Sari la conținut
Forum Roportal

Ce tipuri și stiluri de lumini există: plafoniere, lustre, veioze

enrique00a

269 citiri

Iluminarea este pentru o casă ceea ce machiajul este pentru o față. Când este folosită bine, nu aveți decât de câștigat. Spațiile devin mai primitoare și funcționale, viața noastră de zi cu zi mai practică și alegerile noastre decorative sunt puse în valoare. Prin urmare, luminile pe care le distribuim în fiecare cameră nu trebuie alese la întâmplare.

Ele trebuie să fie poziționate strategic, chiar dacă trebuie să le încercăm în mai multe locuri până ajungem la o concluzie. În plus, și pentru că a avea grijă de planetă contează, este important să luăm în considerare opțiuni mai ecologice care pot fi mai scumpe, dar sunt mult mai durabile. În sfârșit, află ce fel de lumină ar trebui să folosești în fiecare cameră și colț. Iluminatul vine în multe nuanțe și unele sunt mai propice anumitor activități decât altele.

Plafoniere

Plafonierele există aproape în fiecare cameră și sunt de obicei primele pe care le aprindem când intrăm în ele. Aceste lămpi difuzează o iluminare atotcuprinzătoare care învăluie complet spațiul în care sunt amplasate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că un alt tip de veioză nu poate fi amplasată în același spațiu.

Veioza

Pe noptieră, pe un bufet frumos, în sufragerie, pe hol sau chiar în baie, o veioză poate schimba complet aspectul unei încăperi. Utilizările pentru o veioză de masă sunt, după cum puteți vedea, numeroase și un spațiu este cu atât mai confortabil cu mai multe veioze de acest tip distribuite ici și colo. O sufragerie, de exemplu, are mai multe zone de relaxare care nu au propriul iluminat. O canapea sau o zonă de lectură merită o lumină directă care să te invite la un timp bun de lectură. Aici poate fi utilă o veioză tip spot, cu lumină caldă. Pe un bufet, poți pune o pereche de veioze cu picioare sau abajururi care ies în evidență în spațiu și care sunt proiectate pe înălțime, dând un aspect mai elegant. Pe noptiere poți opta pentru o veioză de dimensiuni mici. Alege veioza de pe emag.ro!

Lampă de podea

Lămpile de podea completează spațiul unei camere. Aceste lămpi sunt ideale și pentru decorarea colțurilor. Colțurile camerelor noastre sunt de obicei lăsate goale. Pentru a preveni acest lucru, le puteți decora cu o plantă sau o lampă de podea. În zilele noastre, vedem multe lămpi susținute pe trepiede, asemănătoare unui șevalet sau cu un design arcuit care se aplecă peste zona în care are nevoie de iluminare bună precum o canapea sau o masă.

Când alegi lumina pentru o cameră, fii atent la temperatura acesteia. Poate fi mai caldă, deci mai gălbuie, sau mai albă sau chiar rece. De obicei, luminile mai calde sunt folosite în zonele de locuit și de agrement, cum ar fi camerele de zi și dormitoarele. Cât despre luminile albe, le vedem mai des în spații utilitare mai practice precum bucătărie și baie. Dar, de exemplu, puteți găti sub o lumină albă și apoi, dacă luați cina în bucătărie, stingeți acea lumină și aprindeți o lampă cu o lumină mai galbenă pentru a simți mai mult confort în timp ce luați masa.


×