Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12003

Cinci alimente delicioase preparate pe grătarul electric

enrique00a

304 citiri

Un grătar electric îți permite să mănânci sănătos și să o faci în interiorul casei, fără necesitatea de a ieși în curte sau la iarbă verde.

Grăsimea în exces din carnea gătită pe grătar este eliminată eficient, iar legumele rețin mai multe vitamine și minerale.

În plus, căldura emanată spre alimente menține umiditatea în hrană, făcând-o suficient de fragedă, pentru a nu mai fi nevoie de adaosuri de ulei sau alte grăsimi în procesul de gătire, reducând aportul caloric al mâncării.

Un alt beneficiu al preparării mâncărurilor pe un grătar electric este acela că toate tipurile de carne rețin o cantitate mai mare de riboflavină și tiamină, două vitamine esențiale pentru organism.

Atenție, însă, pentru că nu toate preparatele pe grătarul electric sunt benefice sănătății.

Adăugarea de sosuri și glazuri pe bază de unt, smântână sau maioneză înseamnă mai multe grăsimi saturate, deci un risc crescut de îngrășare și îmbolnăvire.

Ce alimente sunt, însă, mai sănătoase gătite pe grătar?

1. Legumele

Gătite pe grătar, legumele își conservă excelent nutrienții esențiali, dar și gustul apetisant.

Temperaturile ridicate și timpul redus de gătire fac posibilă păstrarea în legume a vitaminelor și mineralelor.

Ardeii grași, ceapa, dovlecelul, vinetele sau ciupercile sunt excelente gătite pe grătar.

2. Fructele

Chiar dacă nu este un mijloc convențional de consum al fructelor, gătitul pe grătar electric oferă deserturi inedite, dulci și sănătoase.

Aromele fructelor se intensifică la coacerea pe grătar. Încearcă piersici, căpșuni, banane, mango, pere sau mere la grătar, pentru un desert excelent.

Fructele se gătesc pe grătarul electric fie sub formă de frigărui, fie înfășurate în folie de aluminiu. Nu le expune la căldură directă.

3. Peștele

Carnea de pește la grătar este printre cele mai bune alimente pe care le poți mânca gătite astfel.

Somonul, în special, se prepară excelent pe grătar electric, întrucât grăsimea sănătoasă din fibrele cărnii menține frăgezimea alimentului, prevenind lipirea sa de grill. În patru minute de copt pe fiecare parte, ai obținut un grătar de somon excelent.

Evident, poți găti o sumedenie de alți pești la grătar, pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

4. Fructele de mare

Creveții, crabii, caracatița, sepia sau scoicile își păstrează toate calitățile nutritive dacă sunt pregătite pe un grătar electric, fiind totodată lipsite de microorganisme periculoase, care vor fi ucise de temperaturile foarte ridicate ale grătarului.

5. Cartofii

Cartofii copți pe grătarul electric, fără unt sau alte adaosuri care conțin grăsimi saturate, sunt o alternativă sănătoasă la orice garnitură.

Același lucru este valabil și pentru cartofii dulci, care au un gust apetisant și nu necesită condimentare.

#Gratar

#Electric

#Gatit

#Alimente

#Gratar_Electric



1 Comentariu


Comentarii Recomandate

Aceste chestii si trestii mai mult pentru "gospodinele" tinere au valoare care cauta doar anumite lucruri in alimente.   Cele care presupun ca pentru Cartofii dulci nu necesită condimentare sau alte elemente de motologie ca se mananca si coaja de cartofi, de la bucatarii noi de la show-urile la TV, mari Maestri in gatit tot feluri de nimicuri.     

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
×