Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    11991

Cum să vă încurajați copiii să coloreze

enrique00a

235 citiri

Atât de des, copiii nu au expunerea la creioane și la planșe de colorat care este necesară pentru dezvoltarea abilităților motorii fine sau a abilităților motorii vizuale. Predarea abilităților de colorat nu este pur și simplu ceva la care părinții se gândesc. Haideți să defalcăm abilitățile de colorat în funcție de vârstă și să abordăm sfaturi specifice pentru a-i învăța pe copii să coloreze.

 

Coloratul este o parte atât de importantă a copilăriei și a creșterii. Există multe beneficii ale coloratului ca instrument pentru dezvoltarea abilităților. Coloratul pe planșe de colorat dezvoltă puterea mâinilor, abilitățile de percepție vizuală și precizia de prindere. Este prima dată când mulți dintre noi își exprimă creativitatea și produc ceva de care sunt mândri. Stimulează încrederea, dezvoltă înțelegerea cauzei și a efectului și crește durata de atenție.

 

Coloratul este, de asemenea, o etapă importantă în dezvoltarea copilului. Știați că desenatul este, de asemenea, o parte integrantă a multor abilități ale copilăriei timpurii, cum ar fi dezvoltarea pre-scrierii, abilitățile motorii fine și raționamentul spațial?

 

Coloratul poate fi dificil pentru copii. De multe ori, vedem copii care refuză să coloreze. Alteori, dăm peste copii care preferă markerele în locul creionului. Există motive pentru aceste dificultăți, care au sens din punct de vedere al dezvoltării. Să aruncăm o privire la motivele pentru care copiii urăsc să coloreze:

 

      A colora este greu

      Îi dor mâinile

      Coloratul face ca mâinile copilului să fie obosite

      Copilul preferă markerele în locul creionelor

      Este greu să coloreze între linii pe planșe de colorat

      Este greu să termine planșe de colorat

 

Toate aceste motive pentru care copiii urăsc să coloreze sunt legate... și, de multe ori, se întorc la nevoia de a dezvolta puterea mâinilor și abilitățile de bază.

 

Coloratul este greu pentru copii din multe motive. Iată care sunt abilitățile de bază necesare pentru a colora. Există mai multe domenii, sau abilități subiacente care joacă un rol important în colorat:

 

      Dezvoltarea arcului (pentru rezistența la coloratul obiectului)

      Forța mâinii pentru a mișca creionul pe o suprafață

      Strângere și prindere

      Precizia pentru a mișca creionul cu degetele în loc de întregul braț/încheietura mâinii

      Conștientizarea liniilor/aptitudini de percepție vizuală

      Coordonarea ochi-mână

      Prinderea (pentru a ține creionul)

      Experiență anterioară cu activități de motricitate fină/dezvoltarea abilităților motrice fine

 

Pentru a putea ține un creion, copiii trebuie să își dezvolte motricitatea fină. Pentru a colora o formă, este necesară forța mâinilor. Pentru a colora în interiorul liniilor de pe planșe de colorat, sunt necesare abilități motrice vizuale. Pentru a colora o formă sau o figură întreagă, este nevoie de mobilitate distală. Gasesti planse de colorat pe emag.ro

 

Activitățile de dezvoltare a acestor abilități includ jocul motric fin, mărgelele, utilizarea pensetei, lucrul pe o suprafață verticală poate dezvolta aceste abilități.

 

Un alt aspect al coloratului este conștientizarea liniei pentru a colora în interiorul liniilor. Și, înainte ca un copil să poată forma litere cu ușurință și fluență, trebuie să realizeze liniile de pre-scriere, cum ar fi liniile drepte, pătratele, triunghiurile, X și diagonalele. Această resursă privind conștientizarea liniilor poate fi un punct de plecare excelent pentru aceste abilități de percepție vizuală necesare pentru a colora între linii.


×