Sari la conținut
Forum Roportal

DORO

Full Members
  • Număr conținut

    449
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de DORO


  1. iarta-ma ca ma enervez, n-are nimic de-a face cu tine, dar de cite ori aud asta imi creste tensiunea.

    eu sint de parere ca imaginea e ultimul lucru care trebuie sa ne preocupe.[...]

    Din pacate, traim intr-o lume care incepe sa nu mai creada in simboluri

    Nici o problema... e Ok sa nu ai aceeasi opinie... noi doar dezbatem, ca in rest suntem doar pioni pe tabla de sah a politicienilor... nu depinde de noi pe ce patratel suntem mutati :haha:

    Ai dreptate, imaginea si realitatea ar trebui sa mearga in paralel, sa existe un echilibru perfect intre ele; dar aceasta situatie reprezinta IDEALUL... nici o tara, indiferent care, nu a ajuns la acest ideal... adica imaginea ar trebui sa fie intotdeauna MACAR egala si nu sub realitate !!

    De ce am zis ca trebuie sa fim atenti la imagine ? Simplu ! Uita-te cum e reprezentata Romania in exterior: avem copii orfani care stau prin canale, SIDA e peste tot unde mergi, in casele de copii domina mizeria si nepasarea, romanii care pleaca afara doar la furat si jefuit se gandesc, etc.; sa-ti aduc aminte de Italia sau Spania, unde ziarele au scris tot felul de porcarii despre noi ?

    Altceva, poate mai lipsit de importanta ca si celelalte: pe net, incearca sa cumperi pe site-urile oficiale tricouri sau echipament original al echipelor nationale (ca suntem destul de celebri acum la fotbal, ar fi un plus pentru a face reclama pozitiva tarii!); gasesti echipe nationale de prin Africa sau Oceania, in schimb... iti ramane sa mergi sa cumperi "chinezarii" de prin piata... ce facem cu cei care nu le pot procura nici pe alea, romani aflati prea departe de tara (cazul meu) ?

    Turismul ? Aici balanta cade TOTAL in favoarea imaginii(intr-un fel, normal), ca in realitate... gasesti camere de hotel pe litoral la preturi enorme si conditii... de un sfert de stea, dac-ar fi sa le dam calificativ ! Deci, imaginea cade sub realitate (vorbind in general, pentru ca sunt si locuri super!) si... bye,bye, business !

    La fel se-ntampla si in cazul circului lui vc... nu ne putem permite ca imaginea tarii (mai ales in politica) sa cada sub realitate, mai ales acum, cand incepem sa impartim carti de vizita prin Europa...

    Cam la asta m-am referit eu, fara suparare... :lol2: scuze de repetarea cuvintelor "imagine" si "realitate" :lol2:


  2. Pai bine mai zoro ... vad ca numai pe Vadim il critici ... da ce s-a petrecut cu raportul in sine nu ai numic de spus !?

    Aditza baiete... nu te mai agita degeaba si citeste mai bine ce-am scris (pe scurt,ce-i drept), am facut referire la raport :doh:

     

    Un produs si un beneficiar al comunismului sa condamne comunismul si sa doarma linistit !!? mascarici si fatarnici d'astia ne conduc tara de la revolutie incoace ... si numai doua trei generatii sa treaca si doar copii nostri pot spune ca au scapat de comunism ...

     

    Tu te legi de Vadim ca urla si zbiara prin parlament si iti face tara de ras ... da de de chinezi sau japonezi care isi impart pumni pe acolo nu zici nimik? pai nici nu ai ce spune ca aia is cu mult inaintea noastra !!

    N-are importanta... e reprezentantul Romaniei... ca a fost beneficiar al comunismului; pai sunt o treime din tara (daca nu mai mult) care au fost la fel; pe cine crezi ca intereseaza de persoana lui base din afara ? Ei citesc sau asculta raportul presedintelui, mai vizioneaza un circ cu clowni si gata... Noi de imagine ducem lipsa in afara si tocmai aici trebuie sa lucram din greu...

    Ca de imbecilitati de genul Wc tudor nu avem nevoie...

    Pai daca tu te multumesti cu faptul ca asa ceva se-ntampla prin China sau Japonia... no comment; de-aia o ducem noi asa bine, ne multumim cu "lasa, mai rau sa nu fie!" si continuam sa calcam in r****t in continuare... ca-i mai bine, decat sa inoti in el !

     

     

    M'da ... si problema e ca in parlament, guvern, presedentie, e plin de comunisti !! ~ recunoaste cineva? ~ ia cineva masuri ?

    ... in cazu asta ce mai conteaza ce spune X sau Y sau ce cred altii ??

