Sari la conținut
Forum Roportal

Stu'

Gold Member
  • Număr conținut

    14367
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    50

Orice postat de Stu'

  1. Haideti sa vedem. Are dreptate Selly?
  2. Stu'

    Petitie: Poporul decide!

    Daca te-ai saturat sa vezi cum se voteaza legi obscure fara sa ai un cuvant de spus, semneaza petitia de mai jos pentru a putea respinge pe viitor legi asemanatoare cu ,,pensiile speciale''! Participa si apara democratia! Votul tau nu conteaza DOAR o data la 4 ani. https://petitieonline.net/petitie/29145151 Pentru cine doreste, petitia are si pagina de facebook : ,, Petitie:Poporul decide''
  3. Ordinea mondiala din punct de vedere a organizarii societatii. Nu vreau sa folosesc cuvinte mari precum ,,incalzirea globala'', ,,resurse limitate'' sau ,,criza economica cronica''. Constat doar ca, si nu sunt sigura, ca asa nu mai functioneaza. Societatea. In ultimii 50 de ani populatia s-a marit cel putin de trei ori, stratul de ozon a scazut drastic, crizele politice si financiare au acaparat linistea si bunastarea chiar si celor mai bine situate tari din occident. China se revarsa, polituca e tot mai ineficienta, coruptia creste si face loc dezastrelor. Prin urmare, avem nevoie sa analizam care ne sunt sansele de schimbare, de eficientizare dpdv al sustenabilitatii a ceea ce inca avem. Sa vorbim despre solutii si sa nu ne mai lasam intimidati de posibile conspiratii mondiale. Schimbarea incepe de jos - adevar general valabil. Ce e de facut, asadar? Revin si eu cu ideile mele mai tarziu.
  4. Stu'

    CHAT PART 10

    Va doresc un Craciun asa cum aveti voi nevoie sa aveti!
  5. Stu'

    CHAT PART 10

    Va doresc un Craciun asa cum aveti voi nevoie sa aveti!
  6. Stu'

    Evitati cuvintele DA si NU

    niciodata e toamna anotimpul tau preferat?
  7. Stu'

    Modifică o literă

    canid
  8. Vri, tu stii ca eu nu sunt atat de sensibila, dar asta nu inseamna sa tac atunci cand ma deranjeaza atitudinea ta. Poti alege sa fii mai atent pe viitor sau poti alege sa nu iti pese, nu m-am suparat pe tine, doar am fost sincera. Apoi, te rog nu mai insista ca eu nu inteleg sau eu nu ,,cred'' in teoria evolutiei. Nicaieri nu am spus acest lucru. Sunt constienta de argumentele evolutioniste si de cercetarile in domeniu, dar asta nu inseamna ca viziunea mea asupra evolutiei nu poate fi mai completa si nu poate include asa zise involutii spontane ( app de mutatiile spontane sunt considerate ca o eroare genetica, deci nu cu sens evolutiv - desi nu exista dovezi in acest sens, daca ma intrebi pe mine, e doar o presupunere in lipsa unor ,,mobile'' identificate) dar nu dosr spontane. E posibil ca natura sa isi faca multe calcule premeditate , chiar daca noi le vedem doar pe cele ,,imediate'' si exacerbam cauza unui fenotip. Ca sa te linistesc, te asigur ca iau aceasta facultate in foarte serios, chiar daca e la ID- fac practica in 3 locuri per semestru, nu doar in unul, merg eu insami la terapie si, fara sa fi vrut, am obtinut bursa de merit de la inceput ( asa fac cei de la UBB, considera ca si cei de la ID sunt stimulati de burse onorifice, chiar daca nu au valoare mare dpdv financiar). Nu am de gand sa promovez pseudostiinta,- am istoric in cercetarea din stiintele reale! , dar daca sistemul bio-psiho-social nu raspunde la toate intrebarile, ar fi ignorant din partea mea sa nu ii intrevad o ,,cuantica'' in completare. Nu, nu propun ca altii sistemul bio-psiho-social-spiritual, ci mai degraba pot accepta ca este un sistem bio-psiho-social-cuantic care inca e departe de a fi cercetat, dar epigenetica poate fi deja un raspuns ca el se manifesta si nu tine cont de concluziile pe care le legam noi atunci cand limitam sistemul la cauze simple si aparente. Repet, sistemul e inclus intr-un tablou mai mare, asta nu inseamna ca e fals, dar nici nu aduce garantia ca e suficient sau perfect interpretat in ansamblu macro. Am mentionat de bursa, pentru ca imi apara viziunea asupra psihologiei in fata stereotipurilor de genul celui caruia vrei sa ma supui tu. Invat, inteleg, dar nu ma supun. Gandesc critic.
  9. Fie aici lumea mea de pe Roportal. Am sa postez ce imi trece mie prin cap si care doreste.. intervine. Acest topic nu ma obliga sa raspund la nimic din ce nu vreau. E un fel de 'acum la moment' al meu si al celor care vor sa impartaseasca momentele lor cu mine si permite dezbateri pe diverse tematici. Hai, noroc! ps: Fiero, eu consider ca nici neurologii, nici ceilalti oameni de stiinta nu au toate ipotezele la indemana, dar atunci cand trag niste concluzii, uita ca pornesc de la niste conventii bine delimitate si dezvolta legi de caracter general - or asta in viziunea mea nu este stiinta, ci tot un fel de credinta mascata.
  10. dinozaurii nu au mai trait, dar alte animale au trait, au supravietuit, s-au adaptat in continuare! app, psihologia e stiinta umanista, nu exacta, iar evolutia este acceptata limitat, adica acolo unde sunt dovezi, intre limitele (a, b). Exista argumente evolutioniste, nu adevaruri evolutioniste. Asa cum exista argumente neurostiintifice. Argumente, nu adevaruri. Inca nu stie nimeni 100% cert ce este psihicul uman, iar daca nu ma crezi pe mine, poate il crezi pe rectorul de la departamentul de psihologie cognitiva - si el a spus-o! sau pe proful de la genetica, sa iti spuna el cum a revolutionat neuroplasticitatea dar mai ales epigenetica domeniul lui! psihologia e stiinta umanista, iar biologia nu are ca teorie strict teoria evolutionista asa cum a fost ea definita de darwin. a devenit mai toleranta intre timp. faptul ca dinozaurii nu s-au mai putut adapta la mediu le arata o limita de adaptabilitate la mediu, dar nu spune de ce au ajuna sa aiba acea limita, ce s-a intamplat cu adn ul lor. nu imi place deloc cum te-ai legat de faptul ca urmez in prezent facultatea de psihologie. dar deloc.
  11. Eu nu inteleg, Vri, de ce evolutia si involutia nu pot co-exista. O specie x a involuat pana la extinctie. Cum suna sa spui ca e evoluat pana la extinctie? Da, e o involutie mai complexa, o rezultanta care nu se vede asa usor, decat daca privesti per ansamblu. Evolutia implica adaptare mai buna. Dar daca adaptarea e a universului, la nivel macro, poate asta implica in proces aparitia involutiilor la nivel micro a unor specii care nu mai ajuta universul spre evolutie...din contra, ii pune piedici.
  12. Stu'

