Sari la conținut
Forum Roportal

Avantajele și dezavantajele mașinilor de tuns iarba electrice și pe benzină

enrique00a

233 citiri

Astăzi vă vom explica care sunt principalele diferențe între o mașină de tuns iarba electrică și una pe benzină. Cu siguranță sunt mulți oameni interesați să știe care sunt cele mai importante avantaje atunci când decid să cumpere o anumită mașină de tuns iarba. De aceea, mai întâi vă invităm să aflați care sunt avantajele și dezavantajele care există între ambele tipuri de mașini de tuns iarba.

 

Avantajele unei mașini de tuns iarba electrice, o gasiti pe EMAG:

 

- Mașinile de tuns iarba electrice tind să fie mai ușoare, cântărind mai puțin decât orice mașină de tuns iarba pe benzină.

 

- Acestea sunt mai puțin zgomotoase, în funcție de tipul de motor cu care sunt construite, iar designul lor este pregătit pentru a reduce impactul acustic.

 

- Sunt mai ieftine. Deoarece sunt construite pentru spații înguste și cu motoare mai mici, ceea ce reduce substanțial prețurile.

 

- Dacă nu se arde combustibil, impactul asupra mediului este mai mic și nu se generează gaze toxice care poluează atmosfera.

 

Punctele slabe ale unei mașini de tuns iarba electrice:

 

- Putere redusă. Având un motor electric conceput pentru spații mici, nu va avea prea multă putere, deci nu e indicată pe suprafețe mari.

 

- Capacitate de încărcare mai mică. O mașină de tuns electrică are de obicei o capacitate de încărcare mai mică decât o mașină de tuns iarba pe benzină.

 

- Autonomie mai mică. Având mai puțină putere și o capacitate de încărcare mai mică, o mașină de tuns iarba electrică va avea mai puțină autonomie decât o mașină de tuns iarba pe benzină.

 

Avantajele cumpărării unei mașini de tuns iarba pe benzină:

 

- Viteză mai mare. Având motoare de mare putere, aceste mașini de tuns iarba sunt mai rapide în comparație cu mașina de tuns iarba electrică.

 

- O acoperire mai mare a terenului. Nefolosind un cablu sau fiind conectate la o priză, aceste mașini de tuns iarba au avantajul de a oferi o acoperire mai mare. Acestea sunt cea mai bună opțiune pentru spațiile verzi mari.

 

- Putere mai mare. Forța produsă de motoarele lor face ca mașinile de tuns iarba pe benzină să depășească cu mult mașinile de tuns electrice.

 

Dezavantajele mașinilor de tuns iarba pe benzină:

 

- Sunt utilaje grele. În funcție de caracteristicile, robustețea și puterea lor, acestea sunt de obicei mai grele decât modelele electrice.

 

- Poluează mediul. Mașinile de tuns iarba pe benzină generează gaze de tip CO2, cauzate de arderea combustibilului.

 

- Îngrijire mai costisitoare. La fel ca toate echipamentele de uz profesional, trebuie remarcat faptul că acest tip de mașină de tuns iarba necesită mai multă îngrijire decât cele electrice.

 

Sper că a fost util să cunoaștem principalele avantaje și dezavantaje care există între mașinile de tuns iarba electrice și cele pe benzină. Cu siguranță lucrurile sunt ceva mai clare acum pentru cei care doresc să achiziționeze una și aceste informații îi vor ajuta atunci când iau decizia de a cumpăra o mașină de tuns iarbă în funcție de nevoile lor.


×