Sari la conținut
Forum Roportal

Cauți cea mai populară cafetieră? Vezi ce-ți recomandăm

enrique00a

252 citiri

Broșurile și paginile de produs sunt mereu pline de epitete, metafore, chiar și hiperbole. Ți se promite perfecțiunea, deși realizezi că asta nu există. Cu toate astea, produsele bune, indiferent de clasa din care fac parte, au ceva în comun: opiniile favorabile care au fost lăsate de către cei care le folosesc în fiecare zi.

 

Dacă ești în căutarea unei mașini, o prezentare video de calitate ar putea să te impresioneze. Ceea ce te va aduce la realitate sunt forumurile pline de oameni care folosesc mașina de zi cu zi. În ceea ce privește produsele mai puțin costisitoare, secțiunea de comentarii a magazinelor te va ajuta cel mai mult. În ceea ce privește produse precum o cafetieră, iată ce spun utilizatorii despre cele mai populare dintre ele.

 

Despre cafetiera Star-Light CTD-1010TH:

Ma trezesc fericit dimineața când simt mirosul cafelei când intru în bucătărie, am văzut o groaza de modele de la starlight dar pana la urma am ales-o pe aceasta neavând nici un review...

·       Are capacitatea de a prepara o cantitate de cafea numai buna pentru o familie

·       Rezervorul de apa este destul de generos

·       Este prevăzută cu antipicurare

·       Cana din otel inoxidabil îți menține pentru mai mult timp cafeaua caldă

·       Are un design deosebit și nu e atât de grea...

·       Prețul achiziției.... Un fleac

Ca să nu-ți dea bătăi de cap programarea citește cartea, de aia este inclusa în cutie... Deși este foarte simplu, nu cred ca vei reuși din prima ?

 

Despre cafetiera Star-Light CTD-612SS, un produs cu peste 280 de review-uri și un rating de peste 4 stele:

Il folosesc de ceva timp... Cam 4-5 luni. Am precizat acest lucru pentru ca am citit ce-au scris ceilalti si cineva spunea ca s-a deformat capacul de la caldura. La mine rezista perfect. In rest, pot spune ca pe site este descris foarte bine si isi face treaba pentru care a fost facut. Eu l-am cumparat la o promotie si m-a costat doar 90 lei.

 

Am mai citit si ca trebuie scos din priza ca sa-l opresti (facand referire la plita). Fals. Butonul de ON/OFF are trei functii: ON (porneste/incalzeste plita si o tine incinsa 40 de minute), TEMPORIZARE (porneste la ora aleasa de catre tine si mentine plita incinsa tot 40') si OFF (care opreste/taie curentul de la plita). Este adevarat ca luminile butoanelor si ceasul de pe cafetiera raman aprinse tot timpul dar plita o poti opri din buton, fara sa fie necesara scoaterea din priza. Cele 3 functii sunt semnalizate luminos si diferit chiar de catre butonul respectiv.

 

Urmează o cafetieră cu peste 450 de review-uri și nota 4.6 din 5. Este vorba despre Heinner HCM-1100D:

Utilizator vechi de cafetiere de toate tipurile si marcile. Primele impresii (doua saptamani de la achizitie):

·       plastic de foarte inalta calitate, finisaj exceptional (pana si ceasul timerului functioneaza extrem de exact), timerul fara eroare

·       fara abur exterior sau deformari ale capacului rezervorului

·       suficient de rapida (6 portii in cca. 4 min.)

·       rezonabil de economica (are optiunea suprimarii functiei de mentinere calde a cafelei)

·       valva "antipicurare" desi extrem de eficienta, e putin cam mare si incomoda

·       filtru con interior din plastic (poate fi usor inlocuit cu unul metalic sau din hartie)

·       cana cu capacitate super - generoasa de cafea

·       daca se respecta instructiunile producatorului facandu-se inainte de prima utilizare doua

·       treceri doar cu apa clocotita, calitatea cafelei este ireprosabila.

Ar trebui sa fie deja evident pentru toata lumea faptul ca fiind un filtru de cafea, va face cafea... Filtru!!! Adica mai slaba (sau mai "lunga" cum este denumita la noi) - in stilul "american". Cei care doresc o cafea (ceva) mai tare pot incerca sa folosesca (si) filtre din hartie, marind totodata sensibil, doza de cafea macinata. Pe de alta parte, celor obisnuiti cu cafelele in stil "italian" (expreso-urile) nu le recomand acest aparart; vor fi dezamagiti.

Sunt nevoit deci sa ma declar total si placut surpris de calitatea excelenta a acestui produs foarte mult peste medie si mult peste asteptari (arata si functioneaza identic cu produsele din gama "premium") si asta mai ales in raport cu pretul sau - mic chiar si in afara promotiilor. Merita cu prisosinta toate stelele cu care il vedeti apreciat. Il recomand calduros.

 

O cafetieră bună nu trebuie să coste mult. Dovada o fac cele trei modele de mai sus care, la momentul scrierii acestui articol, nu depășeau prețul de 150 de lei. Ceea ce contează la fiecare dintre acestea este respectarea instrucțiunilor, îngrijirea aparatului și sentimentul că ai mereu la dispoziție un mod de a prepara o cafea delicioasă pentru tine și pentru cei dragi.

 

Tot ce rămâne de făcut este să decizi dacă ești o persoană care preferă cafeaua „la filtru” sau dacă ești fanul espresso-ului. Dacă te numeri printre cei din urmă, așa cum spune și ultimul review, ar fi bine să arunci o privire peste espressoare.


×