Sari la conținut
Forum Roportal

King1

Silver Member
  • Număr conținut

    2906
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    65

Postări postat de King1


  1. 6 hours ago, Amarena said:

    O englezoaica a câștigat la loterie, £10k pe lună pt 30 de ani. 

    Ce-ati face în locul ei?

    As calatori continuu.

    Dar as face si niste chestii sa mai multiplic banii, probabil în imobiliare.

    Apoi mi-as lua si cateva case de vacanta in anumite locatii.

    M-as ocupa de tot felul de proiecte artistice independente (sau nu).

    De la un punct, si cu niste sponsorizari etc., cred ca as face si un film etc.

    Doamne, cate s-ar putea face :sorry:

    • Like 1

  2. 24 minutes ago, Amarena said:

    Aș aloca maxim două zile pt Firenze (una numai pt Uffizi...) și aș vizita și Siena.. care e foarte frumoasă.  Este autobuz direct, face circa o oră. 

    Dacă găsești astfel de tururi, let me know:) O să mă uit și eu.

    Merci mult pentru ponturi!

     

    Check out Headout - am mers de 2 ori cu ei si a fost super :happy:

    • Like 2

  3. 5 hours ago, Amarena said:

    Ai vizitat Sansevero?

    Da! Ceva divin, iti taie respiratia.

    In viata mea nu am vazut asa statui, asa creatii, au viata in ele. Din pacate nu am putut face nicio poza, erau extrem de atenti si stricti cu pozatul.

     

    5 hours ago, Amarena said:

    Si Bologna merită să arunci un ochi, e un oraș frumos.

    Trenul regional Bologna - Firenze nu e direct, e schimbare la Prato sau așa era acum 4 ani. Săgeata e directă, dar costă mai mult. Cu autobuzul nu aș risca.

    In Toscana fără mașină e greu, mi-ar trebui două săptămâni să văd câteva locuri. Lucca, Siena, San Gimignano, Bagno Vignoni, Val d'Orcia... multe și depărtate una de alta și conexiuni proaste sau deloc.

    Deocamdată pe hold .. poate la anul.

    Un pic de timp voi aloca si pentru Bologna, asta e clar.

    Am mai fost cu autobuzul (tot in vara) de la Milano la Bergamo (apropo, Bergamo mi s-a parut o bijuterie, chiar daca e considerat doar un oras de tranzitie catre lacuri/Milano). A fost ok. O sa vad.

    O sa vcaut sa vad ce gasesc, poate sunt excursii din acelea de o zi care te trec prin mai multe locatii, de pilda satele din Toscana - desi perioada nu e chiar propice pentru asta si nu stiu daca sunt disponibile. Clar pentru calatoria asta centrul de interes e Firenze :happy:

    • Like 2

  4. 1 hour ago, The Unknown said:

    Calatorie placuta-ti doresc, sper ca nu mergi sa inoti cu delfini sau rechini!!!

    La noi azi va fi iar caldut, dar pana Miercurea viitoare iar avem vreme arctica.

    In gradina langa gard cresc deja buruieni, e verde totul la 1 metru, iar in mijoc este galben iarba, ars de ger. 

    Multumesc mult, nu undeva cu plaja momentan :biggrin: fiindca nu sunt zboruri directe, o sa merg pe ruta Bologna si apoi la Florenta probabil cu tren sau autobuz - nu e departe :dance:

    51 minutes ago, Amarena said:

    Niiice. Păi zi și unde, să mă/ne inspirăm și noi.:biggrin:

    Eu am in plan pt anul ăsta Andaluzia, Gdansk, Istanbul și una din astea - Cipru/Madeira/Valencia/Napoli. Cred că trag bilețele, că nu mă pot decide, dar Madeira conduce.

    Istanbul - superb, m-as intoarce oricand.

    La Napoli am fost vara asta si de acolo am mai vizitat si Pompeii si am mers si in Amalfi (Ravello e raiul raiurilor pe pamant - sunt 2 ville acolo care nu sunt din lumea asta).

     

    Deci curand va fi Toscana la mine.