    Plin de comunisti... parca-l aud pe wct... comunismul e rasuflat demult, mai ales la noi; acum e folosit pentru impins si dat din coate sa se ajunga la putere, primul lucru cand se vrea a da la o parte pe cineva din lupta politica e sa-l condamni ca e comunist ! Si sa urli tare, sa fii auzit de opincari sa te si creada !!

    Sunt alte timpuri si alte probleme de rezolvat, nu e timp de pierdut cu asa ceva...

    Inca o idee: nu-l simpatizez deloc pe base... dar e presedintele tarii, ales democratic ! asta conteaza in exterior si nu stiu ce om politic aflat in Parlament crede ca e potrivit sa strigi in gura mare pe holuri "m-am saturat de betzivul asta !" doar Pfaizer asta de vadim e in stare de asa ceva!


  3. tu chiar ai impresia ca suntem un popor de tampiti care l'am alege pe vadim?? :cheer:

    Eu am impresia ca, tinand cont de procentul pe care l-a obtinut la precedentele alegeri, numarul mare de "tampiti" pe care-l are in acest prm (chiar sunt surprins ca acest Mickey Mouse are loc in Parlamentul Romaniei !), lipsa de prea multe solutii si altele, pot fi un semnal de ingrijorare in acest sens...

    Personal, nu-i dau sanse prea mari la viitoarele alegeri, dar... inca are adepti care-i incurajeaza purtarea sa... OK, fiecare are dreptul sa aleaga pe cina vrea, insa aici e vorba si de imaginea proasta pe care o da Romaniei; as dori ca acea parte a romanilor sa realizeze ca partidul-mascarici nu merita nici macar un scaun in Parlament iar locul nebunului din fruntea sa e... la nebuni!! nu acolo unde se iau hotarari importante pentru tara !! :cry:


  4. pai altii s'au luat si la bataie, prin alte tari... ce importanta are?? si nu ma intereseaza parerile personale ci doar cele oficiale. :o:

    Daca tu crezi ca nu are importanta... asta e... e opinia ta...

    Dupa mine, e un semn de ingrijorare, poate chiar varianta venirii unui vadim sau becali la conducerea tarii :cheer: devine o realitate... una sumbra, care ne va narui tot ce s-a construit pana acum... daca nici asta nu are importanta pentru tine, ma rog... e punctul tau de vedere si il respect... :cry:

    Ce credeti despre reactia pe care au avut-o astazi o parte dintre parlamentarii romani?

    Este normala.

     

    Poate fi luata ca un semn al democratiei?

    Da. Intr-un parlament democratic este normal sa se intample si asa. Sunt, intr-adevar, reactii interesante, dar firesti. (Anca Simina)

    Deci... ai fi vrut sa-l vezi razand tinandu-se de burta la acest interviu ? Politica nu-ti permite sa iti exprimi parerile tale personale (care pot determina unele dintre deciziile viitoare)... e vorba despre ceea ce, de multe ori, Basescu uita...


  5. ce spui tu aici? Poate nu ai fost prea atent... Suntem prima tara care condamnam public regimul comunist... declaratiile oficiale ale strainilor sunt de APRECIERE la adresa noastra.

    Atent ? Pai ma mir ca ai auzit ce a zis presedintele... poate doar daca citesti discursul in ziare...

    In privinta ideii acestui raport nu am obiectii... bine ai zis: declaratii OFICIALE... ca la parerile personale... doar daca esti mort poti sa ramai indiferent la acele scene de idiotenie facute de prm; nu uita ca au fost in plenul parlamentului !!! Daca erau pe scena teatrului Tzandarica, mai mergea... sunt cei care ne hotarasc prezentul si viitorul ! Ce poate fi mai rau de asta ?

    Era mai potrivit daca le ziceau invitatilor straini ca defapt a fost o piesa de teatru... sau au nimerit din greseala la sanatoriul de idei...


  6. Macalaca mulge vaca! :P si-s mandra!

    Pai bine ca acum nu mai e ca inainte de 89 "Mocirlaca" :cheer:

    Fratele meu sta tot pe acolo... unde tramvaiul face curba catre "Voinicilor"... zona fain, linistita... aveam multe drumuri pe la blocurile de la Mioritza si... am lucrat pe la Cetate ! :cry: :o:


  7. Nici unul dintre cei implicati in acest circ nu-mi este simpatic (mai ales WC tudor! :cheer: ) dar este ceva tipic atmosferei politice create in Romania: parlament plin de specii duse cu pluta... ne miram ca legile trec atat de greoi de aceste adunari infecte :o: doar cand e vorba de salariile sau beneficiile lor... cat ai clipi, la foc automat ! Intre timp, pensionarii mor la cozile pentru medicamentele vitale sau la platirea taxelor catre stat !!! Va dati seama ce au gandit acei invitati straini la vederea circului initiat de pupatorul in *** al sotilor ceausescu... Ma-ntreb cat va mai trebui sa ne suporte urechile cretinitatile acestui clown pana il baga in camasa de fortza ! Ce se intampla daca altcineva debita porcarii din astea ?

