Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    196
  • comentarii
    8
  • citiri
    11932

Hota de bucătărie are mai multe avantaje decât eliminarea mirosurilor și fumului

enrique00a

248 citiri

În bucătăria oricărei case, o hotă este absolut necesară. Mai ales dacă obișnuiești să gătești, vei avea cu adevărat nevoie pentru a elimina fumul, aburii, mirosurile neplăcute.

Gătitul este o artă, dar și o necesitate. Dar dincolo de rezultatul minunat al mâncării rezultate, din procesul de gătire rezultă și efecte secundare: grăsime, umiditate, fum, miros etc.

Ventilarea corespunzătoare poate ajuta la minimizarea efectelor acestei situații și la neutralizarea mirosurilor din bucătăria casei tale.

 

Hota pentru un plus de ventilare

Fără un sistem de ventilare corespunzător, fumul, aburii și particulele eliberate de procesul de gătire vor rămâne în aer. Aici intervine hota, care va absorbi absolut toate aceste emanații din bucătărie, astfel încât să nu suferi efectele secundare ale gătitului.

Acesta nu este, însă, singurul beneficiu al unei hote în bucătăria casei tale. Acest aparat electrocasnic are și alte avantaje:

-          O hotă oferă un plus de iluminare spațiului în care gătești, ceea ce ajută la siguranța pregătirii mesei.

-          O hotă contribuie la păstrarea curățeniei bucătăriei tale - dacă fumul se adună sau se răspândește, îți va face pereții și blaturile mai greu de curățat.

-          O hotă reduce riscul de intoxicații cu monoxid de carbon, care se poate ridica la niveluri periculoase dacă spațiul de gătit nu este ventilat corespunzător.

-          O hotă poate ajuta la răcirea bucătăriilor calde. Pe lângă eliminarea fumului și a particulelor, aceasta elimină și excesul de căldură.

-          Eliminarea fumului afară înseamnă că nu va trebui să îți faci griji că detectorul de fum se va declanșa doar pentru că gătești.

-          Chiar dacă nu gătești de multe ori, o hotă poate crește valoarea proprietății, fiind un lucru mai puțin în care un viitor cumpărător va trebui să investească.

 

Hota pentru gatit mult

Dacă gătești mult și, mai ales, dacă îți plac prăjelile, o hotă este o necesitate. Din fericire, ai o mulțime de opțiuni la dispoziție, din care să alegi, în funcție de stil, preț, dimensiune și caracteristici.

O hotă nu este în mod special o achiziție ieftina sau ușoară pentru la o bucătărie, dar dacă construiești o bucătărie nouă de la zero sau treci printr-o remodelare, ea merită să fie inclusă în planurile tale. Ai o mulțime de opțiuni la dispoziție și nu ar trebui să ai probleme în a găsi una care să se potrivească nevoilor tale particulare și designului bucătăriei.

 

Hota potrivita

A avea o hotă potrivită te poate salva de la foarte multă curățare, de la mirosurile urâte în bucătărie și, totodată, te vei asigura că nu trebuie să deschizi toate ferestrele de fiecare dată când gătești, pentru a evita oprirea alarmei de incendiu sau intoxicarea. Este o investiție demnă pentru oricine își propune să-și folosească bucătăria pentru a găti, nu neapărat des, ci cu o frecvență normală.

Trebuie spus că una dintre cele mai bune opțiuni de hotă este hota telescopică. Aceasta ocupă cel mai puțin spațiu posibil și se poate retrage în sau sub un dulap de bucătărie.

Această formă simplă de hotă de bucătărie este instalată direct peste zona de gătit și, de obicei, lasă și puțin spațiu pentru a instala un dulap mai mic. Înainte de folosire hota este scosă, iar după utilizare este pur și simplu închisă sau retrasă înapoi în poziția de pornire.


×