    Apoi vreau sa ma orientez spre Franta: Paris, Corsica, vreau sa vad cum pot ajunge si in zone rurale si cu castele... =P~

    • Like 1

  5. Serialul 3 Body Problem o să apară curând (21 martie 2024).
    O adaptare dupa trilogia lui Liu Cixin, „Amintiri din trecutul Terrei”.
    Abia il astept.
    Sunt mare fan SF/fantasy, dar in acelasi timp si extrem de selectiv (practic am doar cateva serii citite din cele doua genuri).
    Cea a lui Liu Cixin e insa ceva de o inteligenta iesita din comun, rafinament, plauzibilitate, mind-blowing cap-coada fiecare volum.
    • Like 1

  6. On 1/22/2024 at 3:24 PM, Amarena said:

    Where the crawdads sing (Acolo unde cântă racii), un film din 2022.

    Mie filmul ăsta mi-a plăcut mult. Nu are acțiune, e iarăși un film despre care unii au zis că e plictisitor, pentru că e lent. Nu mi s-a părut, ba chiar m-a ținut atentă de la început până la sfârșit. L-aș recomanda, deși nu e o poveste veselă.

    Mi-a plăcut și mie. Și cartea. Nu e excepțional, dupa parerea mea, dar e cel puțin bun.

     

    Influencer, 2022 - horror realist, palpitant, merge.

    La sociedad de la nieve, 2023 - realizare divina. Perfectiune atrocizanta. Dur, tulburator, sensibil, traiesti si mori cu ei acolo.

    • Like 1

  7. 1 hour ago, Rodica` said:

    A dat downvote la afirmatia ca Napoleon e autor de genocid. King a dat, e cumva evident. Nu e nici o suparare. Imi pare mie tare rau ca l-am suparat. 

    Nu sunt suparat, eu nu ma supar niciodata (rar, rarisim), doar am vrut sa imi exprim dezaprobarea fata de acea afirmatie (un fel de a spune „eu nu sunt de acord cu asta”).

    Voiam initial sa raspund, dar mi-am dat seama ca nu are rost sa intru in polemici, mai ales in prag de sarbatori.

    Lucrurile sunt mult mai nuantate si altfel nici nu cred ca poate fi interpretata istoria (in afara nuantelor si contextului); de aici si downvote-ul.

    Nici nu consider downvote-ul vreun motiv de suparare, e un forum, ceva virtual si irelevant pentru economia emotiilor si starii noastre.

     

    Deci nicio problema :surrender:

    • Like 2

  8. 22 hours ago, Maeve. said:

    eu am prins Faustul cand ne-au dus in turneu cu spect de licenta la Sibiu si ne-au lasat sa intram gratis ca eram studenti invitati... am inteles ca Lohenegrin a lui Purcarete de la ONB e bun. La Craiova se fac multe spectacole experiment pe acolo. Din cate am inteles de la un om al locului Femeia Marii cica e bun a lui Zholdak la Craiova dar nu mai am date de pe teren de ceva vreme. Eu la opera nu ma duc ca nu imi place cine stie ce. Mai mult m-as duce sa vad decorurile =))) ca acolo e scenografie din aia faina. Si am vazut pe fb o Medee in Spania de statea matza-n coada... I-ai cerut nrul lui Andrew?  

     

    Eu ma gandesc daca ma pun in ziua spectacolului la rand la casa de bilete poate renunta unul la Oedip-ul de la Bulandra sambata =)) la Tatal am prins bilet ca a renuntat cineva cu doua zile inainte....dar nu stiu...distributia mi se pare un pic cam fortata la Oedipul de sambata.... ii stiu pe majoritatea din alte spectacole si au energii atat de diferite. poate astept  cronica de dupa si vad in ianuarie.. ma mai razgandesc de vreo trei ori pana sambata 

     

    ma mai tenteaza sa vad Agnes aleasa lui Dumnezeu de la Nottara e vechi spect asa ca gasesc sigur loc 

    E superb, da. Anul trecut in iarna am vazut Lohengrin la ONB =P~ 

    Da, asa cred, vad ca experimenteaza tot felul. Multumesc pentru recomandare, am notat Femeia Marii. Si pentru recomandarea de carte!

    Nu, clar nu, insa nu ma asteptam sa vina la un spectacol la ONB.

    Mult succes sa prinzi un loc!

    • Like 2

  9. Da, in cateva minute se dau... de acord, sunt enorm de multe spectacole bune.

    Nu eram pe grup, dar am intrat chiar acum, merci frumos!

