Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12000

4 semne că aveți nevoie de un dezumidificator

enrique00a

242 citiri

 

Aerul prea umed din casă nu este doar incomod, este și nesănătos și, dacă nu este rezolvat, poate provoca daune casei dvs. O modalitate de a evita reparațiile este cu un dezumidificator.

 

Deumidificatoarele variază în preț, în funcție de cât de mulți metri pătrați trebuie să dezumidificați. Alegerea modelului potrivit pentru casa dvs. depinde de nevoile dvs. exacte.

 

Iată câteva semne că aveți nevoie de un dezumidificator:

Un subsol umed

În multe case, subsolul este cel care suferă de umiditate ridicată. Subsolul dvs. se simte umed sau are în mod constant o umiditate relativ mai mare decât alte zone ale casei? Dacă da - și nu ați observat scurgeri sau alte dovezi ale intruziunii apei - un dezumidificator vă poate ajuta.

 

Acesta poate fi cazul chiar dacă casa dvs. este echipată cu un aparat de aer condiționat central (HVAC). În lunile de vară călduroase și umede, HVAC-ul dvs. poate avea probleme la recircularea aerului rece și uscat (tratat cu curent alternativ) la subsol.

 

În timpul sezonului de toamnă și primăvară, când aerul condiționat de obicei nu va funcționa, aerul umed se poate acumula și în subsoluri. Cu excepția cazului în care subsolul dvs. este izolat excelent, este firesc ca umezeala să pătrundă prin fundație.

Umiditate ridicată

Intervalul optim de umiditate interioară este cuprins între 35 și 50%. O umiditate relativă de peste 60% este considerată, în general, prea ridicată. Aceste condiții nu sunt doar incomode, deși vor fi fie reci și umede, fie fierbinți și lipicioase. De asemenea, promovează creșterea mucegaiului, care este un risc cunoscut pentru sănătate.

 

Umiditatea constantă ridicată în întreaga casă este un alt semn de avertizare, care poate fi determinat prin termostate inteligente, care pot citi nivelurile de umiditate. Sau puteți cumpăra un contor de umiditate ieftin pentru a efectua citiri regulate.

 

Expunerea prelungită la umiditate ridicată poate provoca putrezirea lemnului și ruperea altor materiale de construcție, cum ar fi placa de rigips, vopsele, lacuri și cabluri metalice.

 

Condensare

Condensarea pe ferestre și pereți este un indicator care arată că locuința dvs. este prea umedă. Această acumulare de umiditate are loc în timpul lunilor reci de iarnă, când temperaturile exterioare scad, în comparație cu temperaturile interioare semnificativ mai ridicate. Suprafețele reci, inclusiv sticla ferestrei și pereții slab izolați, determină condensarea apei din aerul interior cald și umed. Dacă vedeți acest lucru des, sunt mari șanse să aveți o problemă de umiditate în interior.

Ventilație slabă sau curenți de aer

Condițiile de mediu pot juca un rol important în umiditatea interioară a casei dvs. De exemplu, se poate ca clima în care locuiți să fie umedă pe tot parcursul anului. Această realitate, combinată cu o casă care lasă prea mult aer din exterior în interior, va crea niveluri ridicate de umiditate în interior.

 

Casele slab ventilate pot crea probleme similare, dar dintr-un motiv diferit. Dacă casa dvs. este bine izolată, va reține excesul de umiditate. Dușurile cu aburi din băi fără ventilatoare de evacuare, bucătăriile neventilate (fără sistem de ventilare a hotei) și spălătoriile pline cu haine umede sunt alte surse de probleme de umiditate.

 


×