    Defapt... daca va fi ales ca presedinte... e clar ca asistam la sfarsitul lumii :cry:


  8. merci ca in sfarsit!!!!!!!!!!!!!!! mi-a raspuns cineva!!!!!!!!!!!! Dar tu nu mai esti aici....deci tot singurica.......

    Si nu ma baga in aceeasi oala cu cei care sparg coduri NASA! .........as vrea eu..... :) (sa am mintea lui!)

    Pai... pe net... ce mi-e Arad - Aradul Nou sau Arad - Detroit... aceeasi distanta !!! ;)

    Prin ce zona stai, monel ? :)


  9. DOROOOOO!!!! ;)

    Nu au ramas planuri! Le-am concretizat. De doua ori pana acum. Acum vb de revelion si de o alta intalnire in martie! Poate poate vii si tu... :crazy:

    Ariana ! Ce placere sa te reintalnesc !!! :friends:

    Da, e super ca ati fost hotarati !!

    As vrea eu... nici macar nu stiu cum sa ajung anul viitor sa-mi vad parintii... greu cu concediile la astia! :no:

    Poate cand voi avea intalnirea de la liceu...


  10. Si cum asa de chiar foarte rar pe la noi!

    incepusem sa ma ingrijorez......

    Busy in ultimul timp... cam rar pe net ;)

     

     

    pentru noi...astia....mai noi...

    cine e Doro? :crazy:

    Un prieten vechi al roportalului... incantat de cunostinta, Angel ! :friends:


  11. buna eu si logodnicul meu vrem sa ne casatorim,el este militar marin si deja am inceput actele si am angajat si un avocat,insa am cateva nelamurir as fi recunoscatoare cui mar pute ajuta.in primul rand as dori sa imi zica cineva ce acte o sa imi trebuiasca la interviu si daca trebuiesc traduse,cam in cat timp o sa fie interviul de la sosirea actelor in romania,si orice sfat care puteti sa mil dati miar fi de mare folos.si apropo eu nu am nici propietate pe numele meu nici bani in cont e asta un dezavantaj?

    multumesc

    irinutza... sa ai grija cu acesti "marines"... procentul celor ce au viata de familie normala e destul de redus... daca mai si pleaca prin Iraq, la intoarcere, sunt complet schimbati... nu cunosc date despre actele de care ai nevoie, dar sa ai grija cu cine te iei, chiar daca prin aceasta casatorie ajungi aici, in SUA... Stiu ca e valabil pentru toate relatiile norocul, dar, in asemenea cazuri, mai ales dupa inceperea razboaielor din Iraq si Afganistan, nici nu vreau sa-ti descriu unele cazuri in care se produc adevarate tragedii la intoarcerea lor in tara... psihologii au mult de lucru cu ei si, in majoritatea cazurilor, sunt neputinciosi sau e prea tarziu...

    Oricum, succes !!!! :spiteful:


  12. Salut!

    Eu sunt din Chishinau. ASh vrea sa aflu tot ce credeti voi, romanii de peste Prut despre comunismul din Moldova, shi in general despre noi, moldovenii. VA rog foarte mult, chiar vrem sa shtim ce credeti voi.

    Va promit ca in aproximativ o saptamana va spun shi eu ce credem noi despre comunism. O sa fie interesant!

    Parerea noastra despre comunism... cred ca la majoritatea le sta in gat doar cand citesc acest cuvant... de obicei se impaca bine cu: saracia lucie, indobitocirea multimii, ipocrizie, oameni cu 2 clase pusi pe functii inalte, mizerie, etc. Cred ca a fost destul...

    Despre voi, acea parte care simtiti ca sunteti romani, de la mine, tot respectul... din pacate a trebuit sa treceti prin mai multe greutati decat noi si s-a vazut rezultatul... la fel cum se vede diferentele dintre Romania si celelalte tari din Europa; tot timpul am avut sacalii care ne-au muscat de unde au vrut, am mai avut si viermisorii proprii care au supt si sug in continuare din resursele tarii, deci... greu sa inaintezi in asemenea conditii...

    Sa nu mai vorbim de enormul deserviciu adus de problemele din Transnistria, oameni ucisi in acele lupte (si cu ce rezultate?!), rani vizibile si, si mai grav, in suflete... ele se vor transmite din generatie in generatie, sunt convins :spiteful:

    Poate si de aceea alegerea variantei comuniste... intr-un fel, disperata; lipsa solutiilor... cam asa ceva va fi poate si la noi... sa nu va mirati sa vedeti in viitor presedinte al Romaniei un becali sau vadim; nimic mai bun decat ceea ce aveti voi acum; un nebun de legat sau un analfabet (grea alegere, nu?); de ce crezi ca au obtinut atatea procente in alegeri PMR ?