     

    A, ce am mai vazut relativ recent, pe la final de octombrie, Anomalia, de la Teatrul Marin Sorescu. N-a fost rau, dar putin cam... eclectic si fragmentat. Finalul e insa un plus.

     

    Eu ce as vrea sa vad mult de tot e Faustul lui Purcarete. Am auzit atatea de bine... recent am fost la opera la Faust si varianta de opera mi-a placut mult. A, era Andrew Tate in primul rand la spectacol :)))

     

    La teatru nu am mai luat/prins bilete pentru perioada urmatoare, am prins unul pe 21 decembrie, insa tot la opera, la Oedip.

    • Like 2

  10. 22 minutes ago, Maeve. said:

    direct la premiera

     

    esti boss

    Nu stiu cum am reusit sa prind bilet, cred ca doar norocul m-a ajutat :))

    La Afrim nu am mai avut, de la Repetitie pentru o lume mai buna incoace nu am mai prins nimic (sunt si alte spectacole din urma care au mai avut reprezentatii si tot nu am prins bilet - Seaside stories, Ierbar etc).

    • Like 2

  11. Napoleon și Jeanne du Barry, ambele la cinema.

    Cronologic trebuia sa incep invers, cu Jeanne du Barry, dar Napoleon poate fi numai primul... si il asteptam de foarte mult timp.

    Bun, Napoleon: mi-a placut mult, scene memorabile, scenografie de vis si la final am lacrimat putin (deci si emotionant). Dar trebuie privit si tratat strict artistic.

    Realist si istoric vorbind, filmul incearca sa ne arate un Napoleon caricatural pe alocuri, destul de mic dpdv al prestantei, fara mari merite, mai degraba conjuncturale, pus mare accent si pe niste falsuri istorice in ce il priveste, dezamagitoare ignoranta lui Ridley Scott in chestiuni istorice si mai ales grotesca incercarea lui de minimalizare a lui Napoleon. Nu stiu de ce ne e greu sa recunoastem ca in decursul istoriei au existat si supraoameni. Extrem de putini, dar au existat. El a fost unul dintre ei, probabil cel mai mare si mai luminat conducator pe care l-a avut lumea asta. Multa lume vorbeste de grandomanie si tiranie, dar uita ca tiranii erau ghilotinati acolo - ori el a fost EXTREM de iubit de popor si pe timpul vietii, si dupa moarte si va fi vesnic - si uita ca mare parte din razboaiele purtate de el au fost declansate de coalitii contra Frantei, care era amenintata din toate partile si despicata in interior. In fine, m-am descarcat acum putin.

    Jeanne du Barry: puțin lent la început, dar bun și frumos - de la prestațiile actorilor la scenografie, ținute, coloana sonoră, emoție transmisă. A, iar Depp are o pronuntie excelenta in franceza (poate a mai prins cate ceva de pe cand era cu Vanessa Paradis :o:). Recomand.

    • Like 2

  12. 7 hours ago, Fiero said:

    Eu mulțumesc! :) Și eu mă bucur enorm. Cu tine am fost eu însămi, asta pentru că am simțit o conexiune extraordinară între noi, iar așa ceva nu mi se întâmplă decât foarte, foarte rar.

    Nici mie nu îmi place deloc să gatesc, aveam același sentiment, de epuizare, dar cum sunt nevoită să gătesc zilnic, chiar și de mai multe ori pe zi, am învățat să o iau ca pe un dat. Și a funcționat. :) Culmea e că gătesc și bine, poate și pentru că sunt foarte mofturoasa. 

    Cu drag, și eu tot eu insumi :notworthy:

    Probabil așa voi proceda și eu la un moment dat, dar deocamdată imi ocup atat de mult timpul cu proiecte/alte activitati in afara serviciului, incat nu mai ramane energie si nici cine stie ce timp, ma si misc foarte greu in bucatarie (si nici nu mi-a iesit pana acum mai nimic gustos).

     

    O, vad ca au fost reparate si emoticoanele!

    • Like 1

  13. 5 hours ago, Fiero said:

    Credeam că a murit. Cui mă mai puteam eu lăuda că l-am întâlnit pe King? Să vă spun cum a fost? Fix așa cum mi-l imaginam, e un om excepțional. :) 

    Ma bucur asa mult ca am reusit sa ne vedem ^_^

    Multumesc mult! Nuuu, tu esti un om exceptional!

    • Like 2
×