Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12006

Motive pentru care merita sa treci de la ochelari la lentile

enrique00a

129 citiri

Odata ce primim confirmarea din partea medicului nostru oftalmolog sa suferim din pricina unui viciu de refractie intr-o forma mai mult sau mai putin severa, incepe lupta contra cronometru pentru corectarea acestuia. La inceput, in lipsa unei informari corecte si complete din surse medicale autorizate, suntem tentati sa alegem sa purtam o pereche de ochelari de vedere. Care ar fi motivele pentru care ar merita sa renuntam la vechea pereche de ochelari de vedere sis a alegem lentile de contact de unica folosinta? 

Cu timpul, ne vom da seama ca aceasta alegerea ochelarilor de vedere prezinta numeroase dezavantaje, pe langa multiplele beneficii resimtite imediat ce am depasit perioada de acomodare cu noile dioptrii! 

In acest sens, expertii sunt de parere ca, in momentul in care ne hotaram sau suntem nevoiti sa facem acest pas, exista o multime de aspecte de care ar fi indicat sa tinem cont, de la partea estetica pana la partea functionala. Si, de ce nu, sa nu ne gandim la implicatiile pe termen lung daca am opta sa facem trecerea la un set complet nou si modern de lentile de contact de unica folosinta.

Mai jos vedem care sunt argumentele pe care marii experti oftalmologi le-au formulat in favoarea alegerii unor lentile de contact de unica folosinta:

Un aspect estetic placut ochiului si fetei

In afara de faptul ca orice pereche de ochelari de vedere implica o perioada de acomodare semnificativ redusa comparativ cu accesoriile medicale moderne, cele din urma prezinta, insa, avantajul de a conferi un aspect mult mai placut fetei si ochilor. De foarte multe ori, aspectul estetic are de suferit din cauza formei ochelarilor. Ramele pot fi prea mari, iar lentilele prea groase, incat ochiul practic nu mai poate fi pus in valoare. Mai mult, daca optezi pentru ocheleri de vedere heliomat, culoarea ochilor va fi descoperita cu mare dificultate.

Nu in ultimul rand, acestia devin realmente incomozi daca nu alegi rama potrivita, care sa se plieze si sa fie adaptabila conturului fetei. Mai mult, odata facuta alegerea, nu mai poti da inapoi si te vei simti inconfortabil mai ales daca esti nevoit sa porti permanent corectii optice. 

Lentilele de contact de unica folosinta: adecvate in activitatile sportive

Esti mare fan al sporturilor indiferent de tipul si dificultatea acestora? Adori sa practice regulat un sport de echipa sau pur si simplu sa alegi prin parc pentru a te mentine in forma maxima, dar si pentru a-ti conserva tonusul muscular? 

In aceasta situatia, specialistii oftalmologi te sfatuiesc sa te gandesti de mai multe ori daca nu ar fi cazul sa schimbi ochelarii de vedere pe un set de lentile de contact de unica folosinta! Spre deosebire de ochelari, accesoriile oftalmologice moderne asigura un confort maxim daca sportul se numara printre pasiunile tale. Mai mult, eviti riscul ca ochelarii sa cada si sa se rupa. 

Previn riscul infectiilor oculare

Daca ai ochii sensibili, mereu iritati si uscati, este momentul sa faci trecerea rapida la o pereche de lentile de contact de unica folosinta! Mai mult, medicul tau oftalmolog chiar iti va face o astfel de recomadare in conditiile in care in istoricul tau medical figureaza simptome precum uscaciunea, umflarea sau iritarea ochilor.

Acest tip de lentile, create din materiale hidrofile cu mare putere de permeabilitate a oxigenului si de mentinerea hidratarii optime pe intreaga durata a zilei, nu necesita ingrijire speciala. Lentilele se vor inlocui la sfarsitul unei zile de purtare, astfel incat riscul de a contracta diferite infectii scade considerabil! Lentile de contact de unica folosinta pot fi achizitionate cu maxima usurinta si din mediul virtual, de pe paginile dealerilor autorizati. Puteti incerca si alte variante precum lentilele Air Optix Aqua.

Risc scazut de leziuni 

In conditiile in care sunt respectate regulile precizate de catre producator privind aplicarea, indepartarea si manipularea acestora, lentilele de contact de unica folosinta prezinta risc scazut de a produce leziuni corneei. 

In plus, scad si sansele de a te confrunta cu o eventuala reactie alergica, daca “terenul” tau este propice atragerii factorilor cu potential alergen.

 


×