Sari la conținut
Forum Roportal

4 sfaturi pentru a vă păstra piscina curată

enrique00a

248 citiri

Dacă aveți o piscină în grădină, știți că aceasta trebuie întreținută constant pentru a vă asigura că vă puteți bucura în continuare de o apă frumoasă, limpede și sigură. Cu toate acestea, importanța păstrării curățeniei unei piscine este adesea subestimată și sunt multe lucruri implicate în menținerea unei piscine în condiții optime.

 

Pentru a face această sarcină poate puțin mai ușoară, am adunat câteva sfaturi pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, nu toate sfaturile se vor aplica fiecărei piscine, piscinele mari necesită un regim ușor diferit față de piscinele mai mici.

1. Măsurați întotdeauna valoarea pH-ului din piscina dumneavoastră

Valoarea pH-ului măsoară aciditatea apei de înot. În principiu, cu cât valoarea pH-ului este mai mică, cu atât mai bună este dezinfecția piscinei dumneavoastră, dar valoarea trebuie să rămână sănătoasă și pentru pielea dumneavoastră. Valoarea ideală a pH-ului apei de înot este cuprinsă între 7,2 și 7,6. La o valoare de 7,0, apa este neutră; la o valoare mai mare, apa este bazică, iar la o valoare mai mică, apa este acidă.

 

Valoarea pH-ului piscinei dumneavoastră este relativ ușor de verificat cu ajutorul benzilor de testare. Culorile de pe o astfel de bandă indică dacă valorile sunt corecte sau nu. Dacă vedeți că valoarea pH-ului este prea mare, înseamnă că pot apărea formarea de alge și depuneri de calcar. În plus, o valoare ridicată a pH-ului este nesănătoasă pentru ochi și piele. Va trebui atunci să adăugați pH minus pentru a reduce valoarea pH-ului.

 

O valoare prea scăzută a pH-ului este dăunătoare pentru sănătate și piele. De exemplu, puteți suferi de iritații ale ochilor și ale membranelor mucoase. Pentru a reduce echilibrul, puteți adăuga pH-plus în apă. O valoare corectă a pH-ului este foarte importantă și poate preveni diverse probleme. Așadar, ar trebui să vă verificați periodic piscina cu ajutorul benzilor de testare și să citiți instrucțiunile care sunt furnizate împreună cu crescătoarele și reductoarele de pH.

2. Gândiți-vă cu atenție la locul în care vă amplasați piscina

Cum stabiliți exact unde ar trebui să vă amplasați piscina? Este pentru că există suficient spațiu sau pur și simplu pentru că piscina a fost întotdeauna acolo?

Comanda online piscine EMAG

Locația pe care o alegeți este importantă și pentru curățarea piscinei dumneavoastră. De exemplu, nu vă plasați piscina sub sau lângă un copac mare. Tot ceea ce cade din copac ajunge în piscina dumneavoastră. Așadar, încercați să amplasați piscina într-un mediu cât mai aerisit, unde există adesea mai mult soare, ceea ce face ca înotul să fie mai plăcut.

3. Acoperiți piscina atunci când nu este folosită

Cel mai important sfat pe care vi-l putem da este să vă acoperiți piscina atunci când nu o folosiți. Făcând acest lucru, puteți preveni multe probleme, nu intră în apă murdărie precum frunze și insecte. De asemenea, protejați materialul piscinei cu o copertă.

4. Folosiți doar apă de la robinet pentru a umple piscina

Este întotdeauna cel mai sigur să folosiți apă de la robinet pentru a umple piscine. Apa din fântână sau apa subterană poate conține minerale sau alte substanțe. Dacă aceste alte substanțe sau minerale intră în contact cu clorul, ele se pot amesteca cu apa, provocând decolorarea acesteia.

 


×