    Sa aproximam in procente

    80% cunosti oameni noi
  13. Stu'

    Evitati cuvintele DA si NU

    daca ar fi asa, ar trebui sa mai fie demagogi? libertatea inseamna responsabilitate?
  14. Stu'

    De ce? (intrebari stresante)

    poate e cazul sa iti identifici nevoile prezente ( ele se schimba in timp) si sa iti reactualizezi prioritatile.. de ce rezistenta de schimbare e atat de mare la unii oameni?
  15. Stu'

    Acu la moment

    ajuta sa mi se spuna ca nu sunt singura fricoasa la capitolul asta. teoretic stiu ca nu-s, dar mna...ajuta. inca nu mi-am facut programare. dar azi imi fac. tic tac tic tac
  16. Stu'

    Acu la moment

    eu am prieteni stomatologi, dar nu ma duc la ei. bai, recunosc, ce pana mea, am fost traumatizata de mica de dentisti care nu foloseau anestezie, ca mna, se gasea greu sau nu era atat de ,,sanatos''. La detartraj suport pe juma de gura, pe aialalta trebuie anestezie si la mine, nu se poate altfel. da amu' imi e frica pentru ca tare am impresia ca am o carie sau o infectie, ceva, sub o plomba mai veche. nimic nu se vede, dar de durut doare, in pana mea. sunt tare ciufuta de 2 zile doar pentru asta :))))))) multumesc pentru incurajare, apreciez.
  17. Stu'

    Sa aproximam in procente

    90% te-ai ,,acrit'' odata cu varsta
  18. Stu'

    Acu la moment

    sunt iapa batrana in toata regula si tot ma angoaseaza al naibii un mers la dentist.
  19. Vri, de ce nu am putea numi boala ca fiind involutie la nivel micro? De ce nu am putea numi involutie atunci cand un om cu un stil de viata sedentar isi modifica ADN ul in asa fel incat il da mai departe mai putin avantajos din punct de vedere al arderilor urmasilor sai? de ce existenta unor involutii micro ar anihila evolutia la nivel macro, asta nu inteleg eu. si de ce nu pot co-exista cele doua, asa cum, intunericul apare in lipsa luminii, boala poate aparea in lipsa unui stil de viata sanogen...ok, nu orice boala, dar sper ca intelegi ce vreau sa spun - cele care ar putes fi prevenite.
  20. dar nu inteleg cum poti spune ca involutia nu exista? tu te refereai la toti, ca un intreg, eu te-am rugat sa stai putin cu analiza la nivel micro, individual. ok, lumea, universul nu poate decat evolua...ca o rezultanta, daca bine inteleg perspectiva ta, evolutia asta, asa cum o vezi tu, ridicandu-se in afara cobceptului de pozitiv sau negativ - dar individual, se intampla la fel? un om care devine criminal se poate spune ca nu involueaza? atunci cum evolueaza diferit fata de unul care devine erou, salveaza copiii orfani sau ceva? raspunde la asta sa inteleg mai bine cum vezi tu ce eu, se pare, vad si inteleg diferit.
  21. pai era vorba de evolutie si...stagnare sau involutie ce mi-ai dat tu...ce legatura are cu ce te-am intrebat eu, Vri?
  22. Stu'

    De ce? (intrebari stresante)

    pentru ne umanizeaza de ce e atat bun vinul?
×