    In rest, din partea mea, numai bine si sper sa scapati in viitor de aceasta plaga deschisa numita :yahoo: comunism; stim ce inseamna si nu dorim nimanui viata in asemenea conditii... e trist, foarte trist ce se-ntampla cu voi !


  13. :yahoo:-->

    QUOTE(bruttus 8 @ Nov 28 2006, 05:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>

    salut sunt nou venit printre voi, si vreau sa imi dau si eu cu pererea[...]

    Pareri ar fi la fel de multe si diferite cati suntem, sunt de-acord cu asta...

    Sunt locuri diferite, situatii diferite, etc.

    Un lucru de care sunt convins e ca in proportie de 50% conteaza norocul... asta e parerea mea... restul de 50% trebuie sa-l umpli cu munca (fizica sau nu), multa vointa si foarte multa rabdare si restul, depinde de situatia data...

    Sunt destui cei care se realizeaza si in Romania si nu au fost impinsi de nimeni... dar cam putini, comparativ cu sansele de afara.

    Sper ca totul se va-mbunatati in Romania si chiar se vede ca, odata cu schimbul de generatii, mentalitatile se schimba... vizitez Romania o data la 2-3 ani si pot zice ca se vede multa schimbare in bine, stiu ca le pot vedea mai clar decat cei de acolo sau decat cei care merg mai des...

    Ce mai pot zice... sa te gandesti bine pe ce drum pornesti si, inca ceva foarte important: dupa ce faci o alegere (oricare ar fi) sa nu-ti para rau de nimic ! Doar asa vei fi mai increzator in propriile-ti puteri ! Succes !


  14. O intrebare pentru posesorii de masini de productie US.

    Este adevarat ca instalatia electrica la aceste masini este cu polaritate inversa fata de cele europene? Adica plusul este legat la masa.

    Am auzit chestia asta de la cineva si vreau s-o verific.

    libra... spune-i acelui "cineva" ca e dobitoc... sau incearca sa te verifice cat de credul esti...


  15. Depinde de diferenta dintre pozele de aici si realitate... daca sunt idem, am o parere buna, e frumoasa ca design !

    Dar... ceva imi zice ca diferentele sunt mari, ma uit la faruri, bord, sau jenti si am o retinere in a crede ca asta e ceea ce vei intalni la dealer! :offtopic:


  16. O snigura chestie, chiar daca s-a construit in prostie, dar macar s-au construit apartamente.

    Mda... mare dreptate ai ! de-aia s-au si prabusit ca si cartile de joc la cutremurul din '77... :fool: Sa ne mai gandim si la Turcia nu demult, unde blocurile sunt aproape la fel... betoane, betoane si iar betoane ! Stiai de marea idee a bucatariilor comune ? Erau deja incepute lucrarile !

    Ma rog... oricum, deja a devenit un stas afirmatia asta, poate si din alte cauze...

     

    Mi-aduc aminte cum, inainte de Craciun, se intampla sa aduca la cofetarii portocale... dar trebuia sa cumperi si peste oceanic imputit ! Sa-ti faci abonament la "Sportul" trebuia sa-ti faci si la "Scanteia" si la "Scanteia Tineretului" !!!! WC-urile erau pline de pagini din ele... la alimentara cele mai gasite produse erau maturile !

    Mai tineti minte de revelion, copilasul de 3 ani care reprezenta noul an si lauda realizarile tovarasului, partidului si indicatorii de plan ? sau ii zicea tilurile academice ale analfabetei de nevasta-sa ?

    Dar cand ascultam Metronomul de la Europa Libera ascunzandu-ne sa nu ne auda vecinii ?

    Poza nenorocitului era peste tot! Oricine avea niste rezultate la sport sau invatatura, multumea "conditiilor asigurate"... pana si Nadia a trebuit s-o faca dupa Montreal ! Sau Steaua dupa Sevilla, cand au avut intalnirea cu ceau, care incerca sa le dea indicatii pretioase ptr. viitor :offtopic: exemplele pot continua...

    Cine plange la mormantul lor sunt cei care taiau frunze la caini toata ziua, erau platiti, primeau alimente si mici atentii pe sub mana si n-au avut pe nimeni din familie luati in dubita...

    Si acum imi suna-n cap cantecele de lauda pe care le cantam cand mergeam la masa in armata... juramantul de credinta comandantului suprem... frica de ofiterul C.I. sau de ofiterii cu propaganda(PCR sau UTC)...

    Mai imi aduc aminte si de senilul de vadim.... Scanteia avea tot timpul pe prima pagina versuri de "marire" si lauda celui mai iubit fiu al poporului, ctitorul epocii de aur, s.a.m.d. :o: Bleah !! Mi-e scarba de acei ani !!

×