Campionatul nostru cel de toate zilele

    Iote că la asta nu mă gândii! Dar să știi că seamănă un picuț. Un picuț la stil, la aliură și un picuț la culoare.
  14. Dar asta îți dorești și tu? Că parcă prea o spui cu foc.
  15. Iranul atacă Israelul cu drone și rachete, însă fără a provoca prea multe daune. Nah, trebuia să facă și ei ceva, după ce șapte oficiali ai Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC), trupele de elită ale regimului clerical din Iran, au fost ucişi în atacul de la Damasc atribuit Israelului, inclusiv doi comandanţiiranieni de rang înalt. Biden l-a avertizat pe Netanyahu că SUA nu va susține un eventual contraatac al Israelului împotriva Iranului. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, a transmis, duminică, un mesaj Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea, în contextul escaladării tensiunilor şi atacurilor armate provocate în ultimele 24 de ore de Iran: „Ne rugăm ca pacea să fie restabilită”.
  16. Vriies

    Tenis

    Fetele au fost admirabile, respectiv Ana Bogdan și Jaquelin Cristian, bravo fetele! Astfel România învinge Ucraina și s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, care se dispută în perioada 12 - 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla.
  17. Vriies

    Tenis

    Și am bătut Ucraina și la dublu! Yes! Adică, per total, România-Ucraina 3-2!
  18. Vriies

    Tenis

    Nu-mi vine să cred! După ce Ucraina a condus cu 2-0, iată că România întoarce meciul și egalează! Ana Bogdan o bate Svitolina cu 2-1 la seturi, iar Jaque, la fel, o bate pe Tsurenko tot cu 2-1 la seturi. Urmează decisivul la dublu...
  19. Corect. Și mai exact, te-ai referit la Produdul Intern Brut (nominal) pe cap de locuitor, acolo unde într-adevăr Israelul stă chiar deasupra Germaniei. Însă mai există indicatorul Produdsul Intern Brut (PPP) pe cap de locuitor, acolo unde Germania stă deasupra. Acest indicator ar fi totuși cel mai adecvat, pentru că se referă la paritatea puterii de cumpărare, respectiv, este ajustat la costul vieții din fiecare țară. Pe worldometers avem „clasamentul PIB-ului”, să zicem așa, unde sunt dați ambii indicatori. https://www.worldometers.info/gdp/gdp-per-capita/
  20. Cu privire la motivarea și dotarea tehnologică pentru a lupta pentru supraviețuire, așa este. Cu privire la PIB, nu-i chiar așa. Israelul n-are PIB-ul mai mare comparativ cu al Germaniei. Iată liste în care se specifică PIB-ul pe țări, unde Israelul ocupă locul 29 sau 27, mult în urma Germaniei care ocupă locul 4: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_țărilor_în_funcție_de_PIB_(nominal) https://www.worldometers.info/gdp/gdp-by-country/
  21. Vriies

    Tenis

    Simona nu va mai participa la turneul de la Oeiras. Se pregătește pentru Madrid Open. Mă rog, să-i urăm succes. Alt eveniment care ne interesează este duelul dintre România și Ucraina pentru calificările la Billie Jean King Cup, care începe astăzi, de la ora 20:00 și se v-a da în direct pe Digi Sport 2. Meciul cu Ucraina, din calificările BJK Cup, se dispută la Racquet Park Drive din Amelia Island, Fernandina Beach (Florida/SUA). Părerea mea este că Ucraina are prima șansă. Dar, nah, să sperăm că totuși vom câștiga. Meciurile din seara asta sunt: Ana Bogdan vs. Lesia Tsurenko și Jaqueline Cristian vs. Elina Svitolina.
  22. Treaba e nașpa acolo, din moment ce Iranul „ameninţă să lanseze un atac semnificativ împotriva Israelului”, a declarat preşedintele SUA în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, alături de premierul japonez Fumio Kishida. Pe de altă parte, Biden a reafirmat, miercuri, că sprijinul său pentru Israel este "de neclintit" în faţa ameninţărilor iraniene de represalii, după atacul mortal împotriva consulatului iranian din Damasc, Siria, conform AFP, citat de news.ro.
  23. Vriies

    Pe agenda zilei. Evenimente interne.

    Cu alde zod/Zodiak am avut dispute, e-adevărat. În general am încercat să-i atrag atenția că greșește în argumentare, ca să nu mai vorbesc de anumite chestii hilare cum ar fi Pământul plat... Cu Rayn e greu s-o dai la pace, câtă vreme el contestă orice este „oficial”. Probabil că el contestă și tabelul lui Mendeleev... Cu tine, însă, este altceva. Având în vedere atacurile tale repetate la persoană, îți voi răspunde și eu succint... Da, ingineria. Apoi psihologia și filosofia. Dar tu, în afară de ad hominem (a se citi jigniri la greu) și în afară de obsesia citatelor din Biblia de care ești obsedat, mai știi ceva? Ah, știi doar să faci portrete psihologice, însă doar din psihologia ta închipuită. Ok, eu și tatăl tău am fi proști, în opinia ta „deșteaptă”. Dar bă nebun și idiot, care-ți disprețuiești părinții, spre deosebire de tatăl tău care încerca să te învețe ceva, tu ești doar un idiot inutil, frustrat, obsedat și nociv. Mă rog, ai șansa să-ți reconsideri poziția... Nici n-ai cum să răspunzi alfel la atacurile tale jegoase, decât intrând în mocirla ta. Și nu mai aduce în discuție termenul inteligență, că dacă erai inteligent ai fi avut un cu totul alt discurs și ți-ai fi înțeles părinții. Știu că în nebunia ta, vei scrie vreo șapte postări pline de jigniri și alte jeguri. Că, nah, la asta te pricepi cel mai bine. Sau mai bine zis, doar la asta te pricepi.
×