Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    154
  • comments
    6
  • views
    10,635

Sfaturi pentru alegerea jucăriilor pentru copii mici

Sign in to follow this  
enrique00a

88 views

Cateva sfaturi si idei pentru alegerea jucăriilor pentru copii mici

 Cum alegi ce cadouri sunt potrivite pentru copilul tău? Acest articol oferă câteva idei pentru alegerea jucăriilor care vor crește odată cu copilul tău, îl vor provoca și îi vor hrăni abilitățile de gândire, fizice, de limbaj și socio-emoționale.

Copiii mici sunt mici exploratori care învață făcând. Joaca îi oferă copilului tău o oportunitate excelentă de a dezvolta și exersa noi abilități în propriul ritm, urmărindu-i interesele. Jucăriile pe care copilul tău le are la dispoziție îi pot influența dezvoltarea în moduri importante.

Deși poate părea că alegerea jucăriilor pentru copii mici ar trebui să fie ușoară, când intri astăzi într-un magazin de jucării te vei simți copleșit. Există o gamă largă de jucării ieftine pentru piața copiilor mici. Cum alegi jucării ieftine potrivite pentru copilul tău?

Cum poți spune care sunt de înaltă calitate și care vor dura? Care va atrage interesul copilului tău pentru mai mult de câteva zile sau săptămâni? Mai jos sunt câteva idei pentru a alege jucării care vor crește odată cu copilul tău.

Alege jucării care pot fi folosite într-o varietate de moduri

Copiii mici adoră să desfacă, să monteze la loc, să scoată, să pună, să adauge și să construiască. Alege jucării care sunt „deschise”, în sensul că copilul tău se poate juca multe jocuri diferite cu ele.

De exemplu, blocuri de lemn sau blocuri de plastic groase pot fi folosite pentru a face un drum, o grădină zoologică, un pod sau o navă spațială. Astfel de jucării ieftine stârnesc imaginația copilului și îl ajută să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire logică.

Caută jucării care vor crește odată cu copilul tău

Cu toții am avut experiența de a cumpăra o jucărie cu care copilul nostru se joacă timp de două zile și de care nu se mai atinge niciodată. Te poți proteja de asta căutând jucării ieftine care pot fi distractive în diferite stadii de dezvoltare.

De exemplu, animalele mici din plastic sunt distractive pentru un copil mic care le poate face o casă, în timp ce un copil mai mare le poate folosi pentru a juca o poveste pe care o inventează.

Caută jucării care încurajează explorarea și rezolvarea problemelor

Jocul oferă copiilor șansa de a exersa noi abilități din nou și din nou. Jucăriile care le oferă copiilor șansa de a-și da seama de ceva singuri – sau cu puțin îndrumare – le construiesc abilitățile de gândire logică și îi ajută să devină soluții persistente de probleme.

De asemenea, îi ajută pe copii să dezvolte abilități de relații spațiale (înțelegerea modului în care se potrivesc lucrurile), coordonarea ochi-mână și abilitățile motorii fine (folosind mușchii mici ai mâinilor și degetelor).

Oferă-i copilului tău șansa de a se juca cu lucruri „adevărate” sau cu jucării care arată ca lucrurile reale

Copilul tău este adesea interesat să se joace cu lucrurile tale „adevărate”, cum ar fi telefonul tău mobil, pentru că este dornic să fie mare și capabil ca tine. Astfel de jucării ieftine îi ajută pe copii să rezolve probleme, să învețe relațiile spațiale (cum se potrivesc lucrurile) și să dezvolte abilitățile motorii fine (folosirea mușchilor mici ai mâinilor și degetelor).

Caută aici lucruri precum chei de jucărie, telefon de jucărie, haine, instrumente muzicale, mături pentru copii, jucării vorbărețe.

Sign in to follow